Georgi - am sa o rog pe iubita mea sotie sa o posteze in seara asta. Ce pot sa-ti spun este ca reteta este extrem de simpla si inimaginabil de gustoasa (ma rog intelegi tu ca produsul e gustos si nu reteta in sine :-))))
Darael -sotul meu a uitat sa mai mentioneze ca tot pentru prima data am facut si pate de casa, care a iesit la fel de bine, din nou spre surprinderea tuturor....:):)
Georgi multumesc pentru aprecieri. Nu arata chiar asa de bine, dar spre surprinderea mea/nostra chiar a iesit gustoasa :)Reteta este foarte simpla, promit sa ti-o trimit in seara asta. :)
Uite ca am revenit: intr-un vas mediu se pun 4-5 linguri de zahar, care se caramelizeaza la foc mic. Apoi adaugi merele intregi fara samburi in tava respectiva pe care o bagi la cuptor cu un praf de scortisoara si inca o lingura de zahar peste ele, timp de 40 de minute la 190-200 de grade. In tot acest timp faci o compozitie, ca cea de chec (6 oua, 5 linguri de ulei, 1 praf de copt, o cana de faina, 8 linguri de zahar. Separi galbenusul de albus. In galbenus se adauga 8 linguri de zahar pe care le amesteci cu o lingura. Albusul se bate cu mixerul pana se intareste, spuma rezultata se amesteca cu galbenusul peste care se adauga faina + 5 linguri de ulei si 1 praf de copt). Compozitia rezultata se adauga peste merele coapte in acel interval de 40 de minute. Dupa ce se adauga compozitia se mai lasa tava respectiva inca 40 de minute la 160 de grade. Cam asta este tot... pofta buna :-)
11 comentarii:
A facut greseala vietii ei... a aratat ca stie sa faca bunatati. De acum inainte "cineva" o sa tot ceara; spun si eu ca expert in "cerut" :D
Dara - cata dreptate ai
arata delicios...posteaza si tu reteta sa se mai bucure si altii!!
Georgi - am sa o rog pe iubita mea sotie sa o posteze in seara asta. Ce pot sa-ti spun este ca reteta este extrem de simpla si inimaginabil de gustoasa (ma rog intelegi tu ca produsul e gustos si nu reteta in sine :-))))
Nuuuu.... decat sa ne dai reteta, mai bine ne dai adresa completa sa stim unde sa venim la cersit.... ;;)
dara - sunteti invitatii mei
Darael -sotul meu a uitat sa mai mentioneze ca tot pentru prima data am facut si pate de casa, care a iesit la fel de bine, din nou spre surprinderea tuturor....:):)
georgi - ce se intampla cu dili? nu am mai vazut-o de ceva timp pe aici
iubi - :-)))))))))))))))))
Georgi multumesc pentru aprecieri. Nu arata chiar asa de bine, dar spre surprinderea mea/nostra chiar a iesit gustoasa :)Reteta este foarte simpla, promit sa ti-o trimit in seara asta. :)
Uite ca am revenit:
intr-un vas mediu se pun 4-5 linguri de zahar, care se caramelizeaza la foc mic. Apoi adaugi merele intregi fara samburi in tava respectiva pe care o bagi la cuptor cu un praf de scortisoara si inca o lingura de zahar peste ele, timp de 40 de minute la 190-200 de grade.
In tot acest timp faci o compozitie, ca cea de chec (6 oua, 5 linguri de ulei, 1 praf de copt, o cana de faina, 8 linguri de zahar. Separi galbenusul de albus. In galbenus se adauga 8 linguri de zahar pe care le amesteci cu o lingura. Albusul se bate cu mixerul pana se intareste, spuma rezultata se amesteca cu galbenusul peste care se adauga faina + 5 linguri de ulei si 1 praf de copt). Compozitia rezultata se adauga peste merele coapte in acel interval de 40 de minute. Dupa ce se adauga compozitia se mai lasa tava respectiva inca 40 de minute la 160 de grade. Cam asta este tot...
pofta buna :-)
Trimiteți un comentariu