marți, 26 aprilie 2011

Dezamagit de talentul romanilor





Aseara am ramas extrem de dezamagit de opaciatatea cu care PRO tv-ul a inteles sa gestioneze voturile din cadrul emisiunii Romanii au talent. Marele castigator, un caz social si atat, a demonstrat din pacate, inca odata daca mai era cazul, ca in Romania nu trebuie sa ai talent ca sa fi promovat. Poate sunt paranoic sau poate nu... insa eu cred intr-un aranjament in privinta acestui concurs. Dincolo de toate astea, si poate cel mai important, am vazut ca nu sunt singur. Iata cateva pareri ale unor romani, mai mult sau mai putin talentati, in aprecierea corecttitudinii

Andrei: "Nu mă aşteptam să câştige băiatul ăsta. Mă aşteptam la Narcis sau Agache. Nu va mai uitaţi de acum înainte la emisiune. Asta dacă într-adevăr v-a deranjat rezultatul.
"Naşpa talent: "Nu va ajunge nicăieri cu "talentul" lui. E prea penibil. Parcă mi-e ruşine mie că a câstigat ăsta, iar alte talente excepţionale din concurs au fost pe alte locuri."

Cristi: "Regretabil. A fost o finală cu neajunsurile ei, în care s-au consumat energii, trăiri şi-n care toţi visau să câştige. A câştigat însă Pro-tv-ul prin totala lipsă de transparenţă a votării, prin numărul imens de sms-uri taxate la profit. A lipsit arbitrajul corect la numărarea voturilor toată lumea trăind cu certitudinea unor aranjamente de culise. Pentru că aşa e în ţara asta, ţara culiselor, ţara aranjamentelor, a cazurilor sociale, a talentelor emigrate. Totuşi Pro-tv nu a excelat, ca nici o televiziune dealtfel, în moralitate şi scopul a fost rating-ul şi nu o competiţie cât de cât corectă. Dacă nu afişăm întotdeauna unităţile de măsura a valorilor, fie şi numărul de voturi în acest caz, totul capătă accente de un cinic şi derizoriu comercial. Lasaţi şabloanele cazurilor sociale promovate în alte emisiuni şi poate se va discuta de talente. Pacat...Mulţi candidaţi au mizat pe poveştile lor lacrimogene şi până la urmă se pare că asta a contat. Promovaţi demnitatea individului odată cu talentul şi ţara aceasta va prospera. Altfel vom aglomera treptele de la metrou."

Irina: "Acum e câştigătorul, nu mai e cale de întoarcere, dar sper ca pe viitor să nu se mai folosească de trecutul lui pentru a ajunge undeva. E ruşinos."
Didi Dumitrescu: "Eu am fost surprins să-l vad în finală! Când am văzut că a câştigat am fost dezamagit. Să fim seriosi - Adrian Ţuţu putea lua, cu maximă indulgenţă, o menţiune şi asta pentru că are o poveste tristă. "

Mihai Toader: "S-a mai dovedit încă o dată că românii nu au talent la a aprecia valoarea".

Razvan Bibire: "Io n-am înţeles încă: care-i talentul lui Ţuţu ăsta?""

Mihai Diaconescu: "Faptul că Ţuţu a câştigat Românii au talent e un mesaj că poţi pune mâna pe un purcoi de bani fără prea mult talent."

Soci Marian: "Românii au votat la Românii au talent ca la Dansez pentru tine! Cazul a câștigat în faţa talentelor..."


Mare pacat ca totul a fost doar un show comercial... si nu o sansa pentru oamenii cu talent

11 comentarii:

Viorel Iraşcu spunea...

Mare dezamagire!
ORICARE finalist ar fi putut castiga, dar mai putin baiatul acesta, care nu este decat o victima a producatorilor si managerilor de la acest mizerabil post.

Stelian Muscalu spunea...

Bine punctat. Eu inca nu pot sa ma dezmeticesc din mizeria de aseara

R spunea...

sunt mai multe lucruri pe care nu le-am inteles.
nu am inteles de ce au participat persoane care activau in domeniile pe care le-au prezentat: gimnasti care au prezentat numere de gimnastica, circari care au prezentat numere de circ si altele asemenea.
pe acest model ar fi putut participa si Angela Similea cu un cantecel.
alt lucru pe care nu l-am inteles a fost ca toate selectiile au fost pur subiective. n-am vazut nici un criteriu obiectiv de trecere in etapa urmatoare.
cat despre poezioara naiva spusa pe ritm si cu sapca patrata... probabil ca talentatul va mai produce unul-doua cantecele si se va opri in mediocritatea lui.

Alina Iasi spunea...

Eu am trait in Anglia aproape 2 ani. Am urmarit varianta englezeasca a acestui concurs.S au facut greseli de jurizare care s au corectat in urma reclamatiilor fanilor. Au fost extrem de transparenti.
In Romania l au pus pe Tuti asta castigator ca sa nu piarda agentiile de pariuri din Romania?
Ca talent ioc. A recitat o poezie. Ne am facut de rusine. Probabil ca ne privesc ca pe niste handicapati cei de afara. A fost prea batator la ochi fratilor.
Alina A -Iasi

Darael spunea...

Sa nu spuneti la nimeni, dar aseara EU am fost marele castigator - nu m-am uitat asa ca am castigat cateva ore frumoase ca sa le traiesc cum vreau EU.

F f important: telentul meu unic si inegalabil este sa refuz sa imi irosesc viata privind la ipocrizia unora sau altora.

Stelian Muscalu spunea...

Alina - adica nu suntem in stare nici macar sa copiem :-(

Rux - este pur si simplu revoltator. Iar despre subiectivismul juriului... no comment.

Anonim spunea...

Probabil ca baiatul nu are nici o vina. Eu il admir atat cat trebuie admirat cineva ca el. Din pacate a castigat un caz social si nu un talent adevarat!
Iar am demonstrat ca suntem romani.

Stelian Muscalu spunea...

Anonim - eu sunt convins ca nu are nicio vina si sincer povestea lui m-a impresionat...dar atat.

Darael - sunt convins ca tu esti marele castigator. Promit ca la al 2-lea sezon sa castig si eu... pe acelasi principiu

Coana Zoitzica spunea...

steliane, aceleasi randuri le-am citit si pe "adevarul" :)
care de la cine s-a inspirat, ca sa spun asa?

Stelian Muscalu spunea...

citatele sunt culese de ei de pe net...iar eu le-am luat ca atare. Comentariile inssa imi apartin
:-)

Anonim spunea...

Mesajul transmis in fiecare seara a fost deosebit. Talentul lui a fost sa fie un om caruia ii pasa si sa reuseasca sa sensibilizeze lumea cu mesaje simple puse pe muzica; mesaje care desi simple si evidente le uitam si trebuie sa ni le reaminteasca cineva precum Tutu. Faptul ca a reusit este demonstrat de numarul imens de voturi primite.

L-am votat in fiecare seara si l-as vota ori de cate ori. Ma bucur foarte mult ca a castigat.