vineri, 28 noiembrie 2008

Vineri 28 nov, ora 13.30, Rasarit de Soare










Aici ar trebui sa ne mutam (eu si sotia mea) peste 1 an si 1 luna :-)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesant!
Este oare adevarat ca pozele sunt facute cu un aparat ceva mai sofisticat? Intreb, avand in vedere cuprinderea foarte mare si acuitatea vizuala a detaliilor.
Dar lasand asta deoparte, ti-as atrage atentia asupra unui detaliu cu totul neasteptat. Te rog sa te uiti la fatzada orientata inspre Est (nu cea alaturata platformei Auchan, ci cea opusa ei) si alege imaginea insorita a fatzadei estice. Daca urmaresti atent, vei constata ca ferestrele etajelor impare primesc mai mult soare decat ferestrele etajelor pare. Cu siguranta, nu gresesc! Totul se datoreaza suprapunerii "in diagonala" (si nu "pe verticala") a balcoanelor. Concret, fereastra unui apartament situat la etaj impar primeste umbra exclusiv de la balconul situat imediat deasupra; in cazul etajelor pare, umbra se datoreaza balcoanelor situate la primele DOUA etaje de deasupra (in loc de unul singur). Inca o data, acest efect nu s-ar fi produs, daca balcoanele ar fi fost suprapuse efectiv pe verticala.
Poti sa spui cu aproximatie la ce ora ai luat imaginea estica insorita? Este cumva in jurul orei 11 dimineata?
Pozele sunt absolut excelente!

Stelian Muscalu spunea...

da ai dreptate, un detaliu interesant pe care nu l-am luat in calcul, numai ca noi avem apartamentul pe un alt tronson. Fotografiile sunt facute cu un nikon D40, obiectivul este insa unul performant, zic eu, un 18-200. multumesc pentru aprecieri.

Anonim spunea...

...asta daca nu intra dezvoltatorul in criza