luni, 29 decembrie 2008

Din 1 ianuarie intră în vigoare Eco Taxa

Începând cu 1 ianuarie 2009, vom plăti o taxă de 0,2 lei pentru fiecare pungă de plastic din materiale care nu sunt biodegradabile. EcoTaxa va fi incasată de la operatorii economici care introduc pe piaţă astfel de ambalaje de desfacere şi va fi direcţionată către Fondul de mediu.
Potrivit unui studiu, un român foloseşte aproape zilnic o pungă, dar nu mai mult de 20 de minute. Totodată, un procent considerabil din numărul pungilor din plastic utilizate ajunge în spaţiile verzi, în canalizări, în ape sau pe stradă, pentru că, îin România, teoria bunelor practici nu se aplică.
O decizie foarte bună, fiindcă ma uitam de multe ori la cocalarii care vin la Auchan şi care băgau câte un singur produs în fiecare pungă... nu ştiu ce făceau cu pungile alea... poate o supă ceva... oricum in felul asta, când vor vedea că trebuie să de bani pe pungi, probabil că vor veni cu ele de acasă.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Stelian, eu zic ca un roman foloseste mai mult de o punga pe zi, gandeste-te ca un roman care merge intr-un hypermarket isi tona de pungi.

Anonim spunea...

da dar gandeste-te ca hipermarketurile sunt prezente doar in marile orase... media este scazuta intr-o oarecare masura de oamenii care locuiesc in orasele mici plus cei de la sate

Anonim spunea...

Ziua buna...
Vom avea multe vesti de genul asta la inceput de an... dar ne-am obisnuit. Pina una-alta
la multi ani si un an nou lin!
Flavius
Brasov

Stelian Muscalu spunea...

Multumesc Flavius, la fel iti doresc si tie

Mishu spunea...

Mi se pare o idee buna controlul consumului de pungi, dar sunt totodata foarte curios cum or sa influenteze acei 0.2 lei poluarea datorita pungilor, pentru ca datorita excesului de pungi consumatein anii anteriori si nesimtirii tipice, tot o sa mai vedem pungi aruncate :D

In alta ordine de idei, La multi ani si numai bine in noul an :D

Anonim spunea...

la multi ani Mishule