luni, 29 martie 2010

SĂ ÎNCEPEM SĂPTĂMÂNA DULCE

Primul tort făcut de soţia mea... absolut senzaţional, dacă mai adăugăm şi un pahar de lapte este deja raiul pe pamant. Iubi

11 comentarii:

Darael spunea...

A facut greseala vietii ei... a aratat ca stie sa faca bunatati. De acum inainte "cineva" o sa tot ceara; spun si eu ca expert in "cerut" :D

Stelian Muscalu spunea...

Dara - cata dreptate ai

Georgi spunea...

arata delicios...posteaza si tu reteta sa se mai bucure si altii!!

Stelian Muscalu spunea...

Georgi - am sa o rog pe iubita mea sotie sa o posteze in seara asta. Ce pot sa-ti spun este ca reteta este extrem de simpla si inimaginabil de gustoasa (ma rog intelegi tu ca produsul e gustos si nu reteta in sine :-))))

Darael spunea...

Nuuuu.... decat sa ne dai reteta, mai bine ne dai adresa completa sa stim unde sa venim la cersit.... ;;)

Stelian Muscalu spunea...

dara - sunteti invitatii mei

Ildi spunea...

Darael -sotul meu a uitat sa mai mentioneze ca tot pentru prima data am facut si pate de casa, care a iesit la fel de bine, din nou spre surprinderea tuturor....:):)

Stelian Muscalu spunea...

georgi - ce se intampla cu dili? nu am mai vazut-o de ceva timp pe aici

Stelian Muscalu spunea...

iubi - :-)))))))))))))))))

Ildi spunea...

Georgi multumesc pentru aprecieri. Nu arata chiar asa de bine, dar spre surprinderea mea/nostra chiar a iesit gustoasa :)Reteta este foarte simpla, promit sa ti-o trimit in seara asta. :)

Ildi spunea...

Uite ca am revenit:
intr-un vas mediu se pun 4-5 linguri de zahar, care se caramelizeaza la foc mic. Apoi adaugi merele intregi fara samburi in tava respectiva pe care o bagi la cuptor cu un praf de scortisoara si inca o lingura de zahar peste ele, timp de 40 de minute la 190-200 de grade.
In tot acest timp faci o compozitie, ca cea de chec (6 oua, 5 linguri de ulei, 1 praf de copt, o cana de faina, 8 linguri de zahar. Separi galbenusul de albus. In galbenus se adauga 8 linguri de zahar pe care le amesteci cu o lingura. Albusul se bate cu mixerul pana se intareste, spuma rezultata se amesteca cu galbenusul peste care se adauga faina + 5 linguri de ulei si 1 praf de copt). Compozitia rezultata se adauga peste merele coapte in acel interval de 40 de minute. Dupa ce se adauga compozitia se mai lasa tava respectiva inca 40 de minute la 160 de grade. Cam asta este tot...
pofta buna :-)