vineri, 30 aprilie 2010

Pagini aurii si prostia omeneasca

citat din povestea unei prietene. Haideti sa vedeti cum pune problema un agent economic de talia celor de la Pagini Aurii. Oamenii se ocupa de promovare, PR, publicitate... cate putin din toate. Care este numitorul comun?... comunicarea si flexibilitatea. Oamenii de la Pagini Aurii nu au auzit de asa ceva. Iata povestea:

"...am nevoie sa cumpar un cd de la Pagini Aurii. Iata ce scrie pe pagina lor http://www.cdauriu.ro/vanzare/

CD Auriu se poate vinde catre clientii Pagini Aurii (persoane fizice si/sau juridice):

* la sediul beneficiarului si cu ocazia semnarii unui contract de publicitate.
* la sediul central Pagini Aurii din Bucuresti.
* la sediile secundare Pagini Aurii din teritorii.

Pretul unui exemplar este de 50 RON + TVA
Asa ca le-am scris un mail sa ii intreb ce este prevazut in contractul respectiv. Raspunsul a fost “Contractul despre care este vorba este instrumentul in baza caruia se
achizitioneaza acest CD.”

M-am gandit ca inainte sa fac comanda, sau sa fac un drum pana acolo, ar fi bine sa vad cum arata contractul. Si primesc prin fax un contract de publicitate. Trimit inapoi un mail, convinsa ca s-a facut o confuzie, eu nu vreau publicitate, vreau doar sa cumpar un cd.
Si ma suna o doamna inapoi, spunandu-mi ca asta e procedura, trebuie sa semnez contractul daca vreau cd-ul. Cum sa semnez un contract in care scrie la obiectul contractului “Publicarea de catre PA a articolului comandat in anexa”?
“Pai nu”, imi raspunde “in anexa, la articolul de publicitate treceti cd-ul auriu.
Nu facem noi reclama pentru 50 de lei.” Pai atunci se va intelege ca vreau publicitate in cd-ul auriu, si eu nu vreau asta, vreau doar sa cumpar cd-ul!
“Asa facem de 13 ani, nu schimbam noi contractul pentru dumneavoastra, nu ne invatati dumneavoastra pe noi cum trebuie sa facem. Daca nu vreti asa, nu aveti decat sa cumparati cd-ul din alta parte!” (nr - nu seamana tanti asta cu vanzatoarea de la macelarie grasa si rosie la fata gat oricand sa-ti spuna doua de dulce... in sange?)
Cd-ul evident, nu poate fi cumparat decat de la ei.
Am ramas fara cuvinte … si fara cd.
Evident, as putea sa semnez, nu e mare chestie un contract de 50 de roni. Dar mana mea refuza sa semneze aberatia asta, ma simt ca si cum as aproba prostia lumii "


Prostia exista, este printre noi... si daca ar avea gura sa strige probabil am fi cu totii surzi. Prostia este sustinuta si de noi. Fiindca probabil toti cei care au cumparat CD-ul au semnat acel contract intarindu-le celor de la PA ideea ca asa se face comert. Urmati acest exemplu si poate in scurt timp cd de la PA se va vinde in conditii normale.


6 comentarii:

Darael spunea...

Hi hi hi.... eu ma intreb de ce sa semnez ceva, orice ar fi scris acolo ca sa cumpar produsul LOR ?

Sa le dau banii MEI si sa mai si semnez ceva ? Hihihihihi.... nici nu comentez cum e pusa problema. Tipic pentru romania (cu r mic).

alladin spunea...

Sunt de acord ca e unusual sa semnezi asa ceva pentru a cumpara o baza de date. Si, pana la un punct, observatiile sunt indreptatite. Dar m-am uitat mai atent la prima pagina (anexa) si m-am lamurit. Scrie mare{ "articolul de publicitate". Si aproape la fel de mare mai scrie si data aparitiei si a inchiderii, adica 2009. Acum, nu trebuie sa fii un geniu sa realizezi ca vei cumpara CD-ul actualizat pana la august 2009. Si ca nu te poate introduce nimeni intr-o baza de date valabila in 2009 prin semnarea unui document in 2010.

Unknown spunea...

Am si eu nevoie de un astfel de CD si nu am de unde sa fac rost, chiar si cu contract, doarece firma pagini aurii a intrat in faliment. Ma poat ajuta cineva sa fac rowt de el, bineinteles contra cost.

Adresa mea de mail este: madaflorea@yahoo.com

Multumesc!

Unknown spunea...

Buna ziua!

Am si eu nevoie de un astfel de cd dar acum n'am de unde sa fac rost, chiar si cu contract, deoarece firma pagini aurii a intrat in faliment.
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un cd sau vreo informatie, chiar si contra cost.
Adresa mea de mail este: madaflorea@yahoo.com
Multumesc!

Unknown spunea...

salut
acum am si eu nevoie de un cd cu pagini aurii dar firma pagini aurii a dat faliment. Pana la urma ai facut rost de cd? il ai ?

Unknown spunea...

salut!
am si eu in acest moment nevoie de un cd de la pagini aurii dar firma Pagini Aurii a dat faliment la inceputul anului acesta:|. m-ai putea asjuta cu vreo informatie, cum si de unde as putea lua unul , sau daca se poate dubla al tau.. tu ai facut rost pana la urma?