miercuri, 27 mai 2009

GRIPA PORCINĂ A AJUNS ŞI ÎN ROMÂNIA

Primul caz de noua gripa in Romania a fost inregistrat la o femeie in varsta de 30 de ani, intoarsa din SUA, care se afla internata la Institutul "Matei Bals", a anuntat, miercuri, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, Geza Molnar.
Femeia s-a intors pe 23 mai din New York. Anuntul a fost confirmat si de ministrul Sanatatii, Ion Bazac, care a precizat ca "femeia locuieste in SUA". Cazul este confirmat in proportie de 99%.

14 comentarii:

Dili spunea...

Aha, si daca femeia a luat vreun taxi de la aeroport, sau daca a fost pe la vrun supermarket inainte de debutul febrei - atunci ne-am asigurat.

Stelian Muscalu spunea...

dili - exact de asta imi este si mie frica... hapciu :-)))

Dili spunea...

sanatate! Sa-ti zic ca sa-ti treaca: hirtia poate ‘pastra’ virusul viu timp de saptamani, asa zicea un dr, deci tineti-va departe de bani! :D

LMS spunea...

in sfarsit!
hai ca o asteptam de atatea luni si abia acum a ajuns.
culmea este ca imi spunea o prietena ca in mexic erau semnale de gripa porcina inca din septembrie...iar pe media au aparut prin aprilie-mai...ce ti-e si cu secolul luminii asta, ajungem pe marte, dar nu stim ce se intampla pe continentul vecin :))
intrebare de braja: porcina anihileaza aviara sau sunt la promotie 3 in 1 si cu nebuna?

Stelian Muscalu spunea...

lms - eu cred ca vorbim de o promotie aici

Georgi spunea...

nu stiu ce sa mai zic, e ceva dubios cu gripa asta. Chiar azi vorbeam cu o prietena stabilita in Grecia, care ma intreba daca aici se vorbeste despre simptomele bolii. Nu, nu se vorbeste, nici aici,nici in Grecia, nici in Romania, din cate am inteles...se dau doar vagi explicatii,cum ca simptomele ar fi ca la o gripa obisnuita, totusi se duc milioane de oameni la doctor in fiecare zi cu gripa, si nu le face la toti test de sange, cutoate astea depisteaza imediat pe cineva infestat cu "porcina"! cum? de ce nu se dau mai multe detalii?

Stelian Muscalu spunea...

georgi - eu cred in teoria conspiratiei. nu cred ca gripa asta a venit asa de nicaieri... cum nici criza financiara nu a bubuit din cauza supra incalzirii economiei globale. exista un guvern din umbra care conduce toate ostilitatile... de acolo pleaca virusii, crizele... si in generale toate fenomenele de masa

Anonim spunea...

Arma biologica...mult mai puternica decat zeci de razboaie...si mai subtila.

Little Miss Sunset spunea...

bine spus april, da prostii tot mai cred ca o sa cada bomba si o sa ii mitralieze talibanii.

Anonim spunea...

Sa otravim fantanile, sa parjolim campiile. Acum cine e de vina aia ca nu a spus ca a intrat in contact cu posibili "gripati" sau ai nostrii ca nu iau la puricat mai serios pasgerii

malina spunea...

eu am auzit ca ar fi inventata de americani, care, evident au inventat si vaccinul pentru a introduce in noi alte substante, iar gripa asta e de fapt doar un pretext.

good girl spunea...

virusii acestia sunt produsul unor minti bolnave, iar noi ne aflam la bunul plac al unor netrebnici care conduc totul din umbra. intr-o zi toate aceste lucruri rele se vor intoarce impotriva lor si ziua aceea nu e departe.
din pacate suntem "setati" sa vedem doar ceea ce vor ei, insa daca deschizi bine ochii si urechile afli mai mult decat ti-ai dori sa stii.

Stelian Muscalu spunea...

fetelor o sa mai dureze ceva timp pana cand adevarul va iesi la suprafata precum uleiul

Darael spunea...

Sunteti asa de dulci.
Virusul gripal nu are rost sa fie modificat de cineva; se modifica singur, spontan.

Si aceasta varietate este doar o alta tulpina de virus. Problema nu este in virus ca atare, ci in reclama care i s-a facut.

Fara a fi mare specialist in virusologie, orice cetatean al acestei tari poate sa citeasca in libraria de cartier o carte de medicina iar la capitolul boli ale aparatului respirator va descoperi ca oamenii mor de la gripa.

Au murit, mor si vor muri pentru ca asa se intampla. In general nu de la gripa ca atare, ci de la complicatiile ei.

Pacat ca ziaristii nu se documenteaza (aproape) niciodata inainte sa inceapa sa vorbeasca..... iar cine trebuie profita de asta.

Nu e ciudat ca vorbim de gripa in loc sa vorbim de sanatate, alimentatie, energie ?