marți, 15 martie 2011

Cine se ofera sa-i inchida gura lui Tokes Laszlo?

Pentru Lazslo Tokes ziua de 15 martie 2011 este cea mai fericita din viata lui. Nu fiindca i s-ar fi nascut un fiu, nu pentru ca ar fi scapat de vreo boala (cele psihice oricum nu se vindeca), nu fiindca si-ar fi gasit jumatatea ci pentru ca a primit cetatenia maghiara. Si acum sa incercam sa facem o analiza minima, fara extrapolari istorice sau stiu eu ce alte teorii mega plictisitoare, a acestei fericiri imbecile. Cetatenia maghiara ar fi putut sa o obtina acest extremist dubios, condus de forte obscure care-l folosesc doar ca pe o coada de topor, inca de acum 20 de ani. Si probabil va intrebati de ce nu a facut-o. Din simplul fapt ca in acel moment nu ar mai fi putut sa ajunga in Parlamentul European. Fiindca maghiarii din Ungaria, conationalii accestui individ nu dau 2 bani pe el. Mai mult decat atat,acest gunoi, din punctul meu de vedere, atenteaza la intergitatea statului roman. Marea mea mirare este cum de nu-l inchide, inca, nimeni. Este clar ca la ora actuala UDMR-ul face un joc de glezne fara de care PDL-ul ar iesi rapid de la guvernare... multi dintre portocalii oprindu-se, in acel moment, direct la puscarie. Iata motivul din cauza caruia, acest partid capusa, nu ia atitudine la declaratiile dubiaose facute de acest politruc.
In final cred ca merita sa fac o precizare. Sotia mea este unguroaica, cumnata si socrii mei implicit sunt unguri. Oameni deosebiti pe care acest Tokes nu-i reprezinta. Acest individ nu face, prin declaratiile, lui decat sa invrajbeasca romanii impotriva minoritatii maghiare... cineva trebuie sa-l opreasca.

4 comentarii:

stefan spunea...

Padure fara uscaturi... nu merge.
Pe mine alt lucru m-a deranjat acu ceva timp, legat de comunitatile maghiare din Romania si anume ca televiunea de stat si cele private permit acestor conationali sa dea interviuri in limba maghiara, si nu in limba romana. Tin sa mentionez ca nu era vorba de vreo emisiune a minoritatilor, ci de emisiunile de stiri.
Ce legatura are cu subiectul? Noi ca romani permitem aceste lucruri sa se intample: declaratii in limba maghiara facute in mijloacele media de limba ROMANA, declaratii separatiste facute pe posturile nationala fara ca nimeni sa nu ia atitudine etc.
Nu stiu daca in alte tari o minoritate se bucura de atatea drepturi ca in Romania sau sa fie un factor important la determinarea unei majoritati parlamentare, si mai ales daca isi permit declaratii legate de autonomie...
Cunosc maghiari care ca oameni sunt mult peste romani, dar cei care strica, la fel ca si la noi, sunt politicienii care isi urmaresc interesele proprii. Cum ar fi o regiune autonoma maghiara in Ardeal? Unde s-ar duce banii pe impozite? La guvernul roman? ...
Think big!

Stelian Muscalu spunea...

Eu sunt intru totul de acord ca o parte din vina o are si presa. Daca nu ar mai aprea acesti indivizi la TV sau in ziare s-ar rezolva problema de la sine. Cat despre politicieni ce sa mai spunem... daca ei nu-i sustin... nu mai pot fura. E clar

Mircea Vladut spunea...

UDMR-ul e cel mai puternic partid din Romania, tocmai pentru ca este procentul care lipseste oricarui partid sau coalitii de a detine majoritatea in Parlament. De asta noi, romanii, jucam dupa cum canta ei. E si vina politicienilor romani, caci sunt anumite lucruri care nu se negociaza, insa ei le negociaza.
Pe de alta parte, cine ar mai vota un partid etnic, daca acesta nu isi justifica existenta cu pretentii absurde, care sa stimuleze orgoliul unei parti din populatie? Din punctul meu de vedere, nu se justifica intr-o democratie existenta unui partid bazat pe criterii pur etnice.

Anonim spunea...

Corect. Eu astept momentul in care ei nu vor mai intra in parlament... moment in care UDMR-ul se va diszolva