sâmbătă, 19 decembrie 2009

Traian Basescu, Videanu & company şi-au început ultimul mandat vânzându-ne pe noi, sănătatea noastră dar şi a copiilor noştri


Ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat la finalul acestei săptămâni că vrea ca Proiectul Roşia Montană să înceapă cât mai curând posibil, cu actualul investitor, Gabriel Resources.

omul e pus pe treaba. de campania lui zeus l-a stors de tot, numai cu marmura nu prea mai face faţa, atunci s-a hotarat el ca trebuie sa intre si pe alte resurse subterane.... nu conteaza repercursiunile, nu conteaza viitorul. In fond trebuie sa mai traga inca 5 ani... dupa aceea Dumnezeu cu mila.

S-a aratat de cateva ori ca mai nimeni din Romania nu vrea acest proiect. Natura nu este egala cu aurul. Cianura nu face parte din viata noastra. Dar se pare ca deciziile se iau altfel in tara asta. Vom avea exploatare la Rosia Montana, a anuntat azi un ministru. Unul dintre multi, numele lui nici nu conteaza. Motivatia simpla este “ca piata aurului favorizeaza asemenea proiecte”.

pur si simplu nu-i intereseaza ce vrea poporul, de fapt asta s-a vazut si la alegeri, nu a contat ca poporul nu a mai vrut inca 5 ani de dictatura... au furat pe principiu daca voi nu ma vreti eu va vreau

De data asta nici nu s-au chinuit sa inventeze ceva. Au zis-o pe fata. In traducere libera: “pentru ca numai banii conteaza”, ca sa nu merg mai departe cu traducerea. Nu au inclus criza, oamenii, nivelul de trai, dezvoltarea zonei. Nu mai e nevoie. Campaniile sunt scumpe, companiile sunt saritoare, restul concluziilor le trageti voi.

Nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la faptul ca tocmai s-a incheiat cea mai scumpa campanie electorala din istoria Romaniei, campanie la care distinsii domni care au demarat proiectul au contribuit din plin, iar acum tot ei se plang ca nu avem bani in bugetul de stat. Banii nu se fac prin distrugeri si vanzari, ci prin politici coerente si idei concrete. Din pacate, la acest din urma capitol stam foarte prost.

Despre oameni, traditii, istorie, flora, fauna nimic. Si de data asta s-ar putea sa fie nevoie de mai mult decat petitii, cateva manifestari si lobby. O sa avem nevoie de o adevarata miscare civica, daca mai tinem la zona respectiva. Rosia Montana va fi testul de maturitate a ONG-urilor romanesti.

in final vreu sa multumesc diasporei, pentru votul dat, vot care a favorizat aceasta poveste. pai nu-i asa, eu nu o sa inghita cianura de aici... fiindca sunt la mii sau la zeci de mii de km de Rosia Montana

ps - uitati-va bine la fotografia postata, e de la Rosia Montana, peisajul acela o sa ramana doar o amintire

3 comentarii:

Anonim spunea...

L-au CIURUIT pe Mircea Badea.
Inregistrarea cu individul care-l face albie de porci este pe www.blog.imperiaonline.me , plus inca 2 noi inregistrari.

good girl spunea...

M-am incapatanat sa cred in oameni pana pe 6 decembrie, anul acesta. M-am suparat si am cautat vinovati. Solutii cine cauta?

Stelian Muscalu spunea...

buna intrebare..oricum cei care au solutii nu au acces la putere, nu le pot concretiza, nu pot face nimic