miercuri, 20 mai 2009

Guvernul va garanta creditele imobiliare pentru tineri

Guvernul va garanta imprumuturile facute de tineri pentru achizitia de locuinte, pretul mediu cu care se va achizitiona o locuinta fiind estimat la 60.000 de euro. Guvernul va aloca pentru acest program, numit Prima Casa, un miliard de euro, acesta urmand a fi operational in 60 de zile. Statul va garanta 80% din valoarea creditului ipotecar prin Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri.Beneficiarii sunt tinerii care nu au mai avut niciodata o locuinta, locuintele achizitionate putand fi noi si vechi. Guvernul va lucra cu bancile in functie de reteaua lor din teritoriul timpul de alocare a creditelor si nivelul avansului. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca spera ca astfel sa deblocheze piata imobiliara si industria constructiilor.

...cred ca asta este prima decizie menita pe de o parte sa sustina tinerii in demersul lor de a achizitiona o casa si de cealalta parte sa sustina economia la nivelul ei macro. În felul acesta se deblocheaza creditarea, incep sa se cumpere apartamente, santierele incep sa se dezmorteasca, apar noi locuri de munca si asa mai departe. Sa speram ca legea este d ebun augur si ca nu este data ca sa-si cumpere cativa baieti destepti niste imobile cu credite garantate de guvern dupa care sa se gaseasca o formula a. i. statul sa le plateasca locuintele. Dar daca tinem cont ca vorbim de preturi medii de 60.000 de euro... nu cred ca se incurca baietashi cu asa ceva. Oricat de mult ii dispretuiesc pe cei care ne conduc nu pot sa nu apreciez o decizie inteleapta.

6 comentarii:

Anonim spunea...

noroc cu apropierea alegerilor

Darael spunea...

Inca nu ai invatat ca aistia nu fac nimic, doar mint ?

E la fel ca si cu banii pentru izolatia blocurilor. Noi avem cererea pusa si ei spun ca au dat bani la toti cei care au cerut. In fata ne mint si nici nu clipesc.

Traducerea reala:
Avem nevoie de 1 miliard de euro pentru campania lui Basescu. Casele tinerilor sunt un prilej bun ca sa facem rost de ei.

phoenix spunea...

unii mai mult vorbesc decat fac...asa ca mai bine asteptam sa vedem cum va fi !

Stelian Muscalu spunea...

joker - pai doar asa mai vedem si noi o initiativa logica

darael - eu sper ca asta sa fie inceputul sfarsitului pentru basescu

kata - foarte intelept

LMS spunea...

seamana cu fannie mae si, culmea, uite unde i-a dus pe americani dupa 40 de ani ..la criza.
pai nu statul garanta si la bancile de locuinte? doar ca acolo dadea o prima de 200 de euro, indiferent de valoarea economiilor.

Otilia spunea...

Hmmmm, mie imi cam suna a subprime romanesc chestia asta cu garantarea. Ca parca ceva de genul asta faceau si americanii inainte de criza