miercuri, 4 noiembrie 2009

Apartamentul de 20.000 euro, complet mobilat


dailybusiness - Constructorii si producatorii de mobila, electrocasnice si textile viseaza la apartamentul construit cu 20.000 de euro, pe care statul l-ar putea include intr-un program national de locuinte. Cu scopul de a fi inchiriat celor fara locuinta, apartamentul low-cost este vazut ca una dintre solutiile pentru iesirea Romaniei din criza.
Reprezentantii Asociatiei Antreprenorilor in Constructii s-au intalnit ieri cu social democratii care vor sa initieze un proiect de lege prin care sa fie infiintat fondul imobiliar de stat. "Din cate am inteles, statul ar urma sa subventioneze constructia si utilarea acestor locuinte, care ulterior sa fie inchiriate", spune Plosceanu.
"Am discutat propunerea legislativa si vom propune ideile noastre in 2-3 saptamani. Sper ca proiectul sa fie pus in practica, pentru ca ar avea un impact puternic in economie", a declarat presedintele AAC.
Finantarea constructiei ar urma sa se faca din mai multe surse - de la bugetul de stat si din credite angajate de stat la institutiile financiare internationale, precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.
"Daca s-ar gasi bani, si cred ca s-ar putea rezolva problema, daca se merge la finantare cu un proiect 'beton', am putea construi pana la 10.000 de locuinte pe an", spune expertul Liviu Daschievici, fostul director al Asociatiei Romane a Constructorilor Romani.


ideea, dincolo de faptul ca apare intr-o perioada electorala, este buna. Insa daca ar fi pusa in practica eu cred ca toti dezvoltatorii ar trebui dati in judecata. Atata timp cat ei au vandut locuinte cu 100,000 de euro in conditiile in care acesti mafioti obtin profit si daca le vand cu 20,000 (nu mai punem la socoteala faptul ca astea sunt si mobilate) astia ar trebui trasi in teapa. E clar ca intr-o sala de judecata nu ai putea sa-ti faci dreptate fiindca ai semnat, teoretic de buna voie si nesilit de nimeni, un contract de vanzare cumparare. Dar daca in justitie nu putem face nimic, eu cred ca putem ridica un adevarat camp de tepe in care sa le infigem cururile care au crescut pe banii nostri... si nu in piata Victoriei ci pe blocurile pe care acesti nemernici le-au construit. Sa-i punem acolo in bataia vantului ca sa nu se strice si eventual sa danuie peste ani... sa fie un exemplu pentru urmasii urmasilor lor. Ce zicieti?

2 comentarii:

Darael spunea...

E doar inca un exemplu de vorbarie goala. Trist este ca multi (sau destui daca doresti sa spui asa) oameni o sa isi faca iluzii auzind aceste lucruri.

Atata timp cat sistemul este facut ca sa permita furtul, orice crestere de venituri la buget o sa dispara in "ceata" instantaneu. Ceata = buzunarele celor de la putere si a acolitilor lor.

Stelian Muscalu spunea...

deci sunt doar iluzii. asta inseamna ca nu o sa tragem dezvoltatorii in tepe :-))