marți, 11 mai 2010

Basescu ne ingroapa de vii

Regii asfaltului Dorinel Umbrarescu, Dan Besciu, Sorin Vulpescu, Costel Casuneanu, Radu stefan Spirea
Clientela politica - Dorin Cocos, Adriean Videanu, Marin Antonescu, Radu Berceanu, Elena Udrea
... si lista ar putea sa umple sute de pagini din acest blog. Averile acestor oameni adunate depasesc de cateva ori bugetul Romaniei pe 1 an de zile.
Basescu orbit de aburii alcoolului nu vede toate aceste lucruri. Boc, in slugarnicia-i fara limite (mai cunoastem si alte cazuri) pur si simplu s-a transformat intr-o marioneta aflata la dispozitia marinarului... strigand cat il tin plamanii ca bugetul Romaniei este in criza. Pai mai cretinilor cum a ajuns bugetul in criza? Sa ne uitam la afacerile pe care le-a castigat ginerele lui Blaga la MI de peste 10 milioane de euro(bani publici) sa ne uitam la miliardele de euro incasate de fiecare asfaltator (din bani publici) sa ne itam la loganurile de 100 de mii de euro bucata (din bani publici) sa ne uitam la tuaregurile de la MAI (cumparate din bani publici)... cei care au cheltuit aiurea trebuie sa si raspunda. Asta s-ar intampla intr-o tara sanatoasa, nu in Romania. La noi politicienii cheltuiesc iar romanii platesc. Sa nu credeti vreo clipa ca la nivelul aparatului central se va simti aceasta criza. Nu, oamenii o vor duce bine si f bine in continuare... suferinta va fi tot aici jos printre muritori. Basescu face referire la pempersii copiilor. Bai minte ingusta, daca tu pui piciorul in gura noilor mamici o sa ajungi sa ai o tara de pensionari... dar nu ai cum se vezi lucrul asta dupa ce bagi cateva de sticle cu multe grade la bord (bordul navei). Daca tu nu incurajezi natalitatea o sa ajungi sa cersesti bani de pensii ca nu o sa mai fie nimeni in tara asta pe care ai distrus-o ca sa-ti munceasca. Si totusi s-a gandit el ca s-ar putea sa existe o problema cu banii de pensii. Asa ca trebuie impozitata si pensia de 350 de lei. De ce nu te uiti la pensiile de sute de milioane d elei dupa care sa incerci o rerechilibrare a sistemului de pensii? Nu poti Basescule fiindca esti legat de clientii tai, de cercurile tale de interese, de afacerile conduse de sponsorii tai politici.

Oare ce spune diaspora in aceste momente. Acei oameni care au hotarat pentru soarta noastra dar care acum stau linistiti prin tarile care i-au adoptat


8 comentarii:

Darael spunea...

Gresesti complet.
Nu au uitat, nici basescu, nici boc, nici videanu.... nimeni din lista lunga.

Toti o sa faca la fel si maine, "reamintindu-si" in fiecare zi, la fiecare nou contract prin care iau bani din buget pentru a-si umple propriile conturi.

Cei care au uitat sunt romanii. Contrar parerii generale, eu spun ca tot ce se intampla are ca si cauza primordiala poporul roman. Minciunile in care traieste, furturile la care se deda (acelea mici, zilnice), atractia fata de ceea ce e a vecinului..... TOATE INCALCARI ALE LEGILOR MORALE.

basescu, boc & gasca lor nu sunt decat expresii ale acestor aspecte.

Nu ma crezi ?
Mergi 3 zile in urma si ai sa vezi in locul lor pe nastase & gasca lui de psd-isti sau constantinescu & gasca lui de cdr-isti (acei 50.000 de specialisti).

Atata timp cat nu intelegem care este cauza ADEVARATA si REALA, nu o sa schimbam nimic. O sa inlocuim (poate) doar o gasca cu alta gasca.

Stelian Muscalu spunea...

Asta este perspectiva cea mai sumbra Dara - ca nu avem perspectiva. Nu avem clasa politica din pacate...

Darael spunea...

Poti sa spui ca e sumbra. Dar nu e nici sumbra nici luminoasa. E REALA.

Doar acceptand Adevarul ne eliberam. Doar pornind de la cauza reala putem sa schimbam ceva. Si schimbarea reala, eficienta incepe cu schimbarea noastra morala.

Cum ?
Respectand cateva recomandari morale... acelea uitate: sa nu minti, sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu tanjesti la ce este al apropelui.

De toate acestea ar trebui sa vorbim. Altfel, "maine" o sa vorbim de alte si alte crize (din ce in ce mai dure), cu crin / ponta & gastile lor. Dar unde ai auzit vorbindu-se de aceste aspecte ? Aici e tragedia, ca oamenii uita, uita si nu e cine sa le reaminteasca.....

Pe vremuri, aceste norme morale erau explicate de religie apoi de scoala.... azi doar familia poate face acest lucru. Dar daca in familie nimeni nu urmeaza normele, cum sa ii invete pe urmasi ? Cine sa-i invete ?

Darael spunea...

Inca ceva: nimeni nu-si distruge creatia. Nimeni nu vrea sa isi omoare copiii.

De aceea nimeni nu a iesit in strada sa ceara schimbarea. Pentru ca inconstient, oamenii simt ca tot ce exista acum in societate (boc & gasca lor) este creatia lor.... cum sa isi omoare creatia ?

Eu spuneam ca ar fi fost o sansa pentru noi ca in seara aceea cineva sa fi iesit in strada.... nu ar fi fost vorba de nimic altceva decat ca romanii doresc sa omoare ceea ce au facut, sa schimbe minciuna.... dar nu s-a intamplat asa ceva.

O sa fie mainifestatii maine ? Pot sa fie. Nici daca sunt cu violente nu mai conteaza. Semnele sunt clare: nimeni nu vrea sa traiasca in adevar, romanii nu accepta ca EI sunt responsabili iar apoi sa doreasca sa se schimbe.

Iar marirea tva si a taxelor va fi ceva normal, logic dpdv al cauzelor si efectelor.....

Stelian Muscalu spunea...

DARA - eu cred ca tot romanul fierbe si mai cred ca in zilele urmatoare o sa sistam la scene interesante

Darael spunea...

Interesante ?
Comice doreai sa spui. Sau spun eu in locul tau.

Circul nu poate fi decat comic. Si doar circ o sa vezi, nimic altceva. Spectacol gratuit.

Interesant ar fi fost sa vedem o schimbare adevarata. Sa il vedem pe boc sau videanu sau eba spunand ca au mintit, ca le pare rau si pleaca (ca plata morala). Asa, pe cine o sa vezi spunand ca a gresit ? Pe nimeni. Nici macar sindicalistii sau opozitia care si ei au facut (si fac in continuare) aceleasi lucruri: mint, fura, tanjesc la ce nu este a lor.....

Stelian Muscalu spunea...

stiu si eu dara... ma gandesc ca lucrurile trebuie sa se schimbe

Anonim spunea...

Peste 2 luni o sa am o fetita. Am o firma mica cu 6 angajati.
Va spun ca eu PLEC, il las pebase se se bucure singur cu jegosii lui de situatia creata