miercuri, 14 aprilie 2010

Blocuri noi din rigips şi silicon - Rasarit de Soare

O noua etapa interesanta se arde in istoria "minunatului" cartier bucurestean Rasarit de Soare, dezvoltat de grupul Conarg. Este vorba despre gurile de aerisire care au fost acoperite in urma cu aproximativ 6 luni cu niste capace prinse evident cu silicon, asa cum este facut aproape tot blocul. Rezultatul a fost inevitabil, dupa o iarna cu temperaturi scazute gurile de aerisire se prezentau asa:
(repet grilele de aerisire au fost prinse acum 6 luni... ce se va intampla peste 2-3 sau 5 ani?


Ei intre timp se anunta o sedinta a Asociatiei de Proprietari. Pe langa milioanele de probleme din acest cartier pe lista figurau si aceste grile de aerisire. Ca sa arate acest dezvoltator cata grija are de lucrarea sa, pe care a facut-o extrem de prost, a angajat o firma de alpinisti utilitari... evident ca sa remedieze problemele



Numai ca asa cum ne-am obishnuit lucrurile in acest cartier sunt total lipsite de logica. Pana acum au cazut 10-15% dintre aceste grile de plastic. Urmeaza diferenta de 85-90% in perioada calda atunci cand afara or sa fie 40 de grade. De ce spun asta? Pentru ca acesti alpinisti nu se ocupa de sitele vechi ci DOAR de cele cazute (cele noi care oricum sunt si de alta culoare), pe care in sfarsit le prind in suruburi asa cum ar fi trebuit sa se intample inca de la inceput.



Problema este ca imediat dupa ce o sa plece minunatii alpinisti sitele vechi or sa inceapa sa cada. Vor chema alti alpinisti, probabil inainte sa organizeze o alta sedinta, ca sa repare alte 10-15% dintre sitele cazute... fratilor parca am fi la cooperativa munca in zadar. Pai Sisif era mic copil pe langa povestea muncilor din Rasarit de Soare.
Este foarte debusolant acest comportament cu atat mai mult cu cat Conargul dezvolta acum un alt cartier in buza Politiehnicii, este vorba despre Quadra Place 2. Pai eu daca as vrea sa-mi cumpar un apartament construit de cineva, oricine (aici chiar nu conteaza numele), nu m-as interesa sa vad cum au evoluat alte lucrari facute de acelasi dezvoltator? Si cand as da peste Rasarit de Soare unde apar indundatii la subsol, acel spatiu transformandu-se intr-o mica Venetie in fiecare iarna, cand vad fisuri pe stalpii de rezistenta, cand vad ca oamenii platesc intretineri exorbitante, cand vad ca pana si dreptul la libera exprimare este aparat intr-un razboi de guerila... in acel moment mi-as lua talpasita urgent din ograda acelui constructor. Nu de alta dar pentru banii pe care i-as da as vrea linishte si nu probleme.

12 comentarii:

Doar Libertate spunea...

faceţi fraţilor ceva cu cîinii ăia de la intrarea în parcare că ţi se face frică cînd vrei să mergi la Auchan şi vezi haita de dulăi. :)

Stelian Muscalu spunea...

Mie-mi spui, iarna preferam sa indur viscolul de afara decat sa infrunt dulaii din parcarea subterana

Anonim spunea...

Va compatimesc

Anonim spunea...

sti care e faza cea mai tere? Discutam astazi cu un prieten care e in cautarea unui apartament de 3 camere, despre apartamentele din ansamblele rezidentiale. I-am sugerat sa se intereseze si in Rasarit de Soare, macar aa ca informatie, si raspunsul sti care a fost? Ai inebunit? Tu nu ai auzit ce si-au batut aia joc de constructia aia? La care eu stiind despre ce e vorba am facut pe nestiutorul si l-am intrebat de unde a aflat el despre problemele respective. Si raspunsul a fost: pai cum tu nu sti? Nu ti-a povestit baiatul ala care si-a luat acolo? Vuieste internetul de ce au patit oamenii aia...... Vai ce m-am bucurat ca lumea stie, si ca in felul asta "oamenii de afaceri" (teparii din Romania)incet incet afla ca asa nu se mai poate. I-as injura si eu putin, dar asta ar insemna sa ma cobor la nivelul lor asa ca le transmit doar atat BRAVO DOMNILOR V-ATI FACUT CUNOSCUTI PENTRU LUCRU DE MANTUIALA

Body

Stelian Muscalu spunea...

Body - eu nu-i inteleg. Daca si-ar fi facut exitul de pe aceasta piata ar fi fost ok din punctul lor de vedere. Dar oamenii mai vor sa vand vreo 800 de aparamente pe care le construiesc acum in Politehnica... asta mi se pare mie incredibil

Anonim spunea...

D-l. pres. A.P.A.F, doctorul de dinti Kehaiyan Garbis Vicentiu, mare specialist in constructii, dinti,cai,motociclete, schiuri ,etc.., numai in sectorul 3 (de ce oare ?!?), este de toate, pentru toti. O data ce ai de-a face cu el, i-ti blestemi toata viata care o mai ai de trait. El cel ce-a realizat blocuri de top pentru locuit : CELE MAI URATE (khiciuri de ghetou), CELE MAI PROST EXECUTATE (rezistenta minima mult sub cele admisibile date de proiectant, la actiuni ordinare si mai ales extraordinare), CU RISC DE DISTRUGERE IMINENTA LA ACTIUNEA UNOR CUTREMURE MAI MARI, CU INSTALATII SI RACORDURI SUB ORICE CRITICA SI IMPROPRII FUNCTIONARII LA PARAMETRII OPTIMI (materiale si manopera de slaba calitate si montaj incorect). Lucreaza dupa principiu : EXECUTIE CAT MAI IEFTINA, VANZARE CAT MAI SCUMPA, PROMISIUNE NEREALIZATE, DUPA INCASAREA BANILOR DE LA PROSTI. E un tepar fara scupule, a se vedea ROMANIA LIBERA din 29 iulie 2008, Gandul din Ian. anul acesta, SI MAI ALES “EXISTA VIATA DUPA CUTREMUR” DE LA PROTV.

Anonim spunea...

Sunt o persoana care a cumparat un apartament intrunul din blocurile construite de Garbis Kehaiyan in aleea Mostistea si sunt sigur ca toate comentariile sunt puse de Zaharia, psihopatul de la etajul __din cauza cui noi nu avem current in bloc (nu vrea sa puna neoane), probabil deranjat ca Dl Garbis Kehaiyan nu il lasa sa fure impreuna cu administratorul blocului. Nu de putine ori am avut probleme cu acesti domni care vor sa faca legea in aceste blocuri. E adevarat ca blocurile nu au cea mai larga intrare din Bucuresti dar la structura sunt printre cele mai solide. Acesta este si faptul care m-a convins sa cumpar de la el.

Anonim spunea...

NU ZAU PERSOAN-O, NU CUMVA Ap.1 SECHESTRAT DE INSTANTELE DE JUDECATA. CE TE DERANJEAZA D-L. DOCTOR DE DINTI, CA BLOCUL Dv. A APARUT VINERI SEARA LA OBERVATOR, LA ANTENA 1 CA CATOCOMBA, PE 1700 euro/mp , SI D-l. ING. CONSTRUCTOR PREZENTA SITUATIA REALA. CE GARAJE AVETI DE VANZARE ? E CUMVA VORBA DE ACELKE CATACOMBE DIN REPORTAJE. NU VA ESTE CHIAR RUSINE ?

Anonim spunea...

Dl vicepresedinte de asociatie Zaharia Horia - poate nu ati auzit de acest escroc international. Intr-un bloc nou izolat termic si cu centrala proprie pe apartament la scara noastra se plateste de doua ori mai mult intretinerea decat la scara vecina. Cat o sa mai furi domnule Zaharia banii oamenilor? Te-am vazut distrugand usa garajului si cand ai luat luat ultima pompa din garaj pentru meciul dat cu dl Kehaiyan Garbis. Cat o sa mai suferim noi locatarii ca tu te-ai screlozat?
Culmea culmilor businessului Romanesc – Dl Zaharia Horia a castigat licitatii care nici macar nu erau publicate. Cateodata erau chiar doi ofertanti. Primaria Jilavele sta sa cada ca si scolile pe care le-a refacut firma Gami Style in judetul Ialomita. Zaharia Horia – cel mai mare infractor in viata.

Anonim spunea...

CUM DE TI-AI PERMIS SA INCASEZI BANI PE ADAPOSTUL A.L.A. ? SI CU ACTE! STII CA ADAPOSTURILE ALA SUNT PROPRIETATEA PRIMARIILOR ? INCEPE RECUPERAREA BANILOR DE PE A.L.A. IN INSTANTA, SE CONSTITUIE O ASOCIATIE A PACALITILOR DE D-L DEZVOLTATOR KEHAIYAN. SE ASTEAPTA IN CONTINUARE NOI ASOCIATI. PANA ACUM SUNT PE LISTA 248 DE PROPRIETATI, A BLOCURILOR CONSTRUITE DE ACESTA. A-TI DESCHIS CUTIA PANDOREI ! SA VEZI SURPRIZA DE PESTE CATEVA ZILE ! NU UITA, SUPRIZA, SUNT IN APROPIEREA TA, TU CAUTA CA ORBETELE ALATUREA.
TE-AI ASOCIAT CU CINE NU TREBUIE SI AI SA AJUNGI RAU.

Anonim spunea...

Va invit sa vedeti cum arata in 2013 un bloc construit de Kehaiyan Garbis www.blocnougradinarilor.wordpress.com in care mai incearca sa vanda apartamente.

Anonim spunea...

Va invit sa vedeti cum arata in 2013 un bloc construit de Kehaiyan Garbis www.blocnougradinarilor.wordpress.com in care mai incearca sa vanda apartamente.