marți, 5 mai 2009

Boc îşi bate joc de noi... iar

cotidianul - Guvernul Boc cheltuieşte 2,6 milioane de euro anual pe salariile foştilor prefecţi şi subprefecţi, transformaţi în inspectori guvernamentali şi puşi să taie frunză la câini. Deşi proclamă cu orice ocazie strângerea curelei publice, pentru a se face economii la bugetul sărăcit de criza mondială, şi după ce a ordonat îngheţarea posturilor în sectorul bugetar, guvernul Boc a înfiinţat prin ordonanţă de urgenţă 100 de posturi noi de inspector guvernamental (peste cele 30 care existau deja). Pe aceste posturi au fost numiţi, prin HG, foştii prefecţi şi subprefecţi, numiţi în funcţii în perioada guvernului Tăriceanu, care depolitizase instituţia prefectului, transformându-i pe aceştia în înalţi funcţionari publici. Guvernarea PDL-PSD a repolitizat funcţiile din administraţie şi a instalat, cum se ştie, prefecţi din cele două partide. Însă legea nu i-a permis premierului Boc să îi demită pe foştii prefecţi din corpul înalţilor funcţionari publici, aşa că a înfiinţat 100 de noi posturi pentru a-i muta pe aceştia în funcţii de inspectori guvernamentali.

jumătatea asta de om, numit premier, mi-a dat senzaţia că nu este decât un maimuţoi care se maimuţăreşte după cum îi dictează preşedintele marinar. dar uite că lucrurile nu sunt chiar aşa. micul boc văzându-se călare pe bugetul ţării, ţară pe care atât micul boc cât şi marinarul băsescu o tratează ca pe propria moşie, s-a gândit să se autoservească. până unde... până când...

5 comentarii:

Dili spunea...

o, Doamne, nu stiam de asta, e cam ca atunci cand a fost marea valva cu taiatul sporurilor, iar a doua zi se introducea in nou spor de 10% pt cei din primarie, iar magistratii si-au votat repejor un spor de 50% pe care trebuiau sa-l ia retroactiv de vreo juma; de an. Nimic nu ma mai uimeste, cu atat mai putin tupeul celor calare pe situatie la propriu.
Deocamdata ma simt ca un atlet care a tras pe stanga in maraton, lasand pe ceilalti sa continue furtuna de indignari si semne de intrebare. De fapt as fi putut rezuma totul in 3 cuvinte; "nu ma mira" Morile de vant sunt uneori imposibil de oprit.

Stelian Muscalu spunea...

ce fericita esti ca reusesti sa treci peste toate prostiile astea

Dili spunea...

a, nu, e doar temporara starea mea de tampenie inerta, incerc sa invat lectia egoismului si indiferentei mai repede ca ei sa ma distruga pe dinauntru :-(

Anonim spunea...

Eeee..a fost Base un pic in concediu de 1 mai. Nu e Boc de capu' lui acolo

Coana Zoitzica spunea...

gandind la rece, criza criza dar sa ia si ei ceva, ca al naibii guvernul tariceanu a papat miere cu lapte si boc sa nu mai ia nimic?
pentru cei ce stau bine cu nervii, le propun o lectura interesanta : monitorul oficial partea I