marți, 16 martie 2010

e-Romania, tara in care Guvernul da 500 de milioane de euro pentru un portal online!


Da, ati vazut bine. Chiar e Romania tara in care Guvernul da 500 de milioane de euro pentru un singur portal, pana in 2013. Ce masuri anticriza? Ce reducere a cheltuielilor bugetare? Executivul este profund interesat de informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili. Totul se desfasoara prin acelasi Minister al Comunicatiilor(ministru -Gabriel Sandu) , care mai detine un site, ghiseul.ro, unde cine isi achita darile catre stat trebuie sa plateasca un comision de 2,5% din valoarea tranzactiei. Spre comparatie, site-urile primariilor nu percep niciun comision.

Ce am putea face de acesti bani?

Daca un simplu portal poate fi realizat si cu 100.000 de euro, tragem concluzia, logica de altfel, ca de banii cheltuiti de minister se puteau face 100 de portaluri. Sau un magazin online de tipul eMag, cu toate costurile de hosting, design, de administrare a continutului si de salariile angajatilor incluse.
Iar daca ne abatem putin de la subiect, "guvernarea fara hartii" a Romaniei costa exact cat 100 de kilometri de autostrada la pretul mediu de 5-6 milioane de euro pe kilometru. Mai simplu spus, cam cat un sfert din celebra Autostrada Transilvania.

In loc de concluzie



Concurs "România în 2020"

6 comentarii:

Unknown spunea...

Stimate domn Muscalu,

Ce pasi trebuie sa urmez daca vreau sa va sugerez un subiect pentru Reporter Special?

Anonim spunea...

Cu 500 milioane de euro mai putem sa o punem si de o catedrala ;)

ADRIAN spunea...

Ba ce tara e asta fratilor

Stelian Muscalu spunea...

mereu - puteti sa-mi trimiteti un email la adresa

stelianm@antena1.ro

acolo imi puteti spune in cateva cuvinte despre ce este vorba. Daca subiectul este acceptat si de sefii mei luam legatura si-l transformam in subiect de televiziune.

Toate bune

dorobel spunea...

sadu e ministrul care nu stia sa deschida pc-ul??nu mai imi aduc bine aminte dc el sau vladescu!

Stelian Muscalu spunea...

sigur nu vladescu... asta e baiat destept, capos dar destept