miercuri, 3 iunie 2009

PLEACĂ GHEŢEA DE LA CONDUCEREA CEC?


Premierul Emil Boc a afirmat, ieri, cu privire la propunerea PSD de numire la conducerea CEC a lui Enache Jiru, fost presedinte al institutiei de credit, ca nu este compentent in "materie financiara" si "cei de la Banca Nationala pot sa se pronunte". Conducerea CEC Bank a facut obiectul unor negocieri intre partidele din coalitia de guvernamant, PSD cerand PDL, in mai multe randuri, sa-l numeasca la sefia bancii pe Enache Jiru, fost presedinte al institutiei de credit. Luni, presedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoana, declara ca PSD a facut "propuneri" si asteapta "in continuare" ca Ministerul de Finante, cu avizul BNR, sa faca numirile in cadrul C.A. al CEC, el subliniind ca formatiunea sa nu doreste sa politizeze acest subiect. PSD a propus inca din luna martie inlocuirea actualului presedinte al CEC, Radu Gratian Ghetea, cu Enache Jiru, insa BNR a anuntat ca are "ultimul cuvant" in numirea unor conducatori de institutii de credit.


va mai amintiti... nu sunt două luni de cand spuneam ca Gheţea e pe foraş... multi au sarit atunci spunand ca Gheţea a facut performanta (desi eu contest ideea asta) si ca nu va pleca de la conducerea CEC. Ei iata inca un argument in favoarea viitoarei mele indeletniciri nostradamusiene :-))
ps - dovada aici

6 comentarii:

Coana Zoitzica spunea...

din cate stiu, ghetea a fost cuiul lui pepelea in privatizarea cec.
are un contract mult prea bun si mai are si prietenia veche cu bnr-ul ;)
dar in criza asta, trebuie sa se vanda ceva si ramasese cec-ul, dar intai sa scape de ghetea :)

Stelian Muscalu spunea...

LMS - hmmm prietenia cu bnr-ul ai nimerit-o. ins anu cred ca PSD-ul vrea sa vanda CEC-ul... cel putin nu acum. eu miros altceva muuult mai urat... dar sa vedem

Coana Zoitzica spunea...

steliane, am curaj sa fac pariu ca va fii pus pe taraba. tot psd a incercat sa-l vanda si a ratat-o din cauza lui ghetea.
si nu am nimerit-o ... am stiut-o :P

Stelian Muscalu spunea...

LMS - in functie de rezultatul din toamna putem trage niste concluzii. spre ex daca iese iar marinelu... psd-ul va fi aruncat ca o masea stricata de la guvernare. se vor face alegeri anticipate si pd-lul va spera intr-o majoritate... deci PSD-ul nu ar mai avea cum sa vanda cec-ul. daca iese insa Geoana, ceea ce este imposibil, lucrurile se schimba...

LMS spunea...

steliane, nu mor cainii cand vor caii... baselu nu are cui sa vanda ...remember radiocom???
fa un research sa vezi ce a fost acolo...pune cap la cap si vezi de ce. identic si la cec.
sa nu-mi spui ca baselu nu vinde tara, ca tine niste incompetenti pe salarii babane

Stelian Muscalu spunea...

ramane de vazut... eu spun ca cel putin 1 an de acum inainte cec-ul nu se va vinde