duminică, 14 martie 2010

COSMARUL BLOCURILOR NOI - ASOCIATIA DE PROPRIETARI DIN RASARIT DE SOARE


... stateam in dimineata asta frumoasa de primavara, incalzit de primele raze de soare ale diminetii, cu mainile in buzunare si m-am simtit asa brusc, cuprins de melancolie. Simteam cum mi se face dor de blocul vechi in care am locuit atata timp... da blocul ala cu scara in fata careia gaseai un batranel sau o batranica la orice ora din zi si din noapte, indiferent de anotimp, diferenta, fata de Rasarit de soare, este ca pentru acel serviciu de acces control nu plateam 350 de milioane de lei. Si ce dor imi este si de nea Costica, administratorul blocului, gata oricand sa-ti sara in ajutor la un simplu telefon... diferenta este ca pe el nu-l plateam cu un miliard asa cum il platim in Rasarit de soare. Ei da ce vremuri.
Despre ce se mai intampla pe aici, ]n marele complex rezidential construit de grupul Conarg, puteti citi si pe blogul vecinului Alex Codreanu.
Este clar ca acum in RDS s-a declansat, ba nu s-a intetit, ca de declansat a fost declansat cu f mult timp in urma, un adevarat razboi... din nou intre proprietari si dezvoltator, care nu s-a multumit cu un profit de 100 la 100 pe spatele naivilor care au cumparat in RDS, acum prin intermediul firmei de administrare a cartierului dar si a Asociatiei de Proprietari, creata tot de ei, vor sa ne suga pana la ultimul banut.
Tocmai s-a afisat intretinerea pe luna decembrie, si ce daca suntem in martie, daca abia acum au bine voit sa o afiseze noi trebuie sa ne supunem si evident sa platim. 6 milioane pentru un apartament de 3 camere (din care 1 milion pentru firma de administrare si 1 milion costuri comune numai de ei stiute) daca ar fi sa scad cele 2 milioane s-a ajunge la un cost decent. Dar nu, noi trebuie sa platim aici mc cub de apa rece cu 1.12 RON mai mult decat la Apa Nova, mc de apa calda dublu fata de costul RADETULUI si in cele din urma daca gunoiul costa intr-un bloc vechi 5 lei/persoana aici costa 25 de lei.
Acum intelegeti de ce spun razboi? Ei, bunul simt spune ca asociatia de proprietari trebuie sa fie a proprietarilor... ce-i ala bun simt? Un element abstract pentru majoritatea dezvoltatorilor.
In loc de concluzie - daca vrei sa te muti intr-un bloc nou gandest-te draga cititorule de 10 ori inainte. Daca vrei sa te muti intr-un bloc nou al carui dezvoltator si vanzator sunt firme romanesti ... gandeste-te de 20 de ori inainte.

10 comentarii:

Darael spunea...

Poate suna dur dar eu iti recomand sa vinzi si sa PLECI.... oriunde doresti tu. In Anglia, Franta, US, in Afganistan chiar....

Aici o sa vorbesti despre aceleasi lucruri peste 20 de ani si nimic nu se va schimba.

Stiu, acum "pierzi" dar e o pierdere ca la sah, un sacrificiu pentru victorie. Asta daca vrei sa cunosti victoria. Daca nu, aici o sa ai aceiasi politicieni, aceleasi mizerii, aceleasi gropi in asfalt si peste 20 de ani.

E greu sa iei o decizie, dar e bine sa infrunti realitatea din cand in cand.

PS> Si dincolo o sa fie greu la inceput, dar in cei 20 de ani de care aminteam o sa fii om asezat, cu locul tau, afacerea ta, vacantele tale.... pe cand aici ai sa ai "lupta" ta.

Stelian Muscalu spunea...

Darael - fuga este pentru lasi. Eu sunt dispus sa merg aici pana la capat

Anonim spunea...

Ei incearca sa va prosteasca, ca doar asa e romanul, LACOM. E partea a doua daca va si lasati pacaliti. Din poze blocul arata superb pe langa majoritatea blocurilor romanesti cu fatadele violate de balcoanele inchise si gaurite pentru a face loc la hota sau centrala. Locuiesc intr-un astfel de bloc si as dori din tot sufletul sa scap din mizeria asta.
Sper sa reusiti sa va impuneti in fata dezvoltatorului si pe urma sa aveti o viata linistita fara sa mai visati la blocurile comuniste schimonosite.

Stelian Muscalu spunea...

anonimule - iti multumesc in numele RASARITENILOR pentru sustinere. Noi speram ca legea si bunul simt sa ne calauzeasca pasi prin acest conflict stupid

rasariteanu spunea...

Tineti-va tare! trebuie sa-i invingem

Anonim spunea...

macar e totul nou. la RADET sunt deja facturi similare...si se stie ce superretea are...
revizie la apa calda zile intregi...pornirea caldurii cand deja ai inghetat prin octombrie

Anonim spunea...

muta-te la radet sa vezi ce fain e cand vine echipa lu' nea caisa sa verifice de ce ingheti ...si bineinteles concluzia e ca de vina e instalatia veche si practic e vina ta...

Anonim spunea...

macar e totul nou. la RADET sunt deja facturi similare...si se stie ce superretea are...
revizie la apa calda zile intregi...pornirea caldurii cand deja ai inghetat prin octombrie

Nicoleta spunea...

adevarul este ca atuni cand esti crescut printre oameni in varsta nu ai cum sa te simti bine printre generatia tanara, cu totii stim ca au fost si vor fi mereu conflicte intre generatii. Eu am 30 ani, sunt proprietar in Rasarit de Soare si sunt foarte mandra de aceasta realizare. Ma simt foarte bine si imi permit confortul unui bloc nou cu toate facilitatile lui. Eu cand ma gandeam sa imi cumpar un apartament si ma gandeam la blocurile vechi, ma apuca depresia, vedeam numai peretii aia vechi, mirosul neplacut, usi si geamuri vechi si nevopsite....
sunt insa si lucruri care nu imi plac in Rasarit de Soare dar acestea nu tin de constructor, tine ne natia noastra de oameni, unii dintre noi atat pe puturosi care in loc sa coboare sa duca gunoiul prefera sa il lase la usa ca de, de ce sa ii puta numai lui in casa, sa puta la toata lumea pe scara si ma mai deranjaja proprietarii de animalute de companie care tot de putori, isi plimba animalele in incinta complexului unde acestea isi fac nevoile si excrementele sunt lasate acolo sa le vada si altii, eventual daca nu le vad sa calce in ele ca poate altfel nu aveau noroc in ziua respectiva.
deci, ca sa inchei, complexul este in opinia mea nici scump dar nici ieftin si nu este pentru oricine. ai dreptul sa alegi unde si cum vrei sa traiesti. la fel ca si oamenii in orice lucru gasesti parti si bune si rele, depinde doar de tine de ce parte vrei sa te situezi.
numai bine!

proprietar in RDS spunea...

Cel mai incompetent si inutil administrator din toata capitala se gaseste in acest complex RDS, dl. Ologea...oare cine-l tine-n brate sau in functie pe acest individ?