luni, 16 noiembrie 2009

Nota de plata pentru reluarea lucrarilor la proiectul Planorama: 5 milioane de euro


O alta teapa imobiliara de proportii luata de romanii creduli... este complexul Planorama din tigania cartierului Doamna Ghica. Oamenii care au platit pentru case zeci de mii de euro, ar fi trebuit sa se mute in 2007. Peste cateva saptamani ajungem in 2010 si oamenii inca nu s-au mutat... ce fac ei acum? isi plang durerea pe forumul softpedia. Drumul catre casa ma duce zilnic prin fata acestor colosi de prost gust. Ce am observat este ca de ani buni acolo nu mai lucreaza nimeni... si nu am vazut lucrari specifice de conservare... acolo este de munca la greu. oricum cei care au dat banii, sume importante, mai au de asteptat pana sa se mute in casa noua si la cat de serios a fost dezvoltatorul nici nu vreau sa ma gandesc la ce o sa gaseasca prin mirobolantele apartamente.


Pentru finalizarea primelor doua blocuri din proiectul rezidential Planorama sunt necesari 5 mil. euro, aceasta suma fiind la baza planului de reluare a proiectului realizat de noul manager, firma israeliana BSR Europe.
"Ca urmare a intelegerii dintre banca si EuroHabitat (dezvoltatorul proiectului - n.r.), am pregatit un plan de reluare a proiectului, bazat pe suma suplimentara de 5 mil. euro injectata in proiect de catre proprietarii proiectului si banca", a spus pentru DailyBusiness.ro Joseph Etstein, managing director al BSR Europe.Banca finantatoare, Piraeus Bank, a impus conditii foarte strictevizavi de noile termene de finalizare ale locuintelor din primele doua blocuri ale proiectului, conform unor surse din piata. "Pentru ca planul sa se materializeze, trebuie ca noile date de livrare sa fie agreate de cumparatori si impreuna cu acestia sa semnam un act aditional la contracte in care sa se consemneze aceste noi date si alte probleme comerciale", spun reprezentantii BSR, care adauga ca intentioneaza sa se intalneasca cu clientii pana la finalul lunii."Dupa rezolvarea acestor probleme, contractul de manageriere al proiectului Planorama va intra in vigoare si credem ca lucrarile pot fi reluate imediat dupa Anul Nou", au mai spus reprezentantii BSR.

2 comentarii:

Proiecte Case spunea...

din pacate cazurile de gen se inmultesc pe zi ce trece.

Stelian Muscalu spunea...

criza asta cred ca i-a mai scos de pe piata pe impostori... speram acum intr-o curba descendenta a acestor tepe