miercuri, 28 ianuarie 2009

Romani castraţi

Roberto Calderoli, ministru pentru armonizare legislativa, cere castrarea chimica a celor patru romani acuzati ca au violat saptamina trecuta o tinara de 21 de ani in apropiere de Roma. "Consider castrarea unica aparare a societatii in fata celor care nu-si pot controla instinctele", a declarat Calderoli, citat de Corriere della Sera.

Probabil că o sa par extrem de primitiv în gândire, dar cât se poate de sincer eu susţin declaraţia acestui domn. Păi atata timp cât băieţii ăia nu-şi pot ţine scula în pantaloni nu merită altceva. E clar că sunt dereglaţi psihic... şi nesterilizându-i riscăm să apară noi mici violatori urmaşi de seama ai acestor exemplare. Aşa că ... da domne să-i castrăm. Şi încă ceva, în China comunistă cei care sunt prinşi furând râmân fără mâini... nu ar fi rău să copiem şi un astfel de exemplu... chiar dacă că am risca să avem un Parlament de ciungi... dar eu îmi asum acest risc.

6 comentarii:

Anonim spunea...

te sustin

Sanda spunea...

Din pacate, castrarea nu impiedica decat reproducerea nu si inhibarea totala a dorintelor care duc la viol. Problema vine de la cap, mai precis de la hipofiza care stimuleaza activitatea si secretia hormonala a gonadelor (ovare si testicule).
Dovada sunt cainii si pisicile comunitare care, desi castrate, performeaza fara probleme.
Think again!
E usor sa castrezi dar e foarte greu sa educi un om si sa-l tratezi.
Eu sunt impotriva, e un act de barbarism care nu rezolva mai nimic. Asa cum pedeapsa cu moartea nu a scazut numarul criminalilor, nici castrarea nu va reduce numarul violurilor.

Stelian Muscalu spunea...

sanda - atunci care este solutia?
prin castrare ma asiguram ca nu vor mai avea urmasi, cel putin generatia urmatoare ar putea sta linishtită

Sanda spunea...

Nu stiu daca urmasii violatorilor sunt si ei violatori. Violatorii au avut parinti violatori?
O solutie pe care am vazut-o la TV dar nu mai stiu unde se aplica, era educarea sociala si psihologica a acestor oameni pe timul penitentei. Din reportaj reisea ca aveau rezultate bune.
Apoi, as zice eu, continuarea responsabilizarii acestora si dupa ce ies din inchisoare, integrarea lor in societate.
Asa cum alcoolicii au nevoie toata viata de indrumare, si societatea trateaza foarte serios acest aspect (poate mai putin la noi), tot asa ar trebui sa inteleaga si sa trateze acest aspect.
In cazul acestor nefericiti, inchisoarea fara educare, castrarea (care este o trauma in plus, multi avand deja un istoric de abuzuri) nu fac decat sa inrautateasca situatia. Gandeste-te la cei care au violat cu diferite obiecte fara macar sa-si deschida slitul - la ce-ar folosi castrarea in cazul lor?
Tata avea o vorba: japonezii invata pana mor. Nefericitii astia n-au invatat nimic niciodata. N-au invatat sa discearna intre rau si bine, n-au invatat normele nescrise ale societatii. Sunt ca niste animale pe care le-ai luat in casa si fac pipi in ghiveciul tau de flori. Il bati pana cade lat ca ti-a stricat floarea? Sau incerci sa-l faci sa inteleaga unde trebuie sa faca si unde nu e voie?
Poate aberez, poate psihologii vor spune ca habar n-am ce zic. Eu raman la vorba bunicii: cu vorba buna poti muta muntii. Oare cartea de capatai a romanului, povestea ce ne defineste ca oameni, de ce incepe cu "la inceput a fost cuvantul"?
Si ca sa folosesc o alta expresie din medicina (pe care incerc s-o folosesc si in viata de zi cu zi) spun: ca sa vindeci trebuie tratate cauzele nu (numai) efectele.

Stelian Muscalu spunea...

daca ma uit atent ai argumente solide... sunt curios daca un violator poate fi vindecat. as vrea sa vad unul vindecat... si poate m-as gandi ulterior la o solutie si pt ceilalti

Sanda spunea...

Nu stiu cat de solide sunt, poate sunt idealista. Poate e doar impresia pe care o ai dupa ce ai avut cutitul la gat si i-ai simtit frica mai mare ca a ta. Poate frica aia ii face viteji la violat dar nu si in fata unei relatii normale. E noapte, aberez... sau nu. Mda, frica sigur se poate educa.