marți, 23 martie 2010

DESPRE RASARIT DE SOARE SI INTERZICEREA DREPTULUI LA OPINIE


M-am mutat intr-un bloc nou... dar cine nu stie acest lucru? Am trambitat vestea si inainte dar si dupa ce m-am mutat. Acum vreau sa trambitez despre altceva. Vreau sa trambitez despre mentalitatea oamenilor de afaceri din Romania. O mentalitate bolnava venita din vremuri de mult apuse. Dar despre ce este vorba...
In urma cu 2 ani atunci cand am facut pentru prima data cunostinta cu noii vecini am luat hotararea, pentru o mai buna comunicare, sa construim un forum ... un portal pe care sa putem avea discutii, pe care sa putem posta informatii care sa ne ajute intr-o prima faza in demersul de achizitionare a unui apartament in Rasarit de Soare si ulterior sa ne ajute intr-o convietuire decenta.
Evident ca pe forum au fost publicate imediat informatii legate de diverse probleme care au aparut si din graba dezvoltatorului de a construi si a incasa banii cat mai repede (fisuri pe stalpii de rezistenta, infiltratii care au transformat parcarea subterana intr-o mica Venetie, costuri de intretinere neverificate, costuri comune de milioane de lei vechi si lista este foarte lunga). Evident ca oamenii care au cumparat aici au o minima cultura economica, si nu numai, si realizeaza reprede cand cineva incearca sa-i pacaleasca... si la fel de evident este faptul ca nimeni nu si-a dorit sa ramana cu mainile in san, iar lucru pe care il aveam la indemana era forumul. Asa ca am scris pe forum si eu si vecinul meu George si vecinul Alex si vecinul Nelu si inca 250 de vecini. Ridicand probleme care mai de care mai grave. Atunci dezvoltatorul si vanzatorul CONARG s-a suparat venind cu presiuni uriase care au ca scop inchiderea acestui forum. Nu stiu daca vor avea succes sau nu... ceea ce stiu este ca EU nu am sa tac si am sa scriu aici pe blog despre toate problemele pe care le intampinam in RASARIT DE SOARE ca sa stie si cei care vor sa cumpere la ce se inhama. Noi nu instigam la boicotarea vanzarilor, noi doar informam... fiindca desi suna foarte trist, daca as fi stiut in ce ma bag, daca as fi fost informat, EU NU AS MAI FI CUMPARAT UN APARTAMENT in minunatul complex rezidential Rasarit de Soare. Prin urmare domnilor de la CONARG nu va mai straduiti sa ne bagati pumnul in gura, metodele acestea securisto-comuniste, nu va fac cinste, mai bine incercati sa remediati problemele care exista, incercati sa nu va mai purtati ca stapanii de sclavi si atunci lucrurile se vor schimba de la sine. Stim ca o astfel de schimbare implica investitii serioase din partea dvs, dar cu forta, cu amenintarea si cu santajul lucrurile nu se vor schimba... ci se vor inrautati.

57 de comentarii:

MARIANA spunea...

Eu locuiesc in aceasta comunitate si stiu exact despre ce vorbesti. Mai mult eu nu stiu daca as avea puterea sa fac tot ceea ce ai facut, tot ceea ce faci si sunt convinsa de tot ceea ce vei face. Insa am puterea sa-ti spun ca eu si familia mea suntem alaturi de voi.

nrgtyk spunea...

Conarg este explicatia faptului ca domeniul www.rasaritdesoare.eu nu mai exista??? Asta e chiar nesimtire...

Nicoleta spunea...

Buna dimineata
Sunt si eu proprietara unei garsoniere si deasemenea sunt foarte nemultumita de ce mi s-a afisat la intretinere si de felul cum mi s-au bagat pe gat unele lucruri(romtelecomul cu care am si avut deja probleme, adica am cerut ceva si mi s-a dat altceva; evident acel altceva a fost contra cost. Am facut reclamatie si in final s-a rezolvat),paza etc. Transparenta de firma de administrare se face printr-un geam sablat(mat). Ar mai fi multe dar...

Stelian Muscalu spunea...

nrgtyk - problema este mult mai complicata decat pare. George m-a rugat ca momentan sa nu fac valuri, insa eu avand informatia iti spun ca sunt extrem de revoltat

Stelian Muscalu spunea...

Nicoleta - de cate ori incerc sa vorbesc cu cei de la Conarg mi se spune ca suntem 10-15 nemultumiti cu gura mare... dar in rest este totul ok. Probabil ca un meeting in fata sediului cu 200 de oameni le-ar demonstra constrariul

boske spunea...

Si eu locuiesc in acest ansamblu si dupa cum spunea si vecinul "stiu exact despre ce vorbesti". Dupa ce ca platim atatia bani degeaba firmei de management(firma capusa CONARG) vor sa ne taie si orice posibilitate de a discuta, de a ne organiza- asta pentru a fi ei siguri ca or sa ne ia banuti cand vor dori si cati vor dori.
Concluzia pe care o aud cel mai des printre vecini in ultimul timp si pe care personal am anticipat-o inainte de a ma muta este: "Ma simt chirias, in propriul apartament pe banii mei(ratele mele)".

Stelian Muscalu spunea...

boske - important este ramanem uniti fiindca ei acum isi doresc o capitulare... nu trebuie sa le dam satisfactie. Stiu ca sunt vecini care ar fi vrut sa vada de la noi rezultate peste noapte, sincer si eu mi-as fi dorit. Din pacate nu am fost atat de abili sa le obtinem, insa suntem suficient de abili sa nu cedam

nrgtyk spunea...

Oricum avem adresele de email ale celor inscrisi pe forum...Plus back-up la el banuiesc/sper. Astia chiar ne cred prosti??? Se repune forumul oricand, iar cei inscrisi pot primi un email cu noua adresa... Nu au inchis ei Pirate Bay-ul..site imens de torrent..

Roxana spunea...

Si eu locuiesc aici. E revoltotator. sa ne tineti la curent cu ce se intampla, pentru a va fi alaturi cum putem. Chiar de sedinta anuntata de "asociatia" in exercitiu se va tine cat mai departe de complex, eu ma gandesc sa merg la usile oamenilor sa le explic sa faca tot posibilul pentru o schimbare in bine.

Anonim spunea...

Trebuie insistat pe cai legale pentru a obtine controlul asociatiei de proprietari. Cei in cauza (alesi democratic) au suportul meu. Daca aveti nevoie de ajutor, spuneti!
AsP

Georgi spunea...

imi pare tare rau sa aud prin ce treceti, si off topic, Dumnezeu sa-l odihneasca pe Mile...cum e posibil sa mori dintr-un furuncul? la varsta lui...nu-mi vine sa cred!!!:(

stelian spunea...

nrgtyk - siteul nu este inchis de ei, exista o problema legata de domeniu. Insa ei ne santajeaza acum, contra unor despagubiri de imagine, sa inchidem forumul. Cam asa se pune problema in dictatura cartierului Rasarit de soare

ROXANA - sedinta aia e cruciala pentru noi. Acolo o sa venim atat cu presa cat si cu un avocat. Sedinta aia va fi cea care va pune punctul pe I. Eu o sa incerc sa organizez toti vecinii care au masini si care sunt dispusi sa-i primeasca si pe cei care nu sunt poseori de auto, in masinile lor... ideea este sa ne mobilizam si sa mergem in numar cat mai mare

ASP - asta facem, incercam sa fim legali, sa facem totul legal... fiindca noi nu suntem ca ei

stelian spunea...

georgi crede-ma ca si eu, ca toata redactia Antenei 1, suntem buversati

Din cartier spunea...

Este incredibila actiunea dezvoltatorilor pe de o parte dar si tenacitatea voastra baieti indreptata impotriva lor. Va multumim pentru tot ce faceti.

Unknown spunea...

Salut, ce presiuni fac astia de la conarg? nu inteleg cu ce va santajeaza? ce despagubiri de imagine cand toti sunt martori cum au mers lucrurile in complex?

de ce nu facem un grup pe google groups, nu este public si se inscriu locatarii care au nevoie sa-si rezolve problemele?

Pe mine ma doar fix acolo de imaginea Conarg dar nu pot trai ca in evul mediu conditionat de astia, de cand forumuri si bloguri trebuiesc avizate de Conarg?

stelian spunea...

danut - de cand si presedintele Asociatiei de Proprietari trebuie vizat de de Conarg, probabil tot din acel momet trebuie sa-si puna viza si pe forum. Oricum chestia asta nu o sa mearga. George o sa inchida acel forum... dar am sa deschid eu altul :-)

nrgtyk spunea...

@stelian: daca ai nevoie de ajutor in instalarea unui forum phpbb33 (sa folosim aceeasi BD), te ajut cu MARE placere. Sunt incredibili astia...

stelian spunea...

nrgtyk - multumesc pentru sprijin

Daniela Antonescu spunea...

Domnule Muscalu,

Nu va lasati nici dvs si nici vecinii dvs calcati in picioare.Nu poate nimeni sa va interzica sa vorbiti liber.Asa procedeaza toti dezvoltatorii care au ceva de ascuns.Caz concret : Impact a dat in judecata pe cativa proprietari din cartierele Azur si Class pentru ceea ce se scria pe blogul www.cartier-azur.ro,despre problemele pe care le-au intampinat proprietarii si lupta pentru dreptate pe care acestia o poarta de mai bine de 3 ani.
Suntem alaturi de dvs

stelian spunea...

Daniela Antonescu - va multumesc tare mult, mai ales ca stiu prin ce ati trecut... vad ca retetele dezvoltatorilor din Ro sunt identice

Unknown spunea...

Domnule Muscalu,
ce traiti acum dumneavoastra si vecinii dumneavoastra este "reluarea" pataniilor noastre cu un alt "mare" dezvoltator care una a scris in contracte si alta a facut, care atunci cand ne-am organizat a inceput sa umble prin instante sa desfaca asociatii de proprietari iar cand "conversatia" pe bloguri nu i-a mai convenit fiindca se spunea adevarul despre cum a construit si cum a inselat mii de cumparatori, incearca sa inchida respectivul site.
Noi nu vom renunta si nimeni nu va putea sa ne opreasca din lupta pentru obtinerea drepturilor noastre asa cum stiu ca nici dumneavoastra nu veti renunta la drepturile pe care le aveti, la dreptate si adevar.

Stelian Muscalu spunea...

ADINA - toate aceste posturi ne intaresc. Toate aceste comentarii ne arata ca nu suntem singuri. Toate aceste cuvinte devin un motor care ne ajuta sa mergem inainte. Multumim

Anonim spunea...

Probabil vor sa distraga atentia de la alte probleme mai grave.
Sunt dispusa sa platesc dlui Postelnicu o suma pentru a ne pune la dispozitie concluziile studiului privind fisurile. Sper ca si alti locatari sa sustina financiar initiativa mea.
Multumesc.

Anonim spunea...

Dl. profesor doctor inginer Tudor Postelnicu, seful catedrei de beton armat de la Universitatea Tehnica ed Constructii Bucuresti poate fi contactat la:

tudor_postelnicu@yahoo.com.

Eu sunt dispusa, repet sa-i platesc pentru studiu, sper ca mai sunt si alti vecini dispusi sa facem asta.

dorobel spunea...

eu am luat un domeniu gratis rasariteni.forumer.com pe care il puteti folosi pe o perioada scurta sau putem sa il pastram! forumul este configurat minimal!

Anonim spunea...

salut, as vrea sa iau legatura cu tine, cum pot face asta? sunt vecin cu tine, in legatura cu rds vreau sa vb.

Anonim spunea...

Eu locuiesc in acest ansamblu si va spun ca va agitati degeaba cu domnul Postelnicu, cu studiul pe care sunteti dispusi sa i-l platiti. Acest studiu deja exista si eu personal l-am vazut la domnul Cristian Constantin, care m-a lasat sa il studiez fara nicio problema. (la parterul scarii K, apartamentul 01).Mi-a spus ca se poate citi si la sediul celor de la Conarg.
Asadar, mult succes! :)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Stelian...sunt convins ca toate discutiile de pe forum s-au pastrat...de ce nu le puneti pe un site public...schimbati domeniul..trimiteti la toata baza de date mail-uri de informare ..si asta e...nu are nici o importanta ca se cheama Rasaritdesoare sau rds...sau rasarit.....Apropo..ce ati facut cu asociatia?
Bogdan b.

stelian spunea...

bogdan - stai linishtit ca lucram la un alt forum, mult mai complex si cu mult mai multe informatii... inclusiv despre firma de cenzorat adusa de Chiriac

Teodor spunea...

Am incercat forumul de pe forumer.com dar se misca greu si imi da multe erori. Puteti incerca http://rasaritdesoare.freeforums.org/ poate aici se misca mai bine. Stelian scuze ca ne folosim de blogul tau.

Stelian Muscalu spunea...

Teodor - imi doresc sa fac mai mult pentru cei care locuiesc in acest cartier... faptul ca folositi blogul este o nimica toata. Oricum lucram la un proiect de forum in acest moment si sunt sigur ca lucrurile vor reintra in normalitate

Cosmin spunea...

Eu sunt Cosmin. Sigur am mai discutat pe forum-ul rasarit de soare. Daca este nevoie sa contribuim financiar pentru alegerea unui domeniu cat mai stabil eu sunt pentru. Sper ca si ceilalti locatari care prin intermediul forum-ului au aflat de vechea conducere a Asociatiei, de sedinta care a schimbat legal aceasta conducere dar si celelalte informatii utile sa fie de acord...

Stelian Muscalu spunea...

multumim Cosmin, oricum o sa ne descurcam. Asta in contextul in care au fost suficienti oameni care vorbeau de voluntariat... o so-o facem si pe asta :-)

Geoana spunea...

Salut, am vazut ca s-a stabilit o noua intalnire pe 17.04, dar am vazut ca tot fosti alesi au semnat convocarea...chiar ne-am intalnit si am votat degeaba atatia oameni? Am vazut ca s-a inchis forumul vezi poate iti inchid si blogul:))...daca pot ajuta cu ceva...PS: lasa si tu o adresa de mail unde sa-ti scriem

Anonim spunea...

Via Cont Expert este o firma din Bucuresti in care asociat unic este dna Banuleasa Aurelia, nascuta la 29.04.1959, in loc.Turnu Magurele, jud. Teleorman. La 2008 a avut o cifra de afaceri de 83335 lei cu un profit de 2037 lei.
Firma are un singur angajat. Mai vreti sa stiti ceva?

stelian spunea...

anonim - am scos si eu datele de la registrul comertului. E clar ca e o firma careia nu-i merge f bine... cu un profit de 2000 de lei pe un an de zile. Am vazut ca sediul este pe langa Ramnicul Sarat. Stiu sigur ca firma are legatura cu sotia lui Chiriac, dar incerc sa vad sub ce forma - Banuleasa Aurelia presupun ca este vreo ruda sau ceva de genul. INca facem sapaturi. Te asteptam daca ai si alte detalii.

Geoana - stelianm@antena1.ro

Un vecin spunea...

Sa nu va lasati baieti, continuati treaba buna pe care o faceti! Noi va sprijinim!


PS. Mai stie cineva ceva de televiziunea RDS cand vine la noi?

Anonim spunea...

sigur ca o lovitura mica sub centura nu o sa faca decat sa ne intareasca si sa uneasca si mai mult. prin blocarea forumului Conargul nu si-a aratat decat slabiciunea.

O sa fac tot posibilul ca proiectul viitor Conarg sa aiba cat mai multa reclama negativa, cel putin pe internet.

Anonim spunea...

va scrie si cel cu fostul nick rasaritean:

sigur ca o lovitura mica sub centura nu o sa faca decat sa ne intareasca si sa uneasca si mai mult. prin blocarea forumului Conargul nu si-a aratat decat slabiciunea.

O sa fac tot posibilul ca proiectul viitor Conarg sa aiba cat mai multa reclama negativa, cel putin pe internet.

stelian spunea...

oameni buni ma bucur sa va vad inca activi si sper sa ramanem cu totii asa

Anonim spunea...

Ma bucur ca v-am regasit(pe toti ).-andreionut

Anonim spunea...

Stelian,
Am revenit.
La Via Cont e un actionar unic, dna Banuleasa, insa inainte de cesiune erau doi actionari, mai era o tipa Nuta Georgeta, nascuta la 05.05.1971, in comuna Cosereni, Ialomita.
Lucrez in finante si am toate datele referitoare la firme, actionariate. Din experienta iti spun ca faptul ca profitul net e f. mic nu inseamna nimic, toate firmele private isi incarca cheltuielile pentru a-si dimiua impozitul pe profit, cu atat mai mult o firma de conta/audit.
Daca e vreo legatura intre cele doua doamne si fam.Chiriac, aici e nevoie de un detectiv.
Oricum, la QPM s-a vazut clar legatura intre ei si Conarg, dl.Visoiu si dl.Ologeac fiind actionari.

Catalin spunea...

Urmaream cu mare interes acel forum. Am devenit de curand proprietar in RDS. Sunt alaturi de voi in tot ceea ce veti inteprinde. Mi se pare de o nesimtire crasa politica pumnului in gura dusa de cei de la Conarg. Ei sunt si dezvoltatori, si presedinti de asociatie, si firma de management. Ei ne spun si cine sa ne pazeasca, si cine sa ne viziteze, si ce sa urmarim la televizor, si in ce reatea sa sunam etc. Ma simt ca in MATRIX. NEO (Muscalu) te asteptam si te sustinem.

Stelian Muscalu spunea...

Catalin - din pacate filmul asta este prost regizat :-(

Anonim spunea...

SE "PUNE" DE UN AL CAPONE, DETECTIVI SI ALTELE....
MAMA CE SERIAL MISTO

Stelian Muscalu spunea...

Anonim - din pacate pe noi nu ne prea amuza chestia asta

Anonim spunea...

Pe mine ma enerveza pentru ca trebuia sa plantam niste pomisori zilele acestea, dar din pacate pana la data la care s-a desfiintat forumul nu se stabilisera inca exact ,,datele problemei" si nu stiu cum sa dau de vecinii interesati de acest subiect.

Anonim spunea...

Salut! Atentie, trebuie avut in vedere faptul ca grupul Conarg si-a inregistrat ca marca si numele "Rasarit de Soare", nu doar diverse imagini-emblema. Asta este evident o manevra nedemocratica, atata vreme cat proprietarii din acel cartier sunt literalmente obligati sa se foloseasca de aceasta denumire. Cu alte cuvinte, Conarg si-a statuat drepturi de proprietar chiar si pentru perioada de dupa ce va fi vandut toate apartamentele de acolo. Chiar mai mult, ideea unor denumiri de forum care sa deriveze direct din "rasaritdesoare" risca sa fie din nou obstructionate, pe motivul rezervarii de catre Conarg a diverse variatii ale denumirii in clar. Cred ca e bine de avut in vedere aceste aspecte, atunci cand se va lansa noul forum.
Succes!

Stelian Muscalu spunea...

anonim - am tinut cont de toate aceste aspecte, asa ca noul forum, care va fi valid incepand de sambata sau cel tarziu duminica se va numi

www.proprietariinrasarit.com

Geoana spunea...

Salut,
Pentru noul forum ar fi ok daca am avea un chat in prima pagina a forumului, prin care cei conectati sa poata vorbi...sper ca e posibil

Anonim spunea...

buna seara RDS ! cand atrageam atentia ca acest escroc imobiliar Valentin Visoiu trebuie dus in fata instantelor pentru porcaria care ne-a vanduto , nu pareati prea interesati, Cu lovitura data , Conargul si escrocii alaturati dovedesc doar ca au o teama imensa de urmari. Oricum in presa sunt facuti pe drept varza, Conargul este in agonie ! Haideti sa-i dam lovitura de gratie !
robo

Stelian Muscalu spunea...

ROBO - eu iti inteleg inversunarea si poate chiar frustrarea in fata neputintei de a lupta cu "balaurii" si eu simt acelasi lucru. Insa personal nu-mi doresc sa dau o lovitura, fie ea si d egratie Conargului, eu imi doresc sa traiesc decent in cartierul in care m-am mutat, imi doresc sa beneficiez de serviciile pe care le platesc, imi doresc sa reinstaurez domnia bunului simt

Ina spunea...

De neimaginat ce se intampla in tara asta. Sa fii sclav in propria ta casa, sa nu ai dreptul la opinie. Dar lucrurile nu trebuie sa ramana asa. Trebuie sa fim uniti.
Toata lumea trebuie sa afle de noul forum cand acesta va fi deschis. Cred ca ar fi o idee buna sa bagam biletele cu noul site in cutiile postale.
Si, oameni buni, cel mai important este sa ne prezentam toti la intrunirea de pe 17 aprilie ca sa dovedim ca nu sunt doar "10-15 nemultumiti cu gura mare" si sa scapam de aceasta capusa care ne stoarce de bani fara sa faca nimic.

Stelian Muscalu spunea...

INA - avem deja un forum. Adresa lui

www.proprietariinrasarit.com

te asteptam

Anonim spunea...

of of dar tare va mai plictisiti.
se pare ca toata ziua nu aveti decat sa va umpleti timpul cu scrisul, comentatul pe bloguri, forumuri.

Stelian Muscalu spunea...

anonim - e o chestiune de interes nicidecum de plictiseala. Ne intereseaza unde traim si ce pentru ce platim