luni, 31 august 2009
Muntenegru - intoarcerea pe langa KOSOVO
duminică, 30 august 2009
Destinaţii turistice - MUNTENEGRU
va promiteam cateva cuvinte despre Muntenegru. Cum am ajuns noi acolo? Mai ales ca am vazut ca anul asta a fost la moda sa se mearga in vechea Yugoslavie. Ei bine... cautam un loc de vacanta nou, ieftin si frumos, desi parea misiune imposibila... mai ales faza asta cu vacanta ieftina. chiar si in aceste conditii, pana la urma, cred ca misiunea a fost indeplinita cu succes. primul semn a venit de la Darael. el imi recomanda blogul unui coleg. un om care s-a lasat de televiziune si care s-a apucat de turism... Mile Carpenisan... caci despre el este vorba. bun vazand cateva imagini despre aceasta tara mica dar extrem de frumoasa, consultand specialistul in turism muntenegrean si citind cateva forumuri am luat decizia sa-mi petrec concediul peste munti si peste vai... adica in Muntenegru.
Am plecat sambata dimineata, ne-am oprit la Timisoara (despre acest mic popas v-am povestit deja) dupa care duminica dimineata la ora 4 am pornit din Timisoara spre Muntenegru. Distanta este de aproximativ 500 de km. timp estimat de parcurs aceasta distanta intre 12-15 ore functie de numarul de opriri si de stilul de condus. Am trecut in Serbia o tarisoara frumoasa... unde se vede avantul economic pe care l-a avut odata dar si pasul batut pe loc din cauza razboiului. ei odata intrati in Muntenegru... peisajele au inceput sa ne copleseasca. Nu inteleg din denumirea acestei tari a doua parte... NEGRU. Prima parte insa este pe deplin meritata. imaginati-va ca nu am vazut nici un strop de campie... munti, munti si iar munti. Dupa 12 ore am ajuns la destinatia finala Sv Stefan. O statiune micuta, intima... perfecta pentru linishtirea creierilor prea agitati. Stiu ca majoritatea romanilor opteaza pentru Budva. Personal nu o recomand. Si asta pentru ca este un fel de Mamaia a muntenegrenilor: aglomeratie imensa ziua pe plaja si noaptea pe sosele, preturile destul de mari... si fite cat cuprinde. Prin urmare un NU hotarat pentru Budva. Merita totusi o mica vizita si aceasta statiune insa nu cu masina personala ca sa nu va imbolnaviti de nervi ci cu autobuzul care circula intre statiuni si care costa doar 1,5 euro. Ce se poate vedea in Budva: orasul vechi si portul unde sigur o sa te imbolnavesti vizitand locul unde sunt ancorate yahturile de milioane de euro. De la Mile am aflat ca simpla acostare a unui yaht in acel port costa 500 de euro pe zi.
revenim la sv stefan.
Vorbim despre un mic fost sat de pescari de pe o insula de la malul mării, insula care care a cunoscut o transformare de necrezut. Locul a devenit în anii 80 unul dintre cele mai renumite centre turistice ale litoralului muntenegrean. Faima i-a fost adusa si de vedetele pline de bani care i-au trecut pragul. Sophia Loren, este unul dintre cei mai frecventi vizitatori. Apoi Sylvester Stallone si numerosi alti actori, regi si printese din toata lumea au vizitat acest loc magic. Si ca sa terminam in acelasi ton povestea despre Sv Stefan am sa va spun ca insula a fost cumparata de miliardarul Abramovici care vrea sa o transforme intr-un hotel cu foarte multe stele...
In muntenegru ar fi un sacrilegiu sa mergi si sa stai toata ziua la broasca la soare. Sunt nenumarate locuri super faine de vizitat. Avantajul cel mai mare este ca tara asta are cam 200 de km in lungime si vreo 100 latime... prin urmare de pe litoral cam orice destinatie turistica alegi nu ai de parcurs mai mult de 40-50 de km. Primul loc pe care l-am vizitat a fost fiordul de pe marginea orasului Kotor.
Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, oraşul şi golful Kotor, rivalizează cu orice staţiune de pe malurile lacurilor Como sau Lugano. O zonă cu puternice influenţe latine, oraşul muntenegrean poate fi destinaţia de vis.
Fostă colonie veneţiană, oraşul Kotor (în italiană „Cattaro“), înconjurat de un impresionant zid de apărare.
Clădirile vechi şi Catedrala din secolul al XII-lea, cu o arhitectură influenţată puternic de ocupaţia Republicii Veneţiene dintre anii 1420 şi 1797, sunt atracţiile principale ale coastei muntenegrene. Golful şi fiordurile Kotorului („Boka Kotorska“) ce se deschid în Adriatica, alături de munţii Lovcen şi Orien (cu o înălţime de 1.894m), formează un amestec unic de farmec natural şi fascinaţie arhitectonică.
Fondat în epoca Republicii romane, sub numele de Ascrivium şi integrat în regiunea Dalmaţia, oraşul a fost menţionat pentru prima dată în 168. În perioada medievală, după ce a fost înconjurat de fortificaţii, Kotor a devenit un important centru artistic şi comercial, renumit mai ales prin şcolile de construcţii şi iconografie.
Farmecul oraşului este dat de caracterul medieval extrem de bine conservat, completat şi de frumuseţea canioanelor prin care apa Adriaticii pătrunde adânc în interiorul continentului.
un alt obiectiv turistic laudat este si Lacul Skadar. Dar stiti cum se spune la pomul laudat sa nu te duci cu sacul. Impresionant prin dimesiuni lacul aduce si o multime de capcane turistilor. Spre exemplu o plimbare cu barca ajunge la 50euro/ora. Noi ne-am multumit cu imaginile surprinse de pe mal :-)
VA URMA
luni, 24 august 2009
Muntenegru - o ţară de vis
... promit sa revin cu amanunte
duminică, 16 august 2009
Timisoara - mai aproape de occident

vineri, 14 august 2009
La revedere - plec in vacanta

Am sa ma intorc cu o multime de fotografii si sper cu bateriile incarcate pentru un nou sezon din RS.
sa aveti o vara frumoasa si concedii pe masura
PS - Darael maine (sambata) seara am sa fiu in Timisoara ai nr meu de telefon pe blog daca ai pofta sa bem o bere sau un vin bun astept sa-mi dai un semn.
joi, 13 august 2009
1 banc pe zi
Evalueaza din ochi suma, care se afla in borcan, si curios, il intreaba pe barman:
- Care-i treaba cu borcanu’ ?
- Pai pe scurt… daca pui o bancnota de 50 si treci 3 teste, toti banii din borcan sunt ai tai.
- Si care sunt cele 3 teste ?
- Regula este sa le afli dupa ce pui bancnota de 50 in borcan.
Ii da omul o bancnota de 50 la barman, barmanul o baga in borcan si ii spune:
- Treaba merge cam asa: prima data trebuie sa bei, dintr-un foc, o sticla intreaga de palinca… apoi sa mergi in spatele barului, in curte, unde avem un pit bull, pe care il doare tare rau o masea, tu, cu mainile goale, trebuie sa i-o scoti. Ultimul test este cu o baba, de 90 de ani, locuieste deasupra barului, niciodata in viata ei nu a avut orgasm, tu trebuie sa o ajuti la capitolul asta.
- Stiu ca am dat bancnota de 50, dar nu fac testele. Trebuie sa fii nebun sa beai o sticla de palinca si apoi sa mai executi si testele urmatoare…
- Este alegera ta, dar banii raman in borcan, zice barmanul.
Dupa ce bea cateva pahare, omul nostru prinde curaj si-l intreaba pe barman:
- Unde dracu-i sticla aia de palinca ?
Barmanul ii da sticla. Omul, cu ambele maini pe ea, o goleste fara sa se strambe, apoi, impiedicandu-se, isi face drum catre curtea din spate, de unde, foarte curand, se aud zgomotele luptei crancene, dupa un timp, se asterne o liniste deplina… si fix cand, restul clientilor si barmanul, credeau ca eroul nostru a murit, el intra pe usa, muscat, zgariat si cu camasa flenduri pe el, se indreapta spre bar si, spre stupefactia asistentei, striga:
- Noooh… acu’ unde-i baba aia pe care o durea maseaua ?
miercuri, 12 august 2009
BLOGUL DE AUR

Am vrut sa-l anunt prima data pe Joker... era deja "luat". Prin urmare premiul merge la... toata lumea care-l vrea :-))))
1 banc pe zi
Deodată, pe lângă el trece în viteză un arab pe o camilă... După câteva ore ajunge la o oază; aici arabul pe care îl zărise mai demult trecând pe lângă el dormise câteva ore, mâncase bine şi acum se relaxa la umbră.
Europeanul se miră tare de viteza camilei pe care o avea arabul, însa îşi văzu de drum, deoarece voia să ajungă neaparat in oraşul cu pricina...
După alte câteva ore de mers, arabul trece iar pe langa el cu o viteza şi mai mare... Ajunge iar la o oaza, unde arabul îşi facea siesta, ca de obicei... De data asta nu mai rezistă şi îl întrebă pe arab cum face de camila lui poate să meargă cu o viteza aşa de mare.
Arabul amabil îi zise:
− Băi nene, uite, eu cu cât merg mai repede, cu atât curenţii de aer îmi răcoresc cămila, pentru că ei sunt din ce in ce mai reci şi, in felul acesta, cu cât merg mai repede cămila mea se simte mai bine... Ai înţeles?
Europeanul nostru a pornit la drum şi începu să bată biata cămila, în speranţa de a ajunge mai repede in oraşul dorit... La început cămila a mers ceva mai repede însa, la un moment dat, a cazut jos ca moarta... Europeanul începu să dea cu picioarele in ea:
− Hai, scoală odata! Ce naiba ai paţit, ai îngheţat sau ce dracu ai?
marți, 11 august 2009
A murit Valeriu Lazarov
Valeriu Lazarov, fostul director general şi consilier delegat al canalului Telecinco în perioada 1985 şi 1994 şi celebru realizator al Television Espanola în anii 70, a murit marţi dimineaţă la Madrid, după cum a informat fiul său.Lazarov, născut la Bârlad, România, dar având cetăţenie spaniolă din 1972, a murit de moarte naturală la vârsta de 73 de ani, potrivit fiului său Valeriu.Valeriu Lazarov a revoluţionat industria de divertisment din România, aducând formate de emisiuni de succes, precum "Surprize, surprize",
Boc şi lipsa de bun simţ economic

L-am auzit aseară pe Boc, unde altundeva decât la TVR. într-o emisiune în direct debitând nişte inepţii mai mari decât el.... nici nu e aşa complicat la statura lui. Vorbea acest personaj acuzat pe nedrept ca ar fi premierul româniei despre impozitul minim. Şi foarte degajat băiatul spunea că şi-a atins obiectivul. Imediat am stat şi m-am gândit care ar putea fi ăla. A închis nu ştiu câte mii de firme... am rămas cu gura căscată, şi acum vine explicaţia care sfidează bunul simţ economic. Am să încerc să redau cât mai fidel. Boc zicea ceva de genul că România a ajuns la un nivel al evaziunii fiscale fără precedent. Cum se face această evaziune... ne explică tot piticul atomic. Marfa este trecuta de pe o firmă pe alta până i se pierde urma. Acum închizându-se aceste firme nu vom mai avea evaziune. Asta este logica celui pus să stea în capul mesei guvernamentale. Ştiţi ce-mi spune mie bunul simţ economic. Că firmele care făceau evaziune de zeci, sute sau chiar milioane de euro şi-au permis să plătească impozitul minim de 500 de euro lunar. Evaziunea fiind "o afacere" prosperă. Însă micile firme care aveau 3-4 angajaţi şi care erau la limita supravieţuiri şi-au închis activitatea. Nu este o teorie economică, nu trebuie sa ai mastere in domeniu... trebuie doar să ai bun simţ ca să înţelegi ce se întâmplă, în acest caz, în economie.
luni, 10 august 2009
Notarii publici - sau cum sa jefuiesti legal

duminică, 9 august 2009
1 banc pe zi
Acestia nu vor sa recunoasca, dar dupa un timp unul dintre ei recunoaste ca a mancat contabila. Normal, este dat afara. Al doilea canibal il conduce pana la poarta si ii zice:
- Ce te-a apucat sa mananci contabila? Eu de cateva saptamni halesc ingineri si nimeni nu le-a simtit lipsa.
sâmbătă, 8 august 2009
1 banc pe zi
Asa ca unul din ei se intoarce in pielea goala, in fuga, in camera ia doua sapunuri si fuge spre dusuri. Pe culoar se intalneste cu 3 blonde. Ca sa nu se faca de ras, se preface ca e statuie. Ajung tipele in dreptul lui si incep sa comenteze.
- Ce o fi asta? intreaba una.
A doua, uitandu-se la penisul tipului, zice:
- Poate ca ar trebui sa tragem de manerul asta.
Trage ea si tipul scapa un sapun.
- Aaa, ia uite, e distribuitor de sapunuri, zice prima.
- Ooo, sa încerc si eu, zice a doua si trage si ea pana cand tipul scapa si al doilea sapun.
- Acum e randul meu, zice a treia blonda si incepe sa traga si sa traga si sa traga...
Tipa tot trage si, la un moment dat, spune:
- Ia uite, are si sapun lichid.
vineri, 7 august 2009
A murit TATIANA STEPA
Cântăreaţa şi compozitoarea de muzică folk, Tatiana Stepa, a încetat din viaţă. Artista, care suferea de cancer, a murit la spitalul Militar din Bucureşti.Tatiana Stepa a fost una dintre cele mai cunoscute cantautoare de muzică folk. Ea s-a născut pe 21 aprilie 1963, în localitatea Lupeni, judeţul Hunedoara. A debutat în cadrul Cenaclului Flacăra, în septembrie 1982. Din anul 1996 până în prezent, a susţinut peste 1.000 de spectacole în România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria. Ea a participat la toate marile festivaluri de muzică folk din ţară: Om Bun, Folk you, Sighişoara, Folkfest şi altele. A compus atât pe versuri proprii, cât şi pe ale unor mari poeţi din literatura universală şi română: Federico García Lorca, Esenin, Adrian Păunescu, Lucian Blaga, Elena Farago, Ioan Alexandru, Camelia Radulian.
Dumnezeu să o ierte
Tatiana Stepa - La o cana cu vin
Asculta mai multe audio Muzica
1 banc pe zi
joi, 6 august 2009
Goian - transferat la Plermo
, urmând ca fundaşul în vârstă de 28 de ani să aibă un salariu anual de 550.000 de euro."Dorin Goian s-a transferat la Palermo şi a semnat deja prin fax cu italienii. A contat mult şi faptul că acolo este antrenor Walter Zenga. Mâine vom pleca împreună de la Aeroportul Băneasa pentru ca jucătorul să efectueze vizita medicală, a spus Giovani Becali la postul Gsptv.Goian a evoluat cinci sezoane pentru Steaua, fiind selecţionat şi de 27 de ori în echipa naţională a României pentru care a înscris şi cinci goluri.
de ce nu are valoare fotbalul românesc? pai la noi cum apare unul mai rasarit cum este vandut afara. patronii din fotbalul intern sunt atat de insetati dupa avere incat si-ar vinde si parintii daca aia ar juca bine fotbal