miercuri, 18 iunie 2008

Unde mergem in concediu?

...nu ma sa va dau eu sugestii fiindca nu vreau sa ma luati de dusman. Insa am sa va recomand un articol din LIBERTATEA.

"Dulcele grai romanesc se regaseste peste tot in lume. Daca veti avea curiozitatea sa consultati wikipedia.com, cea mai mare enciclopedie in format electronic din lume, veti avea parte de surprize de proportii. Astfel, veti constata ca Pula este o celebra statiune in Croatia sau moneda statului african Botswana, ca De Buci este un elegant hotel de 4 stele in Paris sau ca o superba rezervatie naturala din Costa Rica poarta numele Curu.
In Pula sunt cele mai bune vinuri
Pula este cel mai mare oras din regiunea istorica Istria din Croatia, fiind situat in partea de sud a Peninsulei Istria. Este o renumita statiune heliomarina si un important centru turistic, cunoscut pentru climatul sau moderat, natura bine conservata, dar si pentru bogatul patrimoniu istoric si cultural. Orasul are o lunga traditie in producerea vinului, considerat cel mai bun din Croatia, conservelor de peste, constructia de vapoare si in turism. Pula a fost, de asemenea, centrul administrativ al Istriei in Roma Antica.
Zece pula botswaneze valoreaza un euro
Cine si-ar fi imaginat ca o vacanta perfecta cu familia si copiii poate fi petrecuta in Olanda, in “mirificul” si linistitul Camping De Muie, pe insula Tholen. Camparea cu rulota costa intre 245 si 375 de euro pe saptamana, in functie de perioadele anului.
Hotel de Buci este in inima Parisului
Hotelul permite cazarea turistilor insotiti de animale de companie. Un minus este reprezentat de faptul ca va trebui sa va lasati masinile la o distanta apreciabila, pentru ca hotelul nu are parcare proprie. Pretul unei camere variaza, in functie de anotimp, intre 265 de euro si 550 de euro pe zi.
38.900 de oameni locuiesc in Rahat
Una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale private din lume se afla in indepartata Costa Rica. Curu, caci asa se numeste, este un loc in care proprietarii au facut eforturi uriase pentru a pastra un ecosistem curat, ferit de “pacatele” civilizatiei. Rezervatia Curu poate fi explorata in fiecare zi, intre orele 7.00 si 15.00, costul unui bilet fiind de numai 8 dolari."

3 comentarii:

Anonim spunea...

Salut!

Numele meu este Emilia Ceausu si lucrez pentru Research International, o agentie independenta de cercetare de piata.
In prezent, noi realizam un studiu calitativ in legatura cu fenomenul blogurilor din Romania, iar parerea ta, in calitate de blogger, este foarte importanta pentru noi.
De aceea, dorim sa te invitam la o discutie de grup pe aceasta tema, discutie unde vei avea ocazia sa afli parerea si a altor bloggeri din Romania. Discutia va avea loc luni, 23.06, incepand cu ora 14.00, va dura aproximativ doua ore, si va avea loc la sediul firmei, din strada Dr. Iacob Felix, Nr 17-19. Toti participantii la aceasta discutie primesc din partea firmeni noastre un tichet cadou, in valoare de 70 RON.
Prin urmare, daca doresti sa afli mai multe informatii despre aceasta discutie si daca esti interesat sa participi la ea, ma poti contacta pe adresa emilia.ceausu@research-int.ro, sau la numarul de telefon 0728728505.
Multumesc mult si astept raspunsul tau!
Emilia

Diana spunea...

A propos de orasul croat, in manualele de geografie de pe la noi e denumit PALE si din cate am observat chiar si voi, oamenii de televiziune tot asa ii spuneti. Ce e mai interesant e ca pe harti e scris corect, spre deliciul elevilor. Generatii intregi l-au reperat din prima, inainte de a sti ce e aceea o harta sau ca exista un stat numit Croatia. Dar tu ai curajul sa ne recomanzi pe post aceasta incantatoare destinatie de vacanta, fara sa ne induci in eroare si sa ne trimiti in alta parte, pronuntandu-l asa cum trebuie?
Diana

Anonim spunea...

Greu de spus, SINCER sper sa nu fiu nevoit sa va recomand pe post aceasta destinatie... am facut-o pe blog :-)