miercuri, 7 octombrie 2009

Escrocheria managementului imobiliar

500 de milioane lunar fara sa faci nimic. cum vi se pare? eu personal muncesc pe sume de 10- 15 ori mai mici... insa ei... dezvoltatorii imobiliari sunt acea specie care traieste din specula. asta au invatat sa faca celmai bine, asta au facut pana acum si asta vor sa faca si in continuare. daca nu mai pot specula cu preturile de vanzare speculeaza din plin cu preturile de management. in aceasta ecuatie intra sume care ar inspaimnta bunul simt si ar dezorienta chiar si logica. astazi am sa va prezint un locuitor al unui cartier care arata chiar foarte bine... nu locuitorul ci cartierul :-))... New Town. un locuitor multumit de produsul primit... nemultimit insa de faptul ca alaturi de apartament la pachet, cum s-ar spune o super oferta, a primit si o firma de management. firma care nu face mare lucru dar care incaseaza 500 de milioane de lei vechi lunar. nu va ganditi ca din acesti bani s-ar plati paza, furnizori sau alte servicii... nu acelea sunt costuri separate. 500 de milioane platesc proprietarii din acel cartier doar pentru onoarea de a fi administrati de o firma de management. frumos nu?



Astazi avem si punctul de vedere al dezvoltatorului
"Newtown Residence este un complex rezidential cu 316 apartamente, 342
parcari subterane pe 2 nivele, 67 parcari supraterane, spatii de
depozitare, gradini amenajate si spatii comerciale. Pentru buna
functionare a acestui complex a fost nevoie de existenta unui manual de
reguli de management, de care oamenii au fost instiintati inca de la prima
vizita in showroomul nostru. Cumparatorii nostri au ales sa cumpere nu
doar un simplu spatiu de locuit, ci un ambient confortabil in care sa se
simta in siguranta si sa beneficieze de numeroase servicii si facilitati."

ei cam asa vor sta lucrurile si in RASARIT DE SOARE ... doar ca suma va fi ceva mai mare
PS- aici ma simt dator sa fac o mica precizare. incrancenarea acestor cuvinte nu vizeaza angajatii dezvoltatorilor care nu fac decat sa castige un salariu executand niste ordine.

ps2- nu am primit inca niciun raspun la emailurile trimise

10 comentarii:

stefania spunea...

Dar ţara asta chiar este sat fără câini?

Stelian Muscalu spunea...

... din pacate

Anonim spunea...

Mai dar oamenii astia chiar nu au nicio limta?

Anonim spunea...

Domnule Steliadis, apreciez lupta dvs. cu marii dezvoltatori imobiliari, eu insumi fiind un client trecut prin multe doar pentru ca am vrut sa locuiesc civilizat.
Insa in imaginile pe care le difuzati mai sus comiteti o eroare deontologica de baza: prezentati o singura latura a problemei, si inca deformata! Eu sunt vecin cu doamna in cauza si cunosc, sunt sigur, mai bine decat dvs. problema. Deci vorbesc in cunostinta de cauza.
Nu ma regasesc in spusele dansei si cu atat mai mult nu vreau sa sufar repercusiuni din cauza ideilor, putine dar fixe, pe care le dansa promoveaza. Eu am ales sa locuiesc intr-un cartier civilizat, in care fiecare dintre noi trebuie sa platim pt serviciile pe care le folosesim. Nu asa este normal?
Ca dovada ca lucrurile nu stau asa cum reies din reportajul pe care nu stiu de unde l-ati cules, va recomand cu incredere o emisiune difuzata de Money Channel pe acelasi subiect. Veti avea surpriza sa vedeti ca lucrurile stau in fapt altfel decat sunt prezentate de dumneavoastra ba chiar exact, daca este sa dam crezare autoritatilor, sentintelor judecatoresti, Protectiei Consumatorului si cetatenilor direct implicati in Si cel mai important: veti vedea ca doamna pe care o prezentati ca fiind portavocea unor proprietari care nu o recunosc, cere de fapt de la noi facturi de administrare mult mai mari decat cele percepute deja in mod legal de compania care a construit cartierul nostru.
De fapt, doamna se erijeaza in purtatoare de cuvant a unei cauze in care doar ea si inca 5-6 vecini cred, si incearca sa ne foloseasca pe toti ceilalti in masa de manevra. Incearca sa isi justifice interesele personale pe spatele meu si al majoritatii locuitorilor. Fapt cu care nu pot sa fiu de acord! Si nici dvs. nu ati fi de acord daca ati fi in aceeasi situatie, sunt sigur!
Nu zic sa nu ne organizam pentru a ne apara drepturile, nu zic ca totul este roz, dar nici sa ne puneti indirect in gura ideile altora nu este cazul.

Ma bizui pe simtul dvs gazetaresc si sunt convins ca vei prezenta pe acest blog, asa cum o faceti si la TV, parerile tuturor partilor implicate: ceilalti locatari care nu sunt de acord cu ideile dnei. Coca, si explicatiile autoritatilor (Enel sau alti furnizori de utilitati) care sa explice cu legea in fata cine are dreptate.
Va rog, asadar, sa fiti jurnalist impartial pana la capat, nu doar pana acasa unde va loviti de problemele personale pe care reiese din alte articole ca le aveti cu dezvoltatorul in al carui ansamblu locuiti.

R spunea...

impartialitate ceruta de un anonim... mda

Stelian Muscalu spunea...

domnule sau doamna ... anonim sau anonima:
1. daca domana pe care eu am prezentat-o nu va reprezinta nu inteleg de ce nu va spuneti numele si nu ne chemati ca sa realizam un interviu si cu dvs ca sa vada toata lumea si clienti ai cartierelor rezidentiale multumiti... oameni care sunt de acord sa plateasca de ex curentul electric mai mult decat orice alt locuitor din zona... pt simplu fapt ca datoreaza o taxa de distributie dezvoltatorului. Dezvoltator care foloseste culmea chiar retelele care apartin clientilor :-)
2. doamna care are idei putine dar fixe are o sustinere de 170 de case din 203 (daca nu ma insel) restul fiind vandute catre angajatii sau colaboratorii IMPACT...
3. ceea ce ati vazut pe blogul meu nu este un reportaj ci doar o opinie a unui locuitor nemultumit dintr-un cartier rezidential. In reportajul cu pricina care va aparea cat de curand la tv o sa vedeti si parerea dezvoltatorului. 4. si va rog pe viitor daca mai apar nemultumiri sa aveti decenta sa va spuneti numele ca sa putem comunica mult mai usor.
va multumesc

Daniela spunea...

Stimate domnule Muscalu,
Vreau sa va fac cateva remarci :
1.Dl.A este o persoana care nu intelege rostul unei Asociatii de proprietari si anume aceea de a face posibila administrarea prin intermediul acesteia a locului unde se traieste ,in mod legal : Asociatia de proprietari nu este d-na din reporatj ci sunt toti proprietarii inclusiv dl.Anonimus
asa incat nu d-na este cea care face facturi ci proprietarii hotarasc ce anume doresc in domeniul serviciilor si prin hotararea luata in adunare ei decid,asa incat nimic nu ii opreste pe cei nemultumiti sa se inscrie in ASP si sa-si spuna parerea ,sa convinga sa se voteze si totul este OK.In cazul in care se continua in acelasi mod nu veti mai trai civilizat dl.Anonimus ci numai foarte periculos: fara lumina electrica pe strazi,fara paza,cu cainii si hotii patrunzand in curtile dotate cu garduri de 1m,pe care si un batran daca se opinteste poate sa le escaladeze,pentru ca asa a fost conceput acest ansamblu si pana la urma nu ati luat la pachet si firma care a fost antreprenor al caselor.Sau poate doriti sa o infiati ,sa o sprijiniti,nimic mai simplu,incercati pe Bursa de Valori 2.In ceea ce priveste asa zisul managment al unui ansamblu rezidential,acesta in conformitate cu legea poate fi stabilit numai de catre Asociatia de Proprietari,deci minciunile facturare lunar si care nu se dovedesc a fi adevarate,chair daca par ca sume mici,ele adunate lunar duc la valori mari si mai ales la o incalcare flagranta a legii.
3.Retelele de utilitati nu numai ca trec pe proprietatile noastre,ele au fost platite contra facturi la data la care constructia era in lucru si sunt trecute ca atare in Autorizatiile de construire ale caselor dar si ale ansamblurilor rezidentiale,fiind proprietatea celor care detin casele ,deoarece ele ar fi trebuit in mod normal sa fie construite de autoritatea locala,care probabil nu a dispus de suma necesara la acel moment si atunci tot in conformitate cu legea,proprietarii caselor au platit costul acestora,altfel casa nu ar mai fi fost locuinta,nefiind BRANSATA la utilitati.Dar nu numai retele sunt construite si trec pe proprietatile individuale ci si drumurile si aleile sau parcurile care au fost construite pe terenurile Impact ,ce au ramas conform planului de urbanism din dezmembrare ,DAR TOT DIN BANII PROPRIETARILOR,asa incat dezvoltatorul CARE S-A OBLIGAT PRIN CONTRACT SA PREDEA RETELELE ELECTRICE LA ELECTRICA emite in mod ilegal facturi pe care apoi proprietarii trebuie sa le plateasca.Normal ca trebuie sa platesti ce consumi,dar tot normal conform legii esti obligat sa dai justa despagubire celor careau utilizat retelele tale pentru a obtine bani si nu in ultimul rand profit,in jurul a 2.000.000 Euro anual,numai din “refacturarea utilitatilor” si de asemenea sa ai o justificare corecta a consumurilor,care in cazul acesta nu poate fi evidentiat si controlat.
4.Ca un lucru nemaiintalnit ,Impact nu recunoaste o ASP legal constituita si face demersurile prin intermediul catorva aserviti de desfiintare a Asociatiilor de Proprietari care au avut hotarare definitiva si irevocabila ,desfiintand ILEGAL un lucru judecat si care nu putea fi atacat decat prin casare.Dar traim in Romania si orice anomalie este posibila ,astfel incat justitia nu este numai oarba ci si nedreapta.Ne intrebam mereu de ce este aratata Romania cu degetul privind incalcarea proprietatii si de ce la CEDO majoritatea romanilor care au depus dosare si-au recapatat proprietatile si demnitatea de om totodata.Oare cat trebuie sa mai asteptam sa ne schimbam caracterul duplicitar si sa intelegem ca tepele trebuie sa dispara! Redresarea unor companii nu se poate baza pe inrobirea unora si deja este de notorietate ca sclavagismul s-a incheiat in secolulXVII.
Speram sa vedem si in continuare emisiuni de buna valoare si corecte, asa cum ne-ati obisnuit!

Stelian Muscalu spunea...

va multumesc pentru completare

Adina Coca spunea...

Asociatia de Proprietari Class, pe care o reprezint este o asociatie non-profit. Multi dintre cei care incearca sa faca astfel incat traiul in Ansamblul Class sa fie cat mai civilizat, sa putem avea contracte pentru utilitati cu adevaratii furnizori si nu cu "capusele", fac voluntariat, ca si mine. Firma Impact este societate comerciala si traieste din profit. Totul este in regula si nimeni nu ar avea nimic de comentat daca nu ar fi facturat ani de zile tarif dublu la canalizare fata de cat era facturat la randul sau de SPPAC Voluntari, daca nu ar incarca factura de energie electrica cu 11.000-15.000 kw lunar,daca nu ar percepe cheltuieli de administrare nejustificate. Din pacate sunt cativa care beneficiaza de "scaderi" la facturile pe care marea majoritate a proprietarilor sunt obligati sa le plateasca si de aceea vor sa mentina "administrarea" Impact.Sunt curioasa daca domnul/doamna anomina plateste cheltuielile comune ale Asociatiei de Proprietari Class, cheltuieli care nu se fac decat dupa obtinerea acordului de la proprietari, pentru care se cauta intotdeauna mai multe oferte si se alege cea mai buna pentru ansamblu, cheltuieli care sunt afisate lunar si care nu au nici un ban adaugat.
Asociatia de Proprietari Class nu si-a propus decat sa faca in asa fel incat sa avem un trai civilizat la un cost adevarat. Se pare ca pe doamna/domnul anomim nu-l deranjeaza ca Impact factureaza clor lunar, buletinele de analiza realizate de Asociatia de Proprietari Class aratand ca apa nu este potabila avand Bacterii coliforme iar concentratia de clor este 0. Eforturile noastre sunt acum pentru a gasi cea mai buna, din punct de vedere tehnic si material, solutie pentru a filtra apa astfel incat aceasta sa ajunga la parametrii ceruti de legea 458. Impact vrea numai sa "administreze" sa incaseze bani si nu o sa fie niciodata interesat de sanatatea noastra sau de problemele noastre de zi cu zi.
Asociatia de Proprietari Class nu si-a propus sa obtina o unanimitate in ansamblu , de actiunle sale insa beneficiind toata lumea.

Stelian Muscalu spunea...

ei iata domnule sau doamna anonim, anonima ca a venit momentul pentru o replica pertinenta si argumentata... daca exista una... si eventual nu printr-un comunicat IMPACT