luni, 14 septembrie 2009

IMPACT SA o nouă metodă de racolare a victimelor


În ultimul deceniu, piaţa imobiliară din România a crescut exponenţial. Dacă în 1999 abia se livrau 2500 de locuinţe, în anul de vârf al pieţei imobiliare 2007 în România s-au construit peste 47,000 de unităţi locative. Aşa am ajuns astăzi să avem numai în Bucureşti 11,000 de locuinţe noi care-şi aşteaptă proprietarii. Dezvoltarea halucinantă i-a exictat pe dezvoltatori până la delir. S-a construit în neştire, fără ca investitorii să ia în calcul potenţa financiară a populaţiei. Absenţa lichidităţilor nu părea să fie o problemă. Pentru bănci, apetitul imobiliar a fost ocazia perfectă pentru a atrage sute de mii de clienţi noi - clienţi pe termen lung. În absenţa unor reglementări stricte, bursa împrumuturilor semăna, mai degrabă, cu un negoţ. Preţurile locuinţelor au crescut ignorând complet regulile pieţei. Aşa s-a ajuns la o criză mare în imobiliare. Developerul IMPACT SA s-a gandit la o nouă strategie de vânzare. Iată comunicatul trimis de ei:

"Intr-o perioada in care parerile despre programul Prima Casa sunt impartite si dezvoltatorii au ajuns sa ofere masini ca bonus sau reduceri de pret semnificative pentru stimularea vanzarilor,
va invit sa discutam despre o altfel de abordare propusa de Impact D&C S.A.:

* 10 variante de finantare pentru orice tip de nevoi ale clientului, adaptate fiecarei situatii particulare.
* locuinte finisate sau care pot fi compartimentate in functie de optiunea fiecarui client
* printre cele mai mici avansuri din piata (de exemplu 2.750 Euro pentru un apartament de 2 camere intr-un bloc P+3 cu regim seismic de 8,5 grade, regim termic de clasa A si loc de parcare inclus).
* locuirea "de proba" in viitoarea casa (similar cu DRIVETEST-ul din industria auto, acum exista HABITEST). Cei interesati pot opta pentru locuirea de proba intr-un apartament similar cu cel ales, gata mobilat pana la cele mai mici detalii (vesela, halate de baie, televizor, conexiune internet etc.), pentru a vedea daca li se potriveste, cum se inteleg cu vecinii, in cat timp ajung la serviciu etc. Orice avans este returnat integral daca viitorul proprietar nu este multumit de apartamentul sau ansamblul pentru care a optat.

Cu alte cuvinte, ZERO RISCURI (financiare si de locuire) pentru orice locuinta cumparata, pe care o poti testa in conditii reale de locuire.

Pentru mai multe detalii despre ofertele din aceasta perioada, precum si pe ce se bazeaza Impact D&C S.A. cand deschide larg usile apartamentelor de proba, va astept cu placere sa discutam la standul S16 de la Targul Prima Casa desfasurat la Palatul Copiilor intre 18 si 20 septembrie. Sau la coordonatele deja cunoscute.

O saptamana buna! "


sună frumos nu? haideţi să vedem cum arată proiectele acestei firme din interior. Am realizat la un moment dat un reportaj într-unul din cartierele construite de IMPACT. Atunci am intalnit-o pe Adina Coca unul din miile de clienţi nefericiţi care se luptă cu această firmă


Adina COCA: "Ni s-a promis un parc pe faleza lacului, de 2.460 de metri pătrati. stiti ce am primit? Trei parculete minuscule, dotate cu trei leganase pentru copii, fix patru trandafiri si 28 de fire de tuia. Asta la un cartier de 202 case. Sunt multe lucruri care ne-au adus, practic, in situatia de a intra in conflict cu firma Impact. Drumurile din interiorul cartierului apartin in continuare firmei de constructii. Impact se ocupa, chipurile, si de intretinerea stalpilor de iluminat, pentru care platim in total 18 milioane lei lunar, si de intretinerea pompelor de apa - alte 18 milioane lei. Nu inteleg de ce dam acesti bani. Mai mult, trebuie sa stiti ca noi platim curentul electric la pretul stabilit pentru persoane juridice, aproape dublu fata de cel perceput de Electrica persoanelor fizice. Partea proasta este ca acest tip de contract a fost incheiat de Impact si noi nu putem sa-l mai schimbam"
Un alt cartier IMPACT un alt nefericit

ADRIAN ANTONESCU - 1,22,46 --- 1,23,05 - toate lucrurile au mers extraordinar de bine neştiind că în momentul în care vom deveni proprietarii de drept ai aceste case o să ne confruntăm cu o serie de probleme din punct de vedere legislativ care la momentul cumpărării nouă ne erau total necunoscute
Proiecte cu personalitate, proiecte care emana siguranta, stabilitate si confort. Acestea sunt ideile expuse in toate pliantele de prezentare a noilor cartiere rezidentiale. Însă lucrurile nu stau tocmai asa, nunanţa de roz văzută de administratorii de parcuri rezidenţiale se schimbă la o privire mai atentă.


Mai mult fericitii cumparatori ai imobilelor din cartierele rezidentiale IMPACT mai au de platit niste taxe absolut aberante... taxe de implicuire. Da aţi auzit bine. Adica 10 Ron/casa pentru simplu fapt că Impactul pune facturile in plic.


Va doresc un HABITEST plăcut !


PS - cat de curând o sa revin cu taxe aberante din noul cartier bucureştean RASARIT DE SOARE

Niciun comentariu: