joi, 27 octombrie 2011

BUSINESS CLUB - Ericsson inchide telefonul


Ericsson iese din afacerile cu telefoane mobile. Suedezii ies din mariajul cu Sony și la partaj primesc un miliard de euro. Grupul japonez rămânne să se bată singur cu Apple şi Samsung, pe piaţa smartphonurilor şi tabletelor.

Tranzacția se va face cu aproape jumătate de miliard de euro față de prețul vehiculat. Pentru miliardul de euro Ericsson lasă în urmă brevetele de inveţie în domeniul telefoanelor mobile. Grupul japonez va integra produsele Sony Ericsson cu gama proprie de electronice şi conţinut online. Până acum, laptopurile, tabletele, consolele de jocuri video şi alte electronice produse de Sony erau create, dezvoltate, produse şi aşezate pe piaţă separat de telefoanele Sony Ericsson.Sefii de la Sony îşi asigură consumatorii că le vor oferi smartphone-uri, laptopuri, tablete şi televizoare care se vor conecta fără probleme între ele.

Fondată în 2001, Sony Ericsson a avut un succes fulminant la debut, datorită telefoanelor axate pe camere foto de calitate sau redarea de muzică, derivate din popularele produse Walkman şi CyberShot ale Sony. Cu toate că produce şi comercializează telefoane competitive cu sistem de operare Android, în ultimii ani compania a rămas în urmă pe piaţa smartphone. Sony Ericsson a reuşit anul trecut sa obţină un profit net de 90 milioane euro, faţă de o pierdere de 836 milioane euro în 2009. Suedezii, pionieri ai telefoniei mobile, renunță la acest domeniu extrem de competitiv, dar se vor concentra pe echipamente de telecomunicații, unde sunt printre cei mai mari jucători din lume.



Niciun comentariu: