miercuri, 5 mai 2010

Asociaţia de proprietari, noua afacere a dezvoltatorilor

Apartamentele goale hotărăsc soarta apartamentelor locuite în ansamblurile rezidenţiale unde dezvoltatorul nu a reuşit să atragă prea mulţi cumpărători

Cumpărătorii din ansamblurile rezidenţiale nu au nicio vină că dezvoltatorul a vândut puţin. Cu toate acestea, dacă apartamentele simplilor cumpărători sunt mai puţine decât cele întabulate de către dezvoltator, rămase nevândute, se întâmplă ca dezvoltatorul să ia deciziile importante privind administrarea complexului. Asta pentru că deţine majoritatea în asociaţia de proprie­tari. O majoritate de apartamente goale, dar cu drept de vot.
Puţini cumpărători sunt preocupaţi, la achiziţio­narea unui apartament nou, de nu­mărul proprietarilor ca­re locuiesc într-un complex reziden­ţial. Cei mai mulţi se limitează la a lua în calcul poziţionarea an­sam­blului, preţurile, finisajele şi accesul la mijloacele de transport în comun sau traficul din zonă. Pro­porţia de apartamente locuite din total nu-i preocupă nici după achiziţie prea mult, importante fi­ind atunci mai ales aspecte precum achiziţionarea mobilei, remedierea unor defecţiuni sau multe altele. Dacă pe proaspeţii proprietari nu-i preocupă foarte mult procentajul de vânzări, acest lucru nu scapă dez­voltatorilor. Asta şi pentru faptul că, dacă tot au rămas cu peste jumătate din apartamente nevân­dute, măcar pot avea majoritatea în asociaţia de proprietari. Re­zultatul este că multe decizii importante - precum alegerea preşedinte­lui asociaţiei, comisiei de cenzori sau a firmei de administrare - sunt făcu­te de dezvoltator. Nu e de mirare astfel că există cazuri în care loca­tarii reclamă faptul că asociaţia de proprietari nu reprezintă interesele celor care locuiesc în complex.

Luaţi prin surprindere
În această perioadă de vânzări slabe, aproape că se poate vorbi de un fenomen al acaparării asociaţiei de proprietari de către dezvoltator, pentru că legea permite. Unul dintre ansamblurile în care dezvoltatorul are majoritatea din voturile asocia­ţiei este Răsărit de Soare. Din cele 988 de apartamente, în cifre aproximative, cam 150 aparţin proprieta­rilor simpli şi de peste trei ori mai multe sunt întabulate de către dezvoltator. „La şedinţa de consti­tu­ire din noiembrie, când încă nu erau vândute foarte multe apartamente, am participat 14 persoane, nu au fost toţi cumpărătorii pre­zenţi. Am în­cercat să spun că nu e normal ca 14 persoane să voteze pentru toţi. Re­prezentantul dezvol­tatorului m-a re-dus la tăcere spu­nân­du-mi că in­dife­rent ce votăm noi nu contează pentru că are sute de voturi. Şi l-a pus pe actualul preşedinte”, ne-a declarat S.M., un proprietar din complex. „Dezvol­ta­torul, deşi nu recu­noaş­te, susţine actuala conducere. A­proape toţi cei care locuiesc în an­samblu susţin demiterea”, a adăugat un alt lo­catar, care a vrut să rămână ano­nim. „Schimbarea actualului Co­mi­tet Executiv trebuie făcută în mod democratic, respectând legea. Vor fi făcute alegeri în acest sens şi se va supune la vot, într-o Adunare Extra­ordinară”, a afirmat Romeo Căză­nes­­­cu, director general al Conarg Real Estate, dezvoltatorul ansam­blu­lui.
Firma de administrare... de la ei
În aceste cazuri, în care dezvol­tatorul deţine mai multe aparta­men­te decât simplii proprietari, firma de administrare e aleasă cu votul majo­rităţii, adică tot de către dezvoltator. „Firma de administrare din Răsărit de Soare are ace­laşi acţionariat ca dezvoltatorul. E­xis­tă plângeri la ANPC, dar există şi o sentinţă în jus­ti­ţie de scoatere a acestei firme din cartier”, a decla­rat S.M. În plus, une­le firme de cenzorat pe care dezvol­ta­torul susţine că le-a contactat în vederea selectă­rii ofertelor în cadrul unei licitaţii nici măcar nu au fost contactate, susţine proprietarul ci­tat, prezen­tând documente din par-tea respectivelor firme în acest sens. Despre aceste aspecte, un reprezentant al dezvoltatorului a declarat că i s-a pă­rut nerealist ca administrarea u­nui ansamblu aşa de mare, în care mai urmează a fi vândute multe apartamente, să fie lăsată pe mâna unui grup restrâns de proprietari. Rezultatul este însă că „această fir­mă de administrare ne percepe ta­xe de management lunar, dar nu afi­şează întreţinerea decât după luni de întârziere şi la aproape ori­ce soli­citare ne tratează cu spatele. La asta se adaugă costuri calculate într-un mod care nu e clar comunicat. Dacă vrem să vorbim despre fi­su­rile din blocuri sau despre cură­ţenie nu suntem băgaţi în seamă”, mai spune S.M. O situaţie întru­câtva similară a fost relatată de un proprietar din Ten Blocks. „Firma de administrare a fost aleasă de dezvoltator, nu există deloc transparenţă în privinţa unor costuri pre­cum paza sau alte servicii ca în­tre­ţinerea grădinii şi altele. Nici frec­venţa cu care se prestează anu­mi­te servicii prin complex nu ne este comunicată. Am vrea să decidem noi de câte camere de luat ve­deri avem nevoie sau alte lucruri, dar se decide deseori peste capul nos­­tru pentru lucruri pe care le plă­tim noi”, a declarat un proprietar.

Speculatori şi lipsă de organizare
Situaţia lipsei de comunicare între proprietari şi administraţie e o constantă nu doar în cele trei complexuri amintite, ci şi în multe altele în care dezvoltatorul are ma­joritatea de voturi în asociaţie. Dar nu pentru orice situaţie de acest fel merită traşi la răspundere dezvoltatorii deoarece există şi situaţii în care organizarea proprietarilor lasă de dorit.

Revocarea conducerii, un proces dificil
Adunarea Generală a Proprie­ta­rilor poate revoca preşedintele asociaţiei de proprietari şi cenzorii. A­cest lucru se face însă mult mai greu cât timp majoritatea e deţinu­tă de dezvoltator. Legea nu face distincţie între apartamente „goale“ şi apartamente „locuite“ şi nici nu pre­vede posibilităţi concrete şi de e­fect imediat, de contestare a hotă­rârilor Adu­nării Generale a Asocia­ţiei de Pro­prie­tari sau ale Comite­tului Execu­tiv. „Proprietarii mino­ritari pot doar ataca în justiţie aceste hotărâri, la cel mult 45 de zile de la adoptarea lor. Asta presupune însă timp şi vigilen­ţă din partea proprietarului care trebuie să atace hotărârea în termen. Poate fi se­si­zată şi ANPC, însă, ase­me­nea situa­ţiei acţionării în instan­ţă, trebuie demonstrat un prejudiciu efectiv suferit”, precizează Raluca Năs­­tase, avocat la Biriş Goran SCA.
SURSA - SAPTAMANA FINANCIARA

48 de comentarii:

Stelian Muscalu spunea...

Toate comentariile lui Chiriac au fost sterse fiindca nu pot accepta cretinatatile pe blogul meu.

VANS spunea...

dle chiriac, functionar de soi, a inceput campania de denigrare, PENIBIL!
solicitarea putea sa fie facuta in baza unei viitoare achizitii ;) oricum nu dovediti decat un singur lucru :COMUNIST/PERSOANA CARE NU STIE SA ABORDEZE MEMBRII ASOCIATIEI LA CARMA CAREIA SE AFLA, FIIND DEPASIT DE SITUATIE/LAS -POSTEAZA SUB ANONIMAT/NESIMTIT:"sa-ti vinzi claparii pe care i-ai luat de aiurea ca nevasta sa-si cumpere calculator! sa te lauzi cu nimicuri in general!!! cine este stelian asta al vostru defapt?" SI LISTA POATE CONTINUA

Anonim spunea...

a inceput cenzura si dictatura pe blogul stelian muscalu... nu are puterea de a raspunde decent la acuzatiile de abuz de putere! nu are puterea de a raspunde dece nu a facut si o campanie impotriva primariei, ci a recurs la "smecherii" dambovitene? un laudaros de doi lei! dece nu a fost atat de smecher si la achizitia apartamentului!

Anonim spunea...

daca a fi anonim, un drept conferit de lege, inseamna a fi nesimtit, atunci rog administratorul blogului sa scoata aceasta optiune!

Anonim spunea...

un vocabular de om civilizat "cretinatatile pe blogul meu"... decenta maxima la antena 3! sa facem o scrisorica sefilor postului? asa cum o sa facem si un la DNA...

R spunea...

ohoho... cata frustrare...

domnule anonim, de ce nu va faceti propriul blog?

acolo veti avea libertate deplina.
fiecare e stapan in "casa" lui, fie ea si virtuala.

si toti cititorii dumneavoastra vor fi deplin multumiti :))

Anonim spunea...

este un blog sub patronajul antena 3 reporter special, deci implica postul, iar tot ce tine de postul antena 3 este public si nu particular... deci sustineti comportamentul de a ne descurca in relatia cu autoritatile apeland la "semecherii" dambovitene? asa vreti voi sa conduceti cu nici 10% un complex intreg?

Anonim spunea...

tot in scrisoarea catre antena 3 vom cere un punct de vedere asupra faptului daca dl stelian muscalu foloseste abuziv sau nu sigla "reporter special" ; daca are o hartie in acest sens, inseamna ca a implicat postul in defaimarea dezvoltatorului, daca nu o sa aiba probleme cu patronii ca nu a fost independent si echidistant... oricum or sa-l astepte ceva procese... s-ar putea sa piarda si casa si terenul...

R spunea...

trageti aer in piept, beti un pahar cu apa rece, si mai informati-va inca o data, poate aflati lucruri noi.

Anonim spunea...

si voi luati-va adio de a conduce complexul rezidetial!

R spunea...

asta o spune ... Mihaela?

de ce ar ameninta Mihaela ... in scris?

exista si denumiri medicale pentru atitudinea dumneavoastra.
v-ati gandit sa mergeti la un medic?

Stelian Muscalu spunea...

Ultimul comentariu - din acest moment nu am sa-i mai raspund individului chiriac pentru simplu fapt ca nu sunt medic.
Tot din acest moment (pentru o perioada limitata) blogul devine cat se poate de personal fiind folosit pentru informarea in masa a celor care-si doresc sa cumpere un apartament nou in general si un apartament in Rasarit de Soare in special.

R spunea...

la capitolul siteuri citite, sau linkuri poate intra orice antena, reporter special sau nespecial.

nu e un site oficial, e doar un blog.

dar pe unii sindromul compulsiv-obsesiv nu ii lasa sa vada realitatea asa cum e ea.

Anonim spunea...

cum este sa fii genul becali cu apartament la bloc...: uraaaa - mi-am luat canapea, uraaa mi-am luat televizor... ce tare sunt!; uraa mi-am luat nevasta; uraaa merg la gratar; uraaa ma dau cu skyjetul in pampas...; uraaaa sunt tatucul complexului rezidential! nu va seamana laudele acestea de doi lei cu un filmuletz de pe youtube cu un cocalar care se lauda cu masina lui de doi lei?

daniel spunea...

postez ce am postat si pe blogul complexului in legatura cu afirmatia "dvs":
"asa vreti voi sa conduceti cu nici 10% un complex intreg? "

10% -- 100 de familii

60%-- CONARG

30% nu s-a implicat

mai bine sa il conduca familia chiriac si conargul...e legal, dar IMORAL! cei care locuiesc aici nu au dreptul sa traiasca asa cum vor! datorita legilor (alea romanesti care sunt cum stim cu totii) ei trebuie sa convietuiasca dupa legea conargului , care a fost prins de criza ,spre nefericirea noastra, cu mai mult de 50% din ap nevandute!si nu-i asa ca acest conarg ne-a dorit binele mereu???desigur! si-a scapat in contract o clauza care ne obliga sa semnam un alt contract! bravos ! ce deducem noi de aici dle chiriac??simplu CONARGUL NU SE GANDESTE LA BINELE NOSTRU! CONARGUL VREA BANII! PE CINE REPREZENTATII DVS??ACEL 60% CARE NE DORESTE RAUL! BRAVOS

R spunea...

individul acesta de 2 lei chiar nu intelege faptul ca blogul acesta nu e pentru el.

nu numai ca nu stie sa scrie, dar nici macar nu stie sa citeasca.

yeah.

daca nu va intereseaza despre canapea si televizor, de ce nu va uitati la stirile de la ora 5? acelea probabil ca sunt pentru dumneavoastra.

ati facut programarea la doctor?

Anonim spunea...

voi sunteti cei lunateci... lasati administratorul blocului in pace... sub pseudonimul anonim poate scrie oricine, chiar si vecinii vostri care sunt scarbiti de cei ce se dau corecti si ei fac abuz de putere... printr-o legitimatie de presa; si apropo nu mai publicati foto din casele voastre ca ne faceti rau tuturor... am ajuns in ochii hotilor datorita naivitatii voastre; si cititi cu atentie anunturile ca sunt scrie in romaneste nu in ungureste!

Anonim spunea...

iata cativa din sustinatorii viitorului presedinte stelian muscalu: "bai boule daca nu ai ideea ce este ..." - Un om din rasarit care nu-l mai suporta pe securistul, comunistul si retardul de Chiriac si nici pe familia lui spunea... ; ba anonimule esti chiar ...prost! ce pizda matii vezi rau in..." - zoro ; "... nu pot accepta cretinatatile pe blogul meu." - un om (stelian muscalu); apropo blogul se afla pe domeniu public deci il poate accesa oricine, il poate vizualiza oricine si il poate comenta oricine... daca doriti blog personal si particular restrangeti aria de difuzare... noi ne distram grozav cu becali din rasarit de soare:)

daniel spunea...

pai iesi din anononimat (ai optiunea asta)
abuzul de putere momentan il fac chiar cei care sunt la "putere"!
daca sunt vecini fericiti ca il au pe chiriac la conducere de ce nu au venit la sedinte sa voteze contra "lunatecilor" daca sunt atat de scarbiti???cine e scarbit si nu iese din casa nu este demn de luat in seama (astept raspuns!)

Anonim spunea...

iata cativa din sustinatorii viitorului presedinte muscalu: Securistule, marsh de aici!si ... Ma pish pe opinia de securist imputzit- securistul; dl chiriac...un cacanar!poate ..." - dorozaur ; "...educatie????cacanar batran!" - dorobantu; ce pizda matii vezi rau in solicitarea..." - zoro; "bai boule daca nu ai ideea ..." - un om din rasarit. Acestia sunt locatarii civilizati care tot reclama si reclama si reclama...; si apropo blogul este pe domeniu public deci il poate citi si comenta oricine, daca doriti ceva strict particular restrangeti aria de difuzare...va spune informaticianul cum:) bye!

R spunea...

unii isi spun optiunea deschis (fara sa comentez limbajul) fara sa se ascunda in spatele anonimatului.

altii prefera sa critice din spatele anonimatului - cat curaj, cata responsabilitate!

daca nu va intereseaza blogul, de ce il cititi?

de fapt nici nu cred ca il cititi foarte bine (nu cred ca puteti)

cred ca e doar o metoda de a va elimina frustrarile si neputintele.
asta e si motivul pentru care va ascundeti sub anonimat.

sunteti liber sa fiti anonim.
dar sunteti de 2 lei.

Anonim spunea...

mai bine de doi lei, dar civilizat!... si imi asum responsabilitatile inclusiv cumpararea unui apartament in complexul respectiv fiind informat despre modul lui de administrare; chiar in primaverii sau in pipera complexele rezidentiale sunt administrate tot de dezvoltator chiar daca au fost vandute toate apartamentele; numai in blocurile comuniste se mai practica asociatia ci sedinte scandal... vad ca ati venit cu civilizatia de cartier la noi!

R spunea...

de 2 lei nu inseamna civilizat.
nu pentru mine.

nici pentru oamenii care trec prin viata cu fruntea sus.

dorobantu spunea...

dle anonim, dvs ati asistat cumva la faza in care chiriac imi smulgea din mana si imi rupea o potentiala cerere de adeziune la asociatie???considerati acel comportament demn de un presdinte de asociatie???considerati ca chiriac(se accepta) este un presedinte educat cand aduce insulte gen "pitigoi" ??cat de educat este un individ ca acesta http://www.youtube.com/watch?v=RxjPSsGgaZ8 CE EDUCATIE ARE ACEST INDIVID ???am tot dreptul sa il numesc astfel si nu sunteti dvs persoana care sa ne mustrati atata timp cat stati sub anonimat!

Cosmin spunea...

Bai Fratilor,

Ar merita nemernicul asta o bataie sa-l scoata din uz.
Cred ca daca il mai vad prin complex ii rup picioarele. Mama lui de bandit nemernic.
Se joaca cu oameni care platesc din greu apartamentele cumparate. Nemerticule, ne platesti tu creditele ca sa decizi pe banii nostrii. Norocul tau e ca nu ai data inca de un om disperat care sa iti rupa capul. Dar... cred ca deja risti cam mult.

Adina spunea...

Domnule Muscalu,
imi pare rau ca atat dumneavoastra cat si vecinii dumneavoastra trebuie sa suportati situatia actuala din complexul rezidential. Probabil ca noi, fiindca au trecut deja cativa ani, ne-am obisnuit cu nesimtirea si faptele pe langa lege ale constructorului. Asta nu inseamna ca ne-am dat batuti si sunt convinsa ca nici dumneavoastra nu veti lasa indivizi ca cel care scrie sub anonimat sa va impuna punctul de vedere in ceea ce priveste administrarea blocului. Din pacate "dezvoltatorii" de genul celor pe care-i cunoastem atat de bine, din pacate, cred ca totul li se cuvine, ca sunt mai presus de lege . Va doresc succes in toate actiunile dumneavoastra.

Secu spunea...

Bai anonimule, nici nu conteaza daca il sustin sau nu pe muscalu.
Nu stiu cine esti exact (dar banuiesc) si inca o data iti spun ca ma pish pe opiniile si pe tupeul tau de securist imputzit si daca nu te cari din complex te iau si la bataie! Si fii atent ca sunt gagica dar te fac muci daca vrea muschiul meu, da?
Ne-am castigat dreptul la libera exprimare pe orice blog din tara asta, nu faci tu afaceri pe seama noastra, da?

Secu spunea...

Pt. anonim:

Si nici nu ne pui tu la punct, fraiere!Uite la el atitudine, soarecu dreak!

Anonim spunea...

iata ce vecini avem... un individ care se da omul legii in baza unei legitimatii de presa, dar care umbal cu pile si relatii pe la primarie fie sa primeasca niste bani necuventi la care a renuntat oficial, fie face afaceri imobiliare cu terenuri de lux, dar sta la apartament de doi lei; altul care injura tiganeste si o nebuna (o fi tot tiganca de se intituleaza "gagica"?) care ameninta cu bataia pe oricine nu zice ca ea! Dragilor noi toti muncim, fiecare dupa cum a invatat dar nimeni nu are dreptul de a-si face dreptate singur! Ori o minoritate de 10% vrea sa conduca o majoritate de 90%! macar de ar fi oameni civilizati, dar se pare ca sunt de cea mai joasa speta! Batausi si scandalangii cu afaceri imobiliare!

daniel spunea...

dupa stil sunteti clar chiriac ! EL NICIODATA NU A RASPUNS LA INTREBARI DIRECT!
repet mesajul de mai sus

"asa vreti voi sa conduceti cu nici 10% un complex intreg? "

10% -- 100 de familii

60%-- CONARG

30% nu s-a implicat

mai bine sa il conduca familia chiriac si conargul...e legal, dar IMORAL! cei care locuiesc aici nu au dreptul sa traiasca asa cum vor! datorita legilor (alea romanesti care sunt cum stim cu totii) ei trebuie sa convietuiasca dupa legea conargului , care a fost prins de criza ,spre nefericirea noastra, cu mai mult de 50% din ap nevandute!si nu-i asa ca acest conarg ne-a dorit binele mereu???desigur! si-a scapat in contract o clauza care ne obliga sa semnam un alt contract! bravos ! ce deducem noi de aici dle chiriac??simplu CONARGUL NU SE GANDESTE LA BINELE NOSTRU! CONARGUL VREA BANII! PE CINE REPREZENTATII DVS??ACEL 60% CARE NE DORESTE RAUL! BRAVOS
REPET:PUTETI IESI DIN ANONIMAT BIFAND OPTIUNEA NUME/ADRESA URL

occ spunea...

SI INCA UN MESAJ LA CARE NU MI-ATI RASPUNS
"daca sunt vecini fericiti ca il au pe chiriac la conducere de ce nu au venit la sedinte sa voteze contra "lunatecilor" daca sunt atat de scarbiti???cine e scarbit si nu iese din casa nu este demn de luat in seama (astept raspuns!)" ei sunt cei 30% cei nepasatori care se lasa condusi si de conarg SAU de cei 10%! nu mai luati asupra dvs acesti 30% pt ca ei nu au nici o parere ! DVS REPREZENTATI FIX ACEL 60% AL CONARGULUI! CIONE A FOST INTERESAT DE SOARTA ASOCIATIEI A VENIT LA SEDINTA!

daniel spunea...

OCC= DANIEL (CA SA INTELEGETI)

Anonim spunea...

stimabililor, dl muscalu a recunoscut ca este las, fricos si "smecher" de bucuresti: a scos sigla reporter secial, numai ca noi avem toate articolele scrise sub aceasta sigla si-l vom actiona in judecata! apoi a sters toate comentariile care-l demascau ca afcerist imobiliar si "smecher" de presa care-si rezolva problemele nu legal ci prin abuz de incredere! apropo pt sustinatorul dlui muscalu care nu si-a luat inca ajutorul de casatorie: dl muscalu in stilul proriu s-a descurcat, dvs nu?

daniel spunea...

dle chiriac imi raspundeti si mie la cele solicitate???

daniel spunea...

cum se numeste acel abuz pe care il faceti cand verificati cine si-a luat si cine nu acel ajutor de casatorie???? astept raspuns dle chirac si la cele de mai sus

Anonim spunea...

pt dl daniel...stimate domn nu doresc sa intru in polemica cu dvs pt simplul motiv ca nu sunt cel pe care-l credeti, eu la anonim nu-mi asum decat vre-o trei comentarii, altele au fost scrise probabil de altii... dar nu cred ca cineva a verificat cine isi ia sau nu ajutorul de casatorie... eu cred ca multa lume a citit cu interes TOATE postarile d-lui muscalu, plecand de la toate laudaroseniile lui, casatorie, casa, amenajari; el singur a recunoscut ce fel de om este! multi de aici in aceste zile au comentat doar ceea ce au scris prietenii lui sau chiar el... ma intreb cata credibilitate mai are si la serviciu ca reporter!

R spunea...

dupa cum actionati este clar.
dezbinarea este o metoda pe care o aplica securitatea din vremuri stravechi.

asta e sarcina pe care ati primit-o de la fundul pe care il pupati cu spor?

sa aruncati acuzatii nefondate pentru a-i dezbina pe cei care nu va accepta?

daniel spunea...

OK! ATUNCI COMENTATI MESAJUL ASTA "ANONIM"


"asa vreti voi sa conduceti cu nici 10% un complex intreg? "

10% -- 100 de familii

60%-- CONARG

30% nu s-a implicat

mai bine sa il conduca familia chiriac si conargul...e legal, dar IMORAL! cei care locuiesc aici nu au dreptul sa traiasca asa cum vor! datorita legilor (alea romanesti care sunt cum stim cu totii) ei trebuie sa convietuiasca dupa legea conargului , care a fost prins de criza ,spre nefericirea noastra, cu mai mult de 50% din ap nevandute!si nu-i asa ca acest conarg ne-a dorit binele mereu???desigur! si-a scapat in contract o clauza care ne obliga sa semnam un alt contract! bravos ! ce deducem noi de aici dle chiriac??simplu CONARGUL NU SE GANDESTE LA BINELE NOSTRU! CONARGUL VREA BANII! PE CINE REPREZINTA CHIRIAC??ACEL 60% CARE NE DORESTE RAUL!
DACA NU PUTETI ..LASATI RAFUIELILE PERSONALE PT ALTE FORUMURI

Anonim spunea...

pt d-na ruxandra:la vremurile care vin va doresc sa treceti cu fruntea sus!

Anonim spunea...

pt dl daniel: eu cred ca sunteti tot ziarist si inca unul prost de genul care "baga" microfonul in gura omului chiar daca nu vrea sa comenteze...am zis ca nu vreau sa intru in polemica cu dvs... sunteti naiv...sau naiv?

Alexei spunea...

Pritene Chiriac eu abia astept sa te intalnesc in cartier. Sincer iti spun, gata cu vorba frumoasa. Mai intai o sa incep cu ceva umed, apoi o sa trec la felul doi... iti spun ca o sa-ti placa fiindca esti obisnuit sa mananci cacat. Asadar te astept in cartier cat de curand.

R spunea...

raman la recomandarea mea cu doctorul.

totdeauna am considerat ca cei care se aseaza neinvitati la masa altora au probleme cu capul.

domnule anonim, te-a invitat cineva?

noi suntem intre prieteni aici.

Anonim spunea...

pr ruxandra: pareati mai educata decat ceilalti, dar cine traieste cu porcii se comporta la fel, imi pare rau de dvs.!

daniel spunea...

anonimule nu sunt ziarist si nici nu imi doresc, dar ai macar decenta de a-ti lua cel putin un user fictiv pt a sti cu cine discutam! de unde sa stim ce idee sustineti dvs dc nici macar nu va putem identifica???? puneti in ghilimele textele dvs de pana acum sa stim si noi cui trebuie sa raspundem!si pt toti anonimii "Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded."

R spunea...

haideti sa o luam altfel:

pe bloggerul care ne gazduieste il cunosc de 100 de ani, stiu ce principii are, si sunt sigura ca daca dispretuieste pe cineva are motive serioase sa o faca.

deci educata sau nu, am incredere in judecata lui si atunci sunt sigura ca sunteti demn de dispret.

si se pare va va lipseste si bruma de bun simt de a ne scuti de prezenta dumneavoastra.

probabil ca asa e ordinul pe care l-ati primit.
cate trese are in plus fata de dumneavoastra acela de va spune ce si cum sa faceti?

stelian spunea...

dezavuez limbajul necivilizat. Va rog sa corectati acest aspect altfel am sa fiu nevoit sa sterg comentariile voastre viitoare. Va multumesc

stelian spunea...

si inca ceva... am aflat ca in sedinta (ilegala) de sambata il vor schimba pe chiriac. de aici si nebunia mesajelor trimise de el. pana si dezvoltatorul il usuieste. nu traduc eu aceasta decizie... fiindca fiecare dintre noi o poate intelege asa cum este ea

Anonim spunea...

Ca o fi Chirac sau Draghici sau Nicolae sau X, tot Conarg dicteaza si decidem! Si oameni de paie pentru doi trei taleri gasesti la toate colturile. Hai sa asteptam nesimtirea de maine si vom actiona.
Un gratarel bun si distractie placuta !