vineri, 25 februarie 2011

RCS&RDS ar putea cumpara UPC cu 300 de milioane de dolari

RCS&RDS ar putea achizitiona UPC, rivalul sau de 15 ani, potrivit unor surse din piata citate de Ziarul Financiar.Potrivit surselor, omul de afaceri Zoltan Teszari, care detine 43% din RCS&RDS intentioneaza deja sa selecteze o banca de investitii care sa-i asigure finantarea tranzactiei de 300 de milioane de dolari.
Daca se va realiza aceasta tranzactie, RCS&RDS ar putea deveni un gigant telecom si ar schimba radical imaginea pietii de profil din Romania.

Si acum sa facem o analiza
UPC are 1,2 milioane de clienti
RCS - aprox 3 milioane de clienti

Iar in Romania sunat in jur de 7 mil de gospodarii. Prin urmare, daca aceasta tranzactie s-ar concretiza RCS&RDS ar ajunge sa detina peste 60% din piata de tv din Romania... trebuie sa recunosc ca o astfel de tranzactie ar putea sa aduga multe noutati mai ales pe piata de media

Dacă cei doi rivali s-ar uni, s-ar naşte un "monstru" pe piaţa românească cu aproape patru milioane de clienţi numai pe segmentul de televiziune, 1,7 milioane de clienţi pe telefonie fixă, 1,4 pe telefonie mobilă şi 1,4 pe internet fix.

Cifrele de afaceri adunate ar duce la constituirea unui grup cu venituri anuale de aproape un miliard de dolari, ceea ce ar fi ca un ghimpe în coasta Orange, Vodafone şi Romtelecom / Cosmote, grupul controlat indirect de Deutsche Telekom.

2 comentarii:

Darael spunea...

Ar fi frumos, e ce nu ?

Acum ramane sa vedem daca Teszari si poate sa faca acest pas, daca primeste sprijin si suport, cu toate ca eu cred ca multi romani "de bine" o sa ii dea la ciolane numai ca sa nu reuseasca.

Anonim spunea...

Digi de azi a Cumparat Upc am cicti acesta info pe sait rusesc de Satelit si spunea ca Digi de pe Data de 16.07.2011 a cumparat compania Upc