sâmbătă, 14 noiembrie 2009

LOVITURĂ IMOBILIARĂ MARCA SEVER MUREŞAN


În urmă cu câteva săptămâni am cunoscut unul dintre miile de români care a vrut să schimbe apartamentul comunist pe o casă construită de un dezvoltator imobiliar. Condiţiile contractului l-au determinat pe, hai să-l numim Mihai, să considere că a dat peste o mega ofertă imobiliară. În fond o casă de 150 mp în Corbeanca, într-un cartier de vile, la un preţ de 650 de euro mp în 2007 această ofertă era pomană curată. O prezentare a proiectului imobiliar în ambianţa stilată a unui hotel de lux din Capitală a fost exact elementul cheie care i-a dat încredere să scoată din buzunare o căruţă de bani ca să plătească pentru visul său. Era vorba despre o casă care urma să fie construită în cartierul rezidenţial "Casa Nova" din comuna Tamaş, localitate din nordul Capitalei. Mihai îşi aminteşte când a început să bănuiască o escrocherie: imediat după semnarea contractului şi plata avansului, firma n-a mai dat niciun semn de viaţă. "Doamna Anca Zaharescu, reprezentanta dezvoltatorului, ne-a prezentat proiectul... nouă ne-a placut şi am semnat contractul. Am dat avans 15,000 de euro. Am făcut facturi chitanţe... tot ce trebuia. Însă din momentul acela au fost numai vorbe... Trebioa să ne mutăm în 2008... prin August 2008. A trecut mai mult de 1 an. Atunci nu ne-am făcut prea mari griji. Acum realizăm că erau numai vorbe. " ne-a declarat cu un zâmbet amar Mihai.

Aşadar vorbe bine ticluite... dar cam scumpe. 15000 de euro? Probabil la fel s-au gândit şi dezvolatorii în momentul în care la strategia de vânzare prin vorbe frumoase şi pliante frumos colorate... au mai adăugat ceva la momeală. Ce? ne-a spus avocatul păgubiţilor Eugen Titu "A fost angajată o firmă de construcţii care a săpat nişte şanţuri pentru pregătirea fundaţiilor. Dar această firma nu şi-a primit nici ea niciun ban ... aşa că şi-a luat escavatoarele şi a plecat rămânând cu o ţeapă de 40,000 de euro. Însă ei s-au folosit de această firmă ca să arate oamenilor că uite domne se lucrează...dar de fapt nu s-a făcut absolut nimic. "A;adar iată o afacere imobiliară în care numărul păgubiţilor a crescut invers proporţional cu viteza de construcţie a cartierului. Clienţii au devenit suspicioşi şi au început să pună întrebări, să-şi facă propriile investigaţii. Au dat peste un personaj faimos, recent eliberat dintr-o închisoare, unde executase o pedeapsă pentru evaziune fiscală.

Despre cine este vorba? Am aflat chiar de la unul dintre cei 100 de păgubiţi " La sediul firmei ASSET pe Gheorghe Ţiţeica am înţeles că locuieşte Sever Mureşan. De fapt la etajul 1 chiar am văzut un birou cu numele lui Sever Mureşan pe uşă. Chiar în momentul în care s-a întors în ţară am vorbit cu el şi m-a asigurat că totul este ok."

Afacerea semnată Sever Mureşan pare să fi fost pusă la cale încă din perioada în care era în detenţie în Franţa.

Totuşi, ce e cu adevărat surprinzător în această poveste nu e că Sever Mureşan ar putea recidiva într-o escrocherie, ci faptul că nume respectabile i s-au alăturat. Este vorba despre 4 militari de carieră: generalii de armată Ion Magdalena, Mircea Chelaru şi Dorin Gheorghiu, precum şi generalul Ioan Costas, fost ministru al Apărării în Republica Moldova. Aceşti ofiţeri superiori în rezervă au acceptat să fie administratorii unei firme fantomă, girând cu numele lor afaceri imobiliare de peste 150 de milioane de euro. Mai mult, cei patru generali au acceptat să ofere credibilitate afacerilor imobiliare ale lui Sever Mureşan exact în perioada în care acesta era căutat prin Iterpol de către autorităţile judiciare din Elveţia şi Franţa pentru infracţiuni financiare. Generalii au intrat ca administratori în firma Asset Management în anul 2005. Cu astfel de giranţi, Sever Mureşan nu a avut probleme să adune avansurile pentru locuinţe, în sumă totală de circa 1.000.000 de euro.

Cu sau fără vină, generalii au participat la un proiect în care s-au încasat bani fără să se dea nimic în schimb. Până astăzi, nici una dintre casele promise nu a fost ridicată. Mulţi clienţi încearcă acum să-şi recupereze banii prin instanţele de judecată.

Avocatul Eugen Titu este omul care încearcă se desfacă iţele mult prea încâlcite ale acestei noi afaceri marca Sever Mureşan. " probabilitatea este uşor mai ridicată decât ai câştiga la loz în plic"

Este din ce în ce mai clar pentru toată lumea... dubii nu mai au nici măcar cei păgubiţi. Mai mult, firma a început procedura de insolvenţă, procedură după care nu prea se mai poate face nimic. La telefoanele firmei nu răspunde nimeni, iar la sediul din strada Gheorghe Ţiţeica porţile sunt încuiate.

Aici sunt foarte mulţi bani implicati. Dacă ar fi să calculăm numai cu 10,000 de euro la 100 de clienţi se adună o sumă... dar au fost sume şi mai mari.

4 comentarii:

Anonim spunea...

vas ruga sa faceti mult mai cunoscut acest caz al acestui celebru escroc international Sever Muresan care in asociere cu niste ciori colegi de celula au pacalit societati comerciale promitindule ca le vor da spre executie acceste proiecte printrun scenariu jucat extrem de bine...... sa mearga si stea acolo unde le este locul

Anonim spunea...

Ce post m'a beaucoup aide dans mon positionnement. Merci pour ces informations

Unknown spunea...

poate toate persoanele implicate ar trebui sa intre aici si sa povesteasca ce li s-a intamplat
https://groups.google.com/forum/?pli=1#!forum/pagubitii-corbeanca

Anonim spunea...

Pentru cei care au mai multe informații referitoare la Sever Muresan si la concubina sa Anca Florian sau Zaharescu( se prezintă sub tot felul de nume de familie fiind divorțată de mai multe ori). Aceasta din urma si-a excrocat un "prieten" cu suma de 25.000€ pe baza unei CHITANTE NOTARIALE FALSE