sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Bancherii fără bănci


Iată că încet dar sigur efectele crizei încep să se facă simţite şi in micile bănci de cartier. Foarte mulţi angajaţi ai acestor sucursale au primit preavize. Unii dintre cei care au primit preavizul sunt de-a dreptul speriaţi pentru că nici în alte bănci situaţia nu e roz deloc, angajările de personal fiind aproape îngheţate. Unele bănci au redus valoarea contractelor (au legat salariile de indicatori de performanţă care în această perioadă cu greu pot fi atinşi), altele nu mai fac angajări în această perioadă, aşteptând să vină vremuri mai bune, aşa că cei care sunt disponibilizaţi din sistemul bancar trebuie să îşi caute loc de muncă în sectoare conexe.
Şi atunci mă întreb eu cum naiba, în aceste condiţii angajaţii, care sunt cu ghilotina deasupra capului de ce nu reuşesc să se comporte măcar decent cu clienţii care le trec pragul băncilor în care lucrează. Pentru cei care nu-şi amintesc despre ce este vorba iată articolol despre cum găsesc aceşti pseudo bancheri să-şi trateze clienţii
Acum mă mai gândesc la o chestie. Dacă ăştia vor fi disponibilizaţi şi ulterior obligaţi să-şi schimbe domeniul de activitate nu poate să fie decât un pas înainte pentru tot sistemul bancar.

5 comentarii:

Anonim spunea...

pai exact cum observam. Daca e o banca la 300 de metri!. Sucursalele nu au fost deschise pe o cerere adevarata ci doar pe clienti care vin sa-si plateasca, creditul de nevoi personale.Era normal sa se ajunga aici.Pacat de oamenii care lucrau acolo, ca de banci ma doare-n cot si rad cu gura pana la urechi

Anonim spunea...

Aleluia !
Poate invata ceva macar in urma acestor intamplari, dar ma tem ca nu o sa fie multi care se vor transforma (in bine).

Imi aduc aminte de o intamplare la Banca lui Tiriac... acum cativa anisori, cand se uitau de sus la clienti. Merg cu o prietena sa deschida cont in valuta.

La usa, portarul.
- Nu se poate. Trebuie cu programare.
- Pai noi vrem sa va aducem bani... incerc eu timid.
Portarul se uita la noi parca eram taNpitii lumii; de, el era marele portar.
- Nu se poate sa vorbim cu seful de sucursala ?
Portarul beleste ochii. Nu se poate.

Asa ca am plecat.
Prietena avea nevoie de cont ca sa aduca 5 milioane $ pentru o afacere.

Sper sa falimenteze.
Si toti smecherii de acolo, ca si de la BRD (prietenii stiu de ce) sa ajunga someri. Si sa manance la cantina saracilor.

Doamne da !

Stelian Muscalu spunea...

Joker - stii cum se spune omuls sfinteste locul, este valabil si in cazul bancilor
Darael - te inteleg atat de bine. evident ca eu nu faceam tranzactii de mil de euro, dar oricum sentimentul este acelasi

Anonim spunea...

doar nu crezi ca vei primi si un raspuns

Anonim spunea...

Ahh :))) asa cu patos, daca nu ar fi banul asta, ce lume libera ar fi, ar zbura cu banii o mare parte din ispitele acestei lumi. Stiu ca de fapt nu banul e problema, dar mi-ar place asa o situatie. Ce revolutie ar fi :DDDDDD !!