joi, 10 iunie 2010

DISCUTII DESPRE FISURILE DIN RDS

Am revenit, asa cum am promis, dupa intalnirea cu profesorul Postelnicu. S-au adus in discutie foarte multe aspecte, cele mai multe tehnice. Nu am sa ma hazardez cu detalii fiindca nu sunt un specialist in materie. Pentru cei interesati am sa incep spunandu-va ca la intalnire au participat:
- din partea proprietarilor din RDS un arhitect Carmen Nazare, si doi ingineri Sultana Constantin si Catalin Rosu
- din partea Conarg dirigintele de santier, inginerul Dan Constantin
- din partea expertilor profesorul Postelnicu si asistenul acestuia inginerul Zamfirescu
Am sa incerc sa schitez in linii foarte mari discutia la care am asistat in aceasta dimineata.
1 - Problemele sesizate in blocurile tip punct (blocurile mici) sunt, cel mai probabil, erori de interpretare a unui soft de proiectare. S-a dispus consolidarea adaposturilor ALA dupa recomandari ale echipei conduse de profesorul Postelnicu. Consolidari care in mare parte sunt gata
2 - Fisurile aparute in stalpii de la subsol sunt normale intr-o oarecare masura (aici au existat o serie de detalii tehnice cu care reprezentantii proprietarilor au fost de acord)
3 - S-a dispus, conform expertizei deja redactata, o remediere a problemelor intalnite la acesti stalpi
4 - Singura problema ramasa sub semnul intrebarii, din punctul meu de vedere, o reprezinta o serie de fisuri aparute pe peretii din subsol ai blocurilor mari (acei pereti curatati) si fisurile din apartamentele de la parter. Profesorul Postelnicu nu a stiut de existenta acestor fisuri si prin urmare nu a putut sa ofere o explicatie vis a vis de aceasta problema.

Dupa ce a fost observat planul de constructie (cel putin asa-i spun eu in mod profan) inginerii care au fost alaturi de noi ne-au spus ca desi exista unele lucruri destul de alambicate in proiectul acestui bloc, el are suficient beton si fier beton ca sa poata ramane in picioare si in cele mai nefericite imprejurari.

CONCLUZII:
- ideal ar fi ca reprezentantii Conargului sa-i solicite profesorului Postelnicu si o analiza a fisurilor pe care le-am amintit mai devreme, dar despre care echipa care a lucrat la raportul de expertiza nu avea cunostinta
- ideal ar fi ca pe viitor reprezentantii Conarg sa dea dovada de mai multa transparenta (PR-ul trebuie imbunatatit substantial) pentru evitarea unor situatii neplacute, asa cum am intalnit in ultima perioada pe acest forum si nu numai.

In incheiere vreau sa le multumesc celor care au format echipa care a reprezentat locuitorii din RDS, vreau sa-i multumesc, reprezentantului Conarg, domnului Dan Constantin, care ne-a insotit la aceasta intalnire si nu in cele din urma domnului profesor Postelnicu si inginerului Zamfirescu pentru timpul alocat acestor discutii.

10 comentarii:

Anonim spunea...

poti detalia "intr-o oarecare masura" (punctul 2)?

Stelian Muscalu spunea...

incerc, asumandu-mi insa o serie de greseli de exprimare. Bun - proiectul acesta a fost construit pe blocuri, ulterior s-a turnat si placa (parcarea supraterana). Ulterior au aparut o serie de miscari (normale) care au tras de locul in care se imbina placa parcarii supraterane cu subsolul... acolo au aparut aceste fisuri. El nu pun in pericol integritatea structurala a cladirii si mai mult decat atat inteleg ca vor fi remediate.Sper sa fie satisfacator raspunsul meu.

Alexandru spunea...

Iti multumim pentru eforturile pe care le-ai facut pentru noi si in general pentru linistea din acest complex. Si crede-ma nu sunt vorbe mari. Noi asta simtim.
Noi = eu si sotia mea

Stelian Muscalu spunea...

Alexandru - in primul rand pot sa-ti spun multumim... si vb la plural fiindca aici este vorba despre o intreaga echipa... eu cel mult am fost catalizatorul dar chiar si asa imi este teama ca-mi arog un merit prea mare.
Oricum in actualul context de dispute mai mult sau mai putin intelectuale multumirile de la tine vin ca o gura de oxigen pentru echipa noastra.

Simona spunea...

Da, si eu vreau sa-ti multumesc. Esti un OM in adevaratul sens al cuvantului si te-ai implicat din toate punctele de vedere. Ai aratat ca se poate...Multumim

Stelian Muscalu spunea...

SIMONA - iti multumesc si tie... evident din partea echipei. Cu riscul de a ma repeta vreau sa subliniez ca toate aceste mesaje inseamna foarte mult pentru noi

Gabi spunea...

Bravo. Sunteti niste oameni minunati. Nici nu va dati seama ce usurare pe mine acum sa aud ca problemele nu sunt grave. Felicitari din nou, fara voi si acum as fi in dubii.

Stelian Muscalu spunea...

multumim Gabi. Sper sa reusim sa ne mobilizam si pe viitor pentru binele comunitatii noastre

Anonim spunea...

1. 'Problemele sesizate in blocurile tip punct (blocurile mici) sunt, cel mai probabil, erori de interpretare a unui soft de proiectare.'
Dzeule mare, pe voi v-a linistit aceasta explicatie? Extrapoland, putem presupune in aceasta idee ca intreg complexul are erori de interpretare a unui soft de proiectare! De la fatada, instalatii si pana la structura de rezistenta a blocurilor. Cat de creduli puteti fi?
2. 'Singurul punct ramas sub semnul intrebarii, din punctul meu de vedere, sunt o serie de fisuri aparute pe peretii din subsol ai blocurilor mari (acei pereti curatati) si fisurile din apartamentele de la parter. Profesorul Postelnicu nu a stiut de existenta acestor fisuri si prin urmare nu a putut sa ofere o explicatie vis a vis de aceasta problema.'
Se confirma ca domnii de la Conarg au cosmetizat situatia inainte de inspectia dlui Postelnicu. De ce oare? Pentru ca ascund probleme mai grave decat par la prima vedere?
Iar daca Dan Constantin a fost dirigintele de santier...atunci Dzeu cu mila.
Sa ne rugam e tot ce ne-a mai ramas.

Stelian Muscalu spunea...

1 - nu este vb de o linistire, este pur si simplu vb despre faptul ca s-a depistat acea eroare si ulterior au fost remediate problemele aparute.
2 - nu este vb despre nicio cosmetizare ci pur si simplu este vb de o serie de fisuri neinventariate de Conarg.
Acum s-a punctat si acest tip de fisuri pentru care urmeaza sa primim explicatiile de rigoare