miercuri, 30 iunie 2010

Sa-ti fie frica sa iesi din casa... cum o fi?

Stateam si ma gandeam zilele astea cu o fi sa-ti fie frica sa iesi din casa. Asta in timp ce prin fata ochilor, la televizor, se derulau imagini cu oameni nenorociti. Nenorociti de taierea salariilor, de cotele de tva crescute, de ratele la banci, de inflatie si in general de tot ce NU a facut guvernul asta ca sa putem iesi din criza. Acum BOC are garda de corp si masini blindate la fel si papusarul Basescu. Exista insa o diferenta. Dupa ce-si termina mandatele Basescu ramane cu garda de corp... Boc nu. Cum o sa iasa el din casa? Cum o sa mearga el sa cumpere o paine fara garda de corp? Daca stam sa ne gandim ca nici statura nu-l ajuta f tare... eu cred ca Boc nu o sa mai iasa din casa... decat poate impreuna cu sotia... :-)

7 comentarii:

produse naturiste spunea...

:)))))))))chiar ca dar nu cred la cate garzi de corp are..

Darael spunea...

Stii ca nu asta e marea lor problema ? Da, stiu ca oricine poate sa ii dea un pumn in nas lui boc sau chiar lui basescu.... pe bune, oricine o sa poata asa cum poate sa ii dea una lui iliescu azi - dupa cum se vede, oricine se poate apropia de el la manifestatii publice sa il injure... de ce ar fi greu sa ii dea una (asta asa ca fapt divers) ?

Asa si cu basescu si boc... oricand dupa ce nu o sa mai fie in functie orice om hotarat poate sa ii agreseze fizic direct.

Revenind... nu aceasta e marea problema. Marea problema este ca oamenii ii agreseaza deja cu mintea - injuraturile, bancurile, clipurile, dezbaterile.... - si cu sufletul.

Da, cu sufletele oamenii ii acuza, ii judeca si ii condamna. Oamenii stau cu lumanarea in mana in biserica si cer moartea lor, cer pedeapsa lor... a lor si a tot neamul lor. Poate parea o gluma, dar este mai rau decat daca ar primi o bataie.... de la rugaciunile acestea o sa sufere ei si copiii lor acum si in urmatoarele intrupari.

Stelian Muscalu spunea...

produse naturiste - garzile nu o sa fie tot timpul in preajma lui
Dara - oare?

Darael spunea...

Sigur, sigur.

Ia spune care este diferenta intre un om viu si un cadavru ? Sufletul, spiritul, scanteia de viata. Cine pune in miscare trupul si mintea ? Sufletu, scanteia de viata. Oricine poate intelege aceste lucruri simple.

Eeee.... in aceste vremuri mii de oameni isi folosesc sufletul, resursele lui si ale vietii din ei pentru a cere judecata si condamnarea lui boc, a lui basescu si a tuturor celor care ii sustin.

Nu trebuie sa fii mare intelept sa stii ca in planul material o sa apara suferinta lui boc si a celorlalti. E doar o problema de timp si perspectiva sa vezi toate aceste lucruri.

Acum, ca sa inteleaga lumea: boc & co merita. Daca sufletele lor ar fi curate, daca ar fi oameni ok, toate aceste lucruri nu s-ar prinde de ei.... da, poti sa blestemi cat vrei un calugar cu har.... nimica nu o sa pateasca pentru ca la el nu ar fi cu "dreptate".

Sper ca totul e clar.
Pe bune, mie imi este mila de ei toti. Au avut sansa, dar pentru putere si ciolan si-au distrus viitorul; al lor si al urmasilor lor.

Stelian Muscalu spunea...

DARAEL - esti un idealist...

Darael spunea...

Daaaa.... chiar sunt.
Cu toate acestea, practica mi-a demonstrat intotdeauna ca teoria e cea corecta.

Pentru mine practica = oameni vindecati. Poate pentru multi nu inseamna nimic, dar cand aplicarea teoriei face ca oameni cu sida, cu ciroze, cu cancere sa se vindece, orice comentariu devine de prisos.

Aaaa.... cele spuse mai sus nu sunt nici o reclama pentru mine. De mult am renuntat sa mai tratez pe cineva.... e o alegere facuta din motive strict personale.

Anonim spunea...

Romanul se da mare general strategic cand nu mai are ce manca si banii pentru ziua de maine sunt nesiguri. Pana atunci seminte, fotbal, de doua ori pe an la biserica ( Sf. Paste si Craciun) apoi injuraturi de birjar non stop. Va place vaicarealea si critica nonsens. Basescu, curvar necurvar, prin furt sau cinstit , a castigat alegerile si tot poporul asta cretin isi merita soarta. Pentru ca romani nu sunt altfel decat "papusarul" de Basescu decat fizionomic,altfel o copie leita : micinosi, hoti, curvari, betivi si pseudo smecheri.
Deci nu va mai vaicariti si jeliti ca babele , fiecare primeste ce merita , chiar pe fond democratic !!!