marți, 21 iulie 2009

REPORTER SPECIAL - Păcăliţi la domiciliu II

În ultima vreme sunt pline paginile de mică publicitate de anunţuri care oferă muncă la domiciliu pentru venituri substanţiale. Prima regulă a verificării - dacă observaţi că firmele respective nu oferă, ca adresă mai mult de o căsuţă poştală sau o adresă de mail, staţi deoparte; aveţi de-a face cu un necrofag de criză. Nici Ministerul Muncii, nici Poliţia Economică şi nici Protecţia Consumatorului nu vor putea face mare lucru împotriva lor.

Sună foarte tentant sa lucrezi acasă, comod, fără teroarea condicii la ore mici, fără neplăcerile provocate de un şef arţăgos. Să fii propriul tău patron şi să munceşti numai pentru tine - ah, ce vis!

Noul Cod al Muncii are chiar câteva puncte care reglementează munca la domiciliu. Cum însă regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, unii speculează portiţele legale pentru afaceri fantomă, în care victime sunt, de cele mai multe ori, şomeri care caută cu disperare o ieşire din propriile lor crize financiare. Firmele-fantomă care oferă de lucru la domiciliu îşi atrag clienţii cu oferte tentante - şi absolut aberante, însă doar pentru cei care au răbdare să verifice. De exemplu, potrivit ofertelor respective, stând acasă şi lipind pungi, confecţionând plicuri sau şiraguri de mărgele te poţi bucura de câştiguri de peste 50 de milioane de lei vechi lunar. Este o mega-escrocherie, care s-a extins în toată ţara.
-va urma-

3 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte bine ca scrieti despre aceste escrocherii. Intrebarea mea e...exista intr-adevar si oferte reale de munca la domiciliu la noi in tara? Si daca nu, cam cat timp va mai dura....

Ioana Gînju spunea...

..pai cred ca vei ajunge si la 3,4,5, pacaliti la domiciliu.Mie imi parea a titlu de blogulet politic(hi,hi,hi)...Intrebare: cunosti(vezi?acum vorbesc cu 'tu')1 caz in care nemernicii au dosar penal,sau platesc cumva cele facute?!

Stelian Muscalu spunea...

anonim - probabil ca o sa mai dureze ceva timp pana or sa apara niste oferte reale de joburi la domiciliu. eu unul nu cunosc nimic concret in sensul asta

ioana - din pacate oamenii nu reclama escrocheria asta. o sa vezi sambata si de ce nu o fac