vineri, 19 decembrie 2008

Astept sa se faca benzina 2 lei/l


Pretul barilului de petrol brut a scazut sub 34 de dolari la New York, ajungand la valoarea inregistrata in aprilie 2004, transmite AFP.Astfel, un baril de petrol costa 33,44 dolari, dupa valoarea record de 147 de dolari inregistrata in iulie.

Pentru cine nu-si aminteste la inceputul anului 2003 pretul unui litru de motorina era de aproximativ 20.000 de lei, iar in 2004, de 21.500 de lei. La benzina cu plumb, pretul in 2003 era de aproximativ 23.000 lei/litru, iar la inceputul anului 2004, litrul acestui tip de benzina costa 24.000 de lei.
Hellloooo!!! Petrom, OMV, MOL, Rompetrol, Agip, Lukoil... se aude?

2 comentarii:

Anonim spunea...

stai si asteapta :-))))

Anonim spunea...

s'aude, s'aude da' se poate?
Dupa parerea mea, vom vedea o scadere semnificativa a pretului la pompa al carburantilor abia la sase luni de la scaderea pretului petrolului pe piata internationala, cu conditia stabilizarii acestui pret la un anumit nivel. Practic, pretul va scadea cu cativa banuti, in continuu, cum se si intampla acum, pana cand va ajunge mai mic cu circa 20% decat cel actual.
Nu e asa usor…
Pretul produselor petroliere este influentat in principal de trei factori distincti: cheltuielile (de capitalizare si cele operationale), abordarea strategica a activitatii de catre compania producatoare si taxarea. Modificarile parametrilor acestor factori conduc la modificarea pretului produsului finit.
Cu respect, am preluat ideea ta si am dezvoltat opinia exprimata aici, pe blogul meu.