vineri, 26 martie 2010

DESPRE RĂSĂRIT DE SOARE ŞI DICTATURA INSTAURATĂ ÎN CARTIER

Bun, am revenit după o perioadă ceva mai delicată, însă aşa cum mulţi dintre voi ştiţi sunt un om de cuvânt, un om care-şi ţine în totdeauna promisiunile indiferent de consecinţe. Astăzi o să vorbim un pic despre Asociaţia de Proprietari din Răsărit de Soare. Ca să existe o imagine cât mai clară şi a celor care nu sunt implicaţi în această poveste, cum ar fi potenţialii clienţi ai cartierului, am să încerc să aştern această poveste în ordine cronologică.
Pe data de 22 nov 2009, CONARG, dezvoltatorul şi vânzătorul acestui "minunat" proiect cu o graba nejustificată la acea vreme a demarat procedurile pentru constituirea Asociaţiei de Proprietari din RDS. Ştiu că foarte mulţi dintre cei care citesc acum mă vor întreba ce legătura are dezvoltatotul unui proiect rezidenţial cu asociaţia de proprietari care ar trebui înfiinţată post vânzare. Am să le spun acestora că trebuie să aibă mare răbdare fiindcă ceea ce citesc acum este doar începutul.
Revenind, la şedinţa respectivă s-au prezentat 14 persoane, care în opinia mea au fost manipulate fără ca măcar să-şi dea seama. Directorul de vânzări al CONARG a venit cu propunerea pentru preşedintele Asocieţiei - în numele unui individ care a devenit mai dubios cu fiecare zi care s-a scurs de atunci şi până azi. Inducând ideea că ar avea 700 de voturi, reprezentantul Conarg, i-a determinat pe cei prezenţi să ridice mâna în favoarea propunerii făcute de el. La fel s-a întâmplat şi cu vicepreşedintele. La al 3-lea om, secretarul biroului executiv, oamenii au înceut să cârâie cerând şi un reprezentant pus de ei şi nu de firma dezvoltatoare a proiectului Răsărit de Soare. Atunci o vecina, ştiindu-mă un tip ceva mai activ, m-a propus pentru această funcţie. Nu am acceptat pentru că am mirosit imediat echipa propusă de directorul de vânzări, pe principiul dacă te amesteci în tărâţe te mănîncă porcii am preferat să stau la încălzire pe margine. Aşa că a fost aleasă o altă vecină. După numai 2 săptămâni când a realizat în ce s-a băgat aceasta şi-a dat demisia... de aici începe tămbălăul. În momentul în care a rămas postul de secretar vacant, am incercat să mă implic şi să înţeleg ce are în cap individul Chiriac (preşedintele Asociaţiei propus de Conarg). Atunci am realizat că această persoană este condusă de o serie de frustrări şi nici decum de raţiune. Pe principiul eu am fost votat eu iau ce decizie vreau în acest cartier, Chiriac s-a transformat într-un mic disctator şi paradoxal într-un vasal perfect în faţa celor care l-au numit (CONARG).
Nu mai conta că ne luptam cu zeci de probleme (bezna totală în cartier, gunoaie duse de vânt s-au întinse de câini, mizerie în parcări, sume la întreţinerea blocului nejustificat de mari, calorifere care ardeau în scara blocului în timp ce uşa stătea deschisă sau în timp ce afară erau 20 de grade) Chiriac nu avea de unde să ştie de toate aceste probleme, pentru că nu v-am spus Chiriac nu locuieşete în cartier. Aşa că oamenii au început să fie nemulţumiţi. Aveau probleme şi nu aveau cui să le spună, de rezolvat nici nu se mai discută. Prin urmare s-a hotarât organizarea unei şedinţe ad hoc. Şedinţă la care au participat într-o prima fază 60 de familii. Toţi s-au înscris în asociaţia de proprietari conform legii 230/2007:
Art. 7. - Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati.
În cadrul acestei şedinţe s-a hotărât şi organizarea unei adunări generale extraordinare, evident tot conform legii:
Art. 23. - (4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
Voinţa celor care au cerut această adunare a fost unanimă - fără nicio abţinere. În zilele care au urmat nu am făcut altceva decât să alergăm după individul Chiriac, personaj care se crede deasupra legii şi care pur şi simplu nu vrea să valideze noii membri - pe principiu Asociaţia este a mea şi eventual a familiei mele.

L-am ignorat, fiindca nu se mai puteau purta discuţii cu el şi am organizat pe data de 14 martie Adunarea Generală Extraordinară. Aici am fost surprins de numărul mare de participanţi 134 de familii - toţi au votat în unanimitate schimbarea individului Chiriac. Şi ar mai fi ceva de precizat, deşi au fost invitaţi personal la acest eveniment nici preşedintele Asociaţiei, nici Vicepreşedintele şi nici directorul de vânzări al Conarg, cel care a cauzat atâta rău, nu au binevoit să participe la şedinţă.
Aşadar Chiriac a fost schimbat prin voinţa UNANIMĂ a tuturor celor care au participat la Adunarea Generală Extraordinară. Credeţi că s-a schimbat ceva? NIMIC. Tupeul grosolan şi nesimţirea specifică unor oameni de o calitate umană îndoielnică şi-au spus prea repede cuvântul.
Eu am fost cel care, în baza procesului verbal întocmit la Adunarea Generală Extraordinară, am încercat să obţin actele Asociaţiei. La întâlnirea pe care am avut-o cu Chiriac acesta a sărit pur şi simplu să mă bată. Mi-a fost jenă de vârsta lui să-i răspund cu aceeiaşi monedă. Văzând că lucrurile se precipită am înregistrat toată convorbirea pe care am avut-o cu acest individ. Iată ce a ieşit:

21 de comentarii:

Anonim spunea...

Scuza-ma ca-ti spun Stelian, dar omul asta are probleme grave la mansarda. Eu nu inteleg cum de nu reusiti sa-l inlaturati si sa-l trimitet-ti acolo unde-i este locul

Alexandru spunea...

As fi vrut sa-mi cumpar un apartament in RDS dar dupa ce am vazut ca va face dezvoltatorul, dupa inchiderea forumului si dupa toate aceste povesti care par nesfarsite o sa-mi reexaminez serios aceasta optiune. Va multumesc pentru informatii

Emil for President spunea...

Emil presedinte pe viata! Pe viata noastra!

Cosmin spunea...

Pacat ca nu l-am vazut niciodata pana acum si nu stiu cum arata ca poate l-am mai intalnit prin cartier...Cine stie... poate l-as fi intrebat daca chiar seman cu un pitigoi...

R spunea...

multa, multa bafta!

Stelian Muscalu spunea...

Alexandru - decizia iti apartine in totalitate, important este sa o iei in cunostinta de cauza

Emil - asta numai daca noi o sa permitem

Cosmin - nu este greu sa-l identifici. In ultima perioada se plimba tot mai des prin cartier incercand probabil sa-si arate autoritatea

Rux - multam, chiar am nevoie

Cosmin spunea...

Eu propun ca la sedinta din 17 sa venim cu totii in tricouri albe cu poza unui pitigoi pe ele. Asa va vedea si el toti "pitigoii" care nu-l mai doresc. Poate pana atunci se reporneste blog-ul nostru ca sa pot face propunerea si acolo...Eu unul impreuna cu prietena cred ca o sa venim cu astfel de tricouri...

Horia spunea...

ii poti face o descriere pitigoiului sef? e grav de tot ... forumul se va redeschide, stii ceva?

Anonim spunea...

Mereu există trei grupuri: luptătorii, indiferenţii şi trădătorii.

Adolf Hitler
Mein Kampf

Bre' nea Chiri

Stelian Muscalu spunea...

Cosmin - GENIAL, facem chesti asta

Horia - da, sper ca saptamana viitoare sa deschidem un nou forum saptamana viitoare. Daca te referi la Chiriac este un tip inalt,brunet, de cele mai multe ori intr-un costum de blugi care se plimba prin cartier cu o privire pierduta...

Anonim spunea...

bre' stelica ce se vede aici?
eu unul nu vad nimic, aud numai ce spui tu.

nici urma de bataie. ce se intelege si se vede? unde este baiata de care zici?

DAngelescu spunea...

Incredibil.
Acest individ ori are probleme psihice, ori are ceva de pierdut daca renunta la acesta functie de presedinte al asociatiei de propietari.
Eu cred ca este vorba de a -2-a varianta.
Oricum, atitudinea lui, de la infiintarea asociatiei pana azi, demonstreaza ca nu-l intereseaza de problemele si dorintele propietarilor si ca face doar ce vrea el, sau ceea ce i se impune sa faca.
De abia astept ziua cand vom scapa de el.

stelian spunea...

Oricum am o veste buna, daca lucrurile merg bine de sambata seara vom avea un nou forum.

www.proprietariinrasarit.com

Stelian Muscalu spunea...

anonimule - fiecare aude ce vrea :-)). Si intelegi foarte bine ce vreau sa spun.(sa-ti spun Chiriac sau individul Chiriac cum preferi?)

DAngelescu - sunt convins ca toata suflarea din RDS, care munceste CINSTIT pe bani, simte si spera acelasi lucru

Anonim spunea...

bai steliane imi pare rau ca am intervenit e obtiunea ta sa gandesti asa,sa crezi ca cei care sant impotriva ta sant chiriac.

Stelian Muscalu spunea...

anonimule - ma uit la tine si vad ca nu ai nici macar puterea sa-ti spui numele, in conditiile astea pot sa cred si eu ce vreau. Daca nu ai avea nicio problema ai putea sa iesi de sub anonimat. Aici nu se pune problema celor care sunt cu mine sau impotriva mea... ci a celor care sunt pentru plata unor servicii care nu exista, a celor care vor sa treaca zilnic peste gunoaiele din cartier, a celor care vor sa-si bagi degetele in ochi din cauza beznei din cartier, a celor care vor sa plateasca acum cand sunt 20 de grade caldura din scara blocului (si lista este f lunga) sau a celor care sunt impotriva acestor lucruri. Crede-ma ca formula asta de exprimare este mult mai corecta

Cosmin spunea...

Pe forum-ul www.proprietariinrasarit.com ne putem log-a cu vechiul cont de pe fostul forum rasaritdesoare.eu sau rds.livemania?

Horia spunea...

merge noul forum proprietariinrasarit.com ...

Anonim spunea...

la mine nu merge proprietariinrasarit.com :(

Geoana spunea...

Felicitari pentru calmul si profesionalismul de care ai dat dovada, sincer nu cred ca ma puteam abtine cum ai facut tu si sper sa nu ajung sa il cunosc pe acest 'domn'. Reactiile acestui om imi dau de gandit si ma intreb de ce tin cei de la Conarg cu dintii sa reprezinte niste pitigoi si ce au de ascuns. Astept cu nerabdare sa afiseze ora si locul de intalnire pentru data de 17.04 si iti garantez ca o sa fiu acolo pentru suport.
Multumesc inca o data ca te-ai implicat in aceasta problema si ca ne reprezinti.

Cu stima,

Geoana

Stelian Muscalu spunea...

COSMIN SI HORIA - forumul inca este in lucru. Nu va ingrijorati daca nu merge. In we asta il facem sa fie functional 100% la 100%. Cred ca nu o sa importam userii din forumul vechi fiindca s-au strans multi useri care nu au avut nici macar o postare... in felul asta incercam s afacem si putina curatenie

Geoana - citesc si parca nu ma regasesc :-)) ...despre mine vorbesti? ei glumesc, chiar nu am facut mare lucru