luni, 22 februarie 2010

Alina Petrescu din seara asta la OBSERVATOR

paginademedia - În această seară începe lupta dintre noul Observator, prezentat de Alina Petrescu şi Ştirile Pro TV, cu Andreea Esca revenită azi la pupitru. De la ce audienţe începe lupta? Datele ultimelor luni arată că între cele două programe de ştiri de la ora 19.00 este un ecart de câteva sute de mii de telespectatori în favoarea Pro TV.

Februarie 2010
Numar de telespectatori PRO TV1.185.000 rating 10.5
Numar de telespectatori Antena1 706.000 rating 6.2
diferenta 479.000

4 comentarii:

Anonim spunea...

personal schimbarea nu cred ca o sa avantajeze observatorul prea mult. dupa "peak-ul" de inceput, o sa inceapa sa scada iar in cateva luni va fi chiar mai jos fata de unde este acum

Stelian Muscalu spunea...

publicul din Ro este imprevizibil... ramane de vazut care o sa fie reactia lui

mutulik spunea...

Stelian,
nu cred ca aceasta diferenta de jumatate de milion de telespectatori e cauzata doar de numele/prestatia prezentatorului!
Pe mine unul, pro-basescian votant-declarat, antenele m-au pierdut datorita atacurilor continue din ultimii ani la adresa lui base si a pedeleului. Ca mine sunt multi dintre cei 5 milioane de votanti ai lui Basescu, care au renuntat sa mai urmareasca stirile sau programele antenelor. Cred ca este in firea oamenilor sa fie selectivi si sa urmareasca ce le convine, ca doar nu suntem toti masochisti! :)
Comparativ cu antenele&realitatea, proteveul a afisat un ton relativ neutru, care nu ne-a alungat pe alte canale, nu de alta dar nici nu sunt mare fan al crimelor facute la bautura, pe care ei le numesc stiri.
Ma rog, daca antenele ar vrea sa ma recastige ca telespectator, ar trebui sa difuzeze ceva ce-mi place.
Si ca un alt exemplu, ma regastesti urmarind Antena 1 la meciurile din liga lui mitica, dar nu ma vei gasi pe sport.ro la wrestling.
Altfel, Bafta mare!

Stelian Muscalu spunea...

subscriu acestei idei. eu ca un tip anti basescu declarat si sunt deranjat de prea multe ori de tonul antenelor din acest punct de vedere. cred ca trebuie sa aiba mult mai multa diplomatie, rolul tv-ul este sa informeze si nu sa infiereze... dar asta este o discutie mult mai lunga. si da sunt convins ca numele celui care prezinta observatorul conteaza intr-o masura totalmente nesemnificativa in ratingul emisiunii