joi, 26 august 2010

Brazi si nori




5 comentarii:

ioana spunea...

super pozele :) zici ca parca ar fi realizate de un pictor (gen Monet, asa de puternice si vii sunt culorile brazilor)

de curiozitate, unde erai cand ai facut pozele?

Georgi spunea...

Salut!M-am adunat putin de pe drumuri si m-am oprit putin din treburile cotidiene sa mai dau o tura pe net, si pentru ca nu am mai trecut demult pe la tine (sorry!!),am citit putin si posturile mai vechi sa ma mai pun putin la curent ce ce-ati mai facut voi in ultimul timp. Ca de obicei, aplauze pentru poze, ai un ochisor (sau poate doi :)) de artist, dar cel mai tare m-a impresionat postul tau despre Joshua Bell. Ma bucur sa citesc ca cineva macar observa ca oamenii nu mai au timp,sau nu au ce le trebuie ca sa VADA!Noi tocmai ne-am intors de la Paris,am petrecut acolo cateva zile pentru aniversarea noastra. Am tinut eu cu tot dinadinsul (romancuta snoaba) sa trec si eu pe la "deux magots"-o cafenea cu renume pe la care marii artisti isi beau absintul.M-a dezamagit teribil:aglomerat,inghesuit, cu ospatari prea grabiti,cu preturi ridicole-20euro un degetar de cafea si o sticla de apa-si basca cand m-am dus la toaleta mi-au cersit - chiar tonalitate de cersetare avea fata de la veceu-ceva bani!!In schimb,vis-a-vis de cafenea un nene cu o orga ne-a cantat cateva piese de Chopin de ne-a facut sa ne oprim,si pe mine m-a facut sa plang cat sunt eu de mare,in mijlocul strazii si a sute de oameni.Nu era francez,dar cu lacrimi in ochi,i-am multumit in frabceza(sincer,din toata inima,pentru minunatele momente...il am pt cateva secunde filmat chiar...),iar Pascal l-a aplaudat si i-a spus un bravo tot atat de sincer ca multumirile mele.Omului ii stralucea fata de multumire ca este apreciat cu vorbe si cativa euro,Luca dansa pe Chopin fericit...au fost momente unice,spontane,neasteptate,in comparatie cu mult asteptatul moment de la cafenea care a fost un fiasco!

Stelian Muscalu spunea...

IOANA - ca sa glumesc un pic ... eram in spatele aparatului de fotografiat. Ca loc insa eram undeva f aproape de lacul Sfanta Ana - un loc superb despre care am sa mai vorbesc in posturile viitoare

Georgi - ma bucur tare mult sa te revad pe aici. Exista o vorba din romani care spune - la pomul laudat sa nu te duci cu sacul... cred ca se poate aplica f bine pentru cafeneaua cu pricina. Insa iata, ma bucur pentru voi, ca ati avut puterea sa descoperiti frumosul din jurul nostru. Eu sunt convins ca tot ce trebuie sa facem este sa ridicam ochii, sa ne deconectam de la stresul zilnic si sa admiram frumosul din jurul nostru. Ma bucur pentru voi ... si ma bucur ca "ne-am revazut"

Georgi spunea...

chiar daca nu las comentarii,chiar daca nu vin pe net in fiecare zi, am grija sa-mi fac timp sa trec pe aici si intotdeauna citesc posturile din urma. Nu intotdeauna pot lasa comentarii pt simplul motiv ca multe din posturile tale au "gust" politic iar eu nu mai sunt in tema,as bate campii aiurea (detest sa vorbesc despre ce nu stiu),dar imi place mult sa-ti citesc blogul pt ca admir punctul tau de vedere (clar,onest,uman,cu amprenta ta personala)si felul in care suprinzi anumite aspecte, situatii...celebrul tau ochi pt detaliu (asa cum il descoperim si in pozele tale minunate)...deci...placerea e de partea mea :),si nu uita:sunt o absenta prezenta!

Stelian Muscalu spunea...

... multumesc Georgi