vineri, 23 aprilie 2010

Să ne întoarcem la cele sfinte ... Sfântul Gheorghe


Istoria vieţii sale este foarte puţin cunoscută şi multe legende avându-l ca erou, au apărut de-a lungul timpului. El este sărbătorit atât de Biserica Ortodoxă cât şi de cea Romano Catolică (este patronul Angliei, Georgiei şi Moscovei). Imaginea Sfântului este întotdeauna asociată cu vitejia nemarginită şi credinţa în biserica creştină până la sacrificiu suprem.
Marele Mucenic Gheorghe a trăit pe vremea împăratului Diocletian, s-a născut în Capadochia, într-o familie creştina, tatăl sau era general roman. La vârsta de 30 ani Sf. Gheorghe a devenit la rândul sau general în armata lui Diocletian.
Deşi era pâgân, imparatul Diocletian, până în anul 303 nu a luat nicio măsură împotriva creştinilor. În anul 303, la îndemnul ginerelui sau Galeriu, a început prigoana împotriva creştinilor.
Sf. Gheorghe a mărturisit în faţa întregii curţi împărăteşti că este creştin şi că întelege să slujească în oastea împăratului, ca ucenic al lui Hristos. Uimit de aceasta mărturisire şi îndemnat de Galeriu, Diocletian a dat porunca să fie dus în temniţă. A fost chinuit cumplit, otrăvit şi mai apoi decapitat.
În credinţa populară Sf. Gheorghe este asociat cu omorârea balaurului.

Potrivit statisticilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, din cei 950.715 români care îşi aniversează onomastica, astăzi, de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, 759.886 sunt bărbaţi şi poartă numele de Gheorghe/Ghiorghe.

Azi îşi mai serbează ziua şi cei care poartă numele de George, 141.472 sau Ghiorghiţă, 24.109.
Dintre doamnele care petrec azi, cele mai multe poartă numele de Georgeta, 137.430, Gheorgiţa, peste 37.000 şi Geta 14.941.
Cei mai puţini dintre sărbătoriţi se numesc Ghiţă, 5.090, ori Giţa, 547.

LA MULŢI ANI TUTUROR CELOR CARE POARTĂ ACEST NUME

2 comentarii:

Ioana spunea...

la multi ani intr-adevar! dar cu balaurii ce a avut?

Ioana (sau balaurica)

Anonim spunea...

GARANTEZ SCURTAREA MANDATULUI PRESEDINTELUI BASESCU !

PRESEDINTELE ROMANIEI BASESCU IN MIJLOCUL UNUI SCANDAL POLITIC SI MEDIATIC FARA PRECEDENT !  
ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA PENTRU CARE SUA A ATACAT IRAKUL SI NU AU FOST GASITE, AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA.  
BASESCU IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A CORDONAT INTREAGA ACTIUNE TERORISTA !  
In jurul anilor 1998 atentia lui Sadam se indreapta spre Romania. O delegatie militara insotita de zeci de agenti secreti soseste la Bucuresti prezentand o uriasa lista de echipament militar. Din acest moment toate intreprinderile militare devin furnizoare de arme si tehnologie de varf. Se poate spune fara exagerare ca intreaga tehnologie creiata sub Ceausecu a fost transferata in intrgime catre Sadam." Delegatia militara care sa deplasat la Bucuresti a fost condusa de Brigadier General Naim Bakr Ali seful programului de rachete Scud.
ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA SUNT DE NEGASIT
SUA si Marea Britanie, au atacat Irakul si au eliminat regimul lui Saddam.Imediat dupa victoria fulgeratoare a coalitiei, peste o mie de experti americani inarmati cu detectoare moderne au intrat in Irak si au scormonit fara restrictii teritoriul tarii in cautare de arme de distrugere in masa. Au cercetat neobosit toate locurile vechi si noi considerate suspecte. Au interogat militarii,savantii si tehnicienii irakieni. Negasind armele, s-au intors acasa.
MARII SPECIALISTI CIA AU FOST DIN NOU PACALITI. DACA CITEAU MANUALELE KGB AR FI PUTUT SA DEA DE PROCEDURA STANDARD DE ACOPERIREA URMELOR. IN ROMANIA OPERATIUNEA AVEA NUMELE COD " SARINDAR , INSEMNAND "IESIRE DE SERVICIU "
Timp de doi ani am rasfoit mii de documente pana am dat de adevar. Este un raport detailat trimis cu cateva saptamani inainte de invazie lui Saddam.
ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA SI MIJLOACELE DE TRANSPORT AU FOST
ASCUNSE LA AMBASADA IRAKULUI DE LA BUCURESTI SI LA 27 DE DEPOZITE
MILITARE. INTREAGA ACTIUNE A FOST CORDONATA DE TRAIAN BASESCU
MINISTRUL TRANSPORTURILOR IN PERIOADA RESPECTIVA.

Robert Horvath DEVA Special pentru Nipon Press
Urmariti: http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/
CITITI NOI DEZVALUIRI SAPTAMANAL:
IN CARTEA LUI VICTOR NICOLAE BAZATA PE INTERVIURI CU ROBERT HORVATH SERIALIZATA DE NEW YORK MAGAZIN . " Daca ai trecut prin casa mortii " -( CNN a cumparat drepturile de autor si produce un documentar iar NHK Japan va transmite un " special ".de 45 minute pe aceasta tema. )
NEW YORK MAGAZIN NR NY Magazin, nr. 664 SI MIERCUREA VIITOARE nr 666 http://www.nymagazin.com/ ............ ETC