luni, 26 octombrie 2009

NESIMŢIREA FIRMELOR DE MANAGEMENT IMOBILIAR IMPUSE DE DEZVOLTATOR

... astazi am citit pe forumul dedicat cartierului Rasarit de Soare o poveste halucinanta. Ştiam că nesimţirea dezvoltatorului este mare dar nu ştiam că este şi molipsitoare... dar omul cât trăieşte află. Aşa am aflat că firma care ne va administra cartierul pe numele ei Quadra Place Management, firmă care a apărut în cartier sfidând regulile economiei de piaţă şi câlcând în picioare principiile bunului simţ, ... nici nu şi-a intrat bine în atribuţii că deja a început să-şi trateze clienţii cu flit. Iată o poveste halucinantă din punctul meu de vedere. Într-un cartier de 1000 de apartamente desi nu s-au mutat decat 10 - 20 de oameni au si aparut primele probleme. Ce se va intampla atunci când se vor muta 1000 de familii?

"De la administratie/QPM, un tip pe nume George vine cu mine la garsoniera pentru completarea indexilor contoarelor si semnarea procesului verbal. PV-ul mai contine si numarul cheilor predate: 6 pt yala de sus si 6 pt cea de jos, doua pentru cutia postala si una pentru cutia de acces la contoarele de apa rece, calda si caldura (e in afara apartamentului, cu numar de apt). Cel de gaze e langa usa de la intrare, tot in afara apartamentului. Mai trebuie sa precizez ca acum 2 saptamani, la receptie, placa de faianta de langa bateria de la cada era sparta si am cerut schimbarea ei. Vineri, evident, ma asteptam sa fie schimbata, pentru ca asa mi se promisese. Ok, intram in garsoniera 3 persoane: eu, al meu tata, si acest individ, pe nume George. Cum intru, imi arunc ochii spre cada si surpriza: placa de faianta fusese schimbata, dar era chituita cu un albastru foarte inchis (uscat), in contrast total cu restul iar _bateria lipsa_. Ii spun tipului ca lipseste bateria iar el iese pe sala sa citeasca contoarele. La scurt timp, din perete tasneste cu presiune foarte mare un suvoi de apa rece! eu si tata incercam sa ne ferim si tipam la individ sa inchida apa. Il aud bodoganind ceva pe sala si la ceva timp, se opreste si apa. Apa ajunsese deja pe hol si se facuse o baltoaca de aproape 1m diametru. Eu si tata aratam de parca facusem pe noi, fleasca pe pantaloni iar pantoful meu stang mustea de apa. Ii cer individului sa sune pe cineva sa vina sa adune apa, cat mai repede. Da un telefon si dupa ce tropaie prin balta din hol spalandu-si noroiul de pe incaltari, imi comunica cu o fata senina, ca nu se poate rezolva acum, ca e vineri, ora 17:30, doar luni poate sa vina cineva. Ii explic ca pana luni se strica parchetul si ca nu accept nerezolvarea ei acum, sa gaseasca o solutie. Imi recomanda sa merg la birou la QPM ca are el un mop. Sa vin sa-l iau si sa adun apa daca nu am chef sa astept pana luni. Ii explic ca este greseala _lui_ ca a pornit apa in conditiile in care nu era baterie, dar replica lui m-a socat, citez: "eu sunt obligat sa testez instalatia de apa, deci trebuia sa o pornesc; e problema constructorului ca nu e baterie". M-am bucurat sincer ca nu a testat gazele mai devreme ca fumasem o tigare...Nu mai intru detalii despre discutiile ulterioare pe acest subiect, cert este ca individul a ramas impasibil si la amenintarea cu schimbarea intregului parchet, si cu datul in judecata pentru ca mi-a stricat pantalonii, samd. Intr-un final, ca orice roman care traieste in Romania, printre romani, m-am calmat, am coborat la masina, am luat 4 lavete din portbagaj si am adunat apa, pe intuneric, ca evident, Conarg nu s-a obosit sa puna macar un bec in garsoniera."

Ce merită reprezentaţii acestei firme? Haideţi... ce spune imaginaţia voastră

7 comentarii:

Anonim spunea...

Eu spun sa puneti niste oua la clocit, pentru orice eventualitate

Adina spunea...

Imi doresc sincer sa nu ajungeti in situatia noastra : iar s-au primit notificari cu sistarea furnizarii energiei electrice dar si a APEI, amenintari si santaje ilegale in conditiile in care din 2007 am depus dosare pentru incheierea contractelor individuale cu Enel si mai mult, Impact a primit numeroase notificari din partea proprietarilor referitoare la restantele pe care pretinde ca le are de incasat dar pentru care nu are evidente contabile. Asa ca atentie sa nu ajungeti sa-l platiti pe "George" cu sute de milioane ( seful "intretinerii" la Impact are 10.000 ron/luna). Oare in afara de Dumnezeu ne mai aude si pe noi cineva ? Pana cand va trebui sa fim santajati si amenintati cu sistarea furnizarii energiei electrice, si mai nou si a apei, atat timp cat am achitat absolut tot si nu dorim decat sa fim lasati sa incheiem contracte cu cine dorim si sa nu traverseze altii criza pe munca si banii nostri ?!

Serban spunea...

Mai oameni buni, eu ma crucesc cand vad prin ce treceti doar pentru ca ati cumparat o locuinta noua. Pai astia merita calcati in picioare

Body spunea...

HA HA HA; M-am amuzat copios, chiar nu am mai ris demult asa de tare. Tare faza.... Lasind gluma acum, cred ca-i bagam pantofii in gura(de fapt sunt sigur ca-i bagam, si sireturile i le bagam in nas si ii puneam beculete in urechi si opuneam pe fica-mea sa scoata limba la el), evident aia plini de noroi. Pai frate: cum se fac banii? angajezi de'alde "george" le dai un cacat de bani, ca de, nu are scoli multe si nici creier fie vorba intre noi, si uite asa se faci o gramada de bani si te doare-n bascheti.

Stelian Muscalu spunea...

adina - speram sa evitam problemele prin care treceti voi

serban - e o idee pe care o luam in calcul

nasule - daca nu ar fi de ras ar fi de plans

Anonim spunea...

Pueti fratilor batuta pe ei si o sa vedetei pe urma respect. Astia sunt precum animalele, nu stiu decat de frica

Stelian Muscalu spunea...

anonimule - nu stiu daca violenta poate rezolva problemele noastre