joi, 21 ianuarie 2010

REPORTER SPECIAL - Criza i-a lăsat pe mulţi români cu locuinţe ridicate doar pe jumătate


Din lipsa fondurilor tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari au oprit lucrările de construcţie şi au intrat în insolvenţă. În urma lor au rămas locuinţe ridicate pe jumătate. Mulţi dintre cei care au încheiat antecontracte cu dezvoltatorii şi au apucat să plătească importante sume de bani pentru a-şi rezerva o locuinţă într-un complex imobiliar, s-au îndreptat spre instanţe pentru a-şi recupera banii.
Mulţi dezvoltatori imobiliari s-au văzut obligaţi să îngheţe proiectele începute. Este cazul nord-irlandezilor de la Mivan Kier care au ridicat ansamblul New Town din Capitală şi care au cerut să intre în insolvenţă. În aceeeaşi situaţie se află şi constănţenii de la Vectra Construct, cei de la Gigant Construct, ca să nu mai vorbim de complexul Planorama din Bucureşti, în care oamenii trebuiau să se mute încă din 2007 şi care este, în continuare, nefinalizat.


Daca vă aflaţi într-o astfel de situaţie, dacă aţi plătit avansul pentru o locuinţă şi nu aţi mai primit nimic în schimb, dacă aveţi prieteni sau cunoştinţe care au trecut prin astfel de experienţe, vă aştept aici să-mi spuneţi povestea voastră, să construim împreună un reportaj cu o listă a ruşinii în care să apară dezvoltatorii ţepuitori.

Un comentariu:

Stefan spunea...

Aveam un prieten care a trecut printr-o poveste de genul asta. Te tin la curent daca mai e de actualitate