vineri, 2 iulie 2010

Despre invingatorii invinsi

In seara asta am urmarit un meci frumos, mai ales in a doua parte a lui Brazilia -Olanda, terminat cu victoria celei din urma. Insa dincolo de rezultat am vazut niste lucruri pe care mi-as dori sa le vad si la echipa noastra nationala.
Brazilia a fost condusa din minutul 68... timp de apropae 30 de minute brazilienii nu s-au descurajat si au atacat cu o ferocitate fantastica, din pacate neproductiva, poarta Olandezilor. Pana in ultima secunda de joc brazilienii s-au batut la propriu si la figurat. Chiar daca au luat bataie pentru mine ei sunt niste invingatori pentru atitudinea de care au dat dovada. Parca si vad nationala Romaniei care odata ce a incasat un gol s-a demoralizat, s-a blazat si evident a pierdut meciul, sau cealalta varianta a dat 2-3 goluri s-a culcat pe o ureche si pana la sfarsitul partidei incaseaza 3-4 de la adversar. Meciul din seara asta s-a terminat pe la ora 19. Acum la ora 21 deja citesc un articol in care scrie ca antrenorul nationalei Braziliei si-a dat demisia asumandu-si intregul esec.
Va amintiti cate esecuri a avut Piti la nationala, va amintiti ca nu se dadea dus nici cu escavatorul de acolo, va amintiti ca s-a lasat convins sa plece doar atunci cand a primit 250 de mii de euro despagubiri? Astea sunt motivele pentru care noi privim meciul de acasa in timp ce Brazilia a fost in Africa de Sud.

3 comentarii:

unchiu' spunea...

Pe langa atitudinea brazilienilor care au luptat pana in ultima secunda , eu am remarcat-o si pe cea a olandezilor care au jucat de parca ar fi fost condusi si erau in criza de timp. Mai rar vezi asa meci...

Darael spunea...

Meciul cu pricina a fost o dezamagire deplina. Nu din cauza scorului.... ci din cauza arbitrajului si a duritatilor extreme.

Cand cineva loveste pe altcineva fara minge fara nici un rost, nu e fotbal; e cu totul si cu totul altceva. Si ieri am vazut asa ceva.... iar olandezul cu pricina a luat doar galben cand tebuia eliminat instantaneu.

Asta asa, ca offtopic.
Cat despre atitudine, Brazilia - Olanda a fost intrecut de Uruguay - Ghana. Parerea mea de chibit sef :D

Urarea mea pentru fotbalistii romani: sper sa nu va calificati nici deta viitoare. Nu meritati. Locul vostru e la bar cu berea in mana.... ca in reclama - cine e sincer vede ca acolo va simtiti cel mai bine, nu pe teren.

Stelian Muscalu spunea...

Unchiu - da, mi-asdori asa ceva si in campinatele interne

Dara - nu am vazut al 2-lea meci si acum regret. Am sa-l caut pe net