AFACERI DE CRIZĂ
Firme falimentare, conturi goale, familii de intretinut şi credite de plătit. Aşa arată acum viaţa a sute de mii de români, supravieţuitori de azi pe mâine într-o ţară lovită violent de criza economică. Peste 120,000 de firme şi-au declarat falimentul.
România merge spre viitor pe resturile generaţiilor de sacrificiu. A fost generaţia războiului şi a foametei, apoi generaţia decreţeilor, generaţia tranziţiei. Urmează generaţia depresiei?
Conform datelor statistice, nivelul de trai a circa patru sute de mii de români a suferit, în 2009, o schimbare majoră în rău. Ei au fost împinşi sub pragul de sărăcie absolută. Până când efectele recesiunii vor dispărea, adică la aproximativ un an după redresarea economică, se estimează că alte câteva sute de mii de persoane vor intra în această categorie. În total, numărul celor pe care criza îi va transforma în săraci lipiţi pământului ar putea depăşi un milion, iar ei se vor adăuga unei categorii oricum consistente în România, cea a oamenilor cu venituri sub limita decenţei.
Dar criza poate fi fentată. Sărăcia poate fi învinsă. E nevoie de imaginaţie, de creativiate şi de încăpăţânare, dare acestea nu sunt mărfuri perisabile şi, mai mult, nici măcar nu costă. Astăzi, la Reporter Special, vă oferim câteva exemple. Imaginaţi-va că există o serie de afaceri cu şansă de profit care fie pot fi începute cu cel mult un salariu mediu pe economie - sau, chiar mai bine, fără nici un ban. Nu e un slogan de marketing. E o realitate - iar personajele noastre de azi ne vor demonstra asta.
Acum zâmbiţi, dacă vreţi, dar gândiţi-vă la viitor, după aceea:
Suceveanul Petre Diaconiţa deţine singura crescătorie de râme din ţară. Atunci când nu este la pescuit, Petru Diaconiţa e în spatele casei părinteşti şi, de dimineaţă până seara târziu, are grijă de râme.
PETRU DIACONIŢA crescător de râme– ele sunt animale vii, eu stau toată ziua să le îngrijesc, acum iarna le invelesc... toată familia are grijă de ele.
Chiar dacă românii încă râd atunci când le povesteşti că te ocupi de creşterea râmelor, e chiar o afacere. La vecinii noştri la sud de Dunăre afacerea este privită din ce în ce mai serios.
Staneslav Dralscev crescător de râme – 14.15 – 14.39 – Mi-a venit ideea de a creste aceste rame vazand ca viitorul este legat de produsele ecologice, pentru o agricultura bio... vorbim asadar de un trend mondial, asa ca m-am orientat sa fac si eu aceasta ferma.
Şi tot astăzi o să cunoaştem un mic întreprinzător care se împăunează cu o afacere care a început de la un cadou bizar, şi care astăzi valorează jumătate de miliard de lei. Protagonistul? Tomescu Cezar, un moldovean care a transformat un hobby într-un business nu doar plăcut ochiului, ci şi foarte profitabil.
TOMESCU Cezar – crescător de păuni 32.35 – iti clatesti pur si simplu ochii... asa cum ii plac unuia masinile sau are alta pasiune cam asa ar fi pasiunea asta pentru mine... este o pasare care ma delecteaza pur si simplu.
SAMBATEA SERA LA ANTENA 3 emisiunea REPORTER SPECIAL îţi arată ce afaceri se pot face în timpul crizei
10 comentarii:
asteptam cu interes
Nu am prins emisiunea de la inceput si nu am inteles ce pom sau fruct cultiva primul afacerist din reportejul dvs. Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie pe email-ul meu : kovamred@yahoo.com
Va multumesc anticipat
va rog sa-mi spuneti ce fel de pom fructifer era cel prezentat in reportaj si de unde se poate achizitiona arbustul aclimatizat in Bulgaria si eventual o adresa pentru a obtine mai multe informatii despre posibilitatea de infiintare a unei livezi in vestul tarii.Astept informatii pe adresa feliciabiris@yahoo.com. Va multumesc.
ma bucur sa vad aceste reactii, deja v-am trimis pe adresa de email datele de contact ale inginerului agronom care a prezentat pomul cu pricina
asi vrea mai multe detalii despre curmalul japonez de unde se pot achizitiona puieti in vederea infiintari unei mici livezi in jud Calarasi va multumesc
as vrea o adresa de email unde sa va pot trimite aceste detalii
multumesc
salut! m-ar interesa foarte tare sa iau legatura cu acel om care creste rame, daca se poate.
adresa mea de mail este:
dumitruiondumitruion@yahoo.com
va multumesc!
Subscriu cererilor anterior formulate rugandu-va sa-mi transmiteti si mie mai multe informatii precum si datele de contact ale inginerului agronom in speranta ca voi putea achizitiona si eventual infiinta o livada de curmali japonezi.
Va multumesc anticipat.
tinelmorosan@yahoo.com
in legatura cu acea planta...curmalul japonez..as vrea mai multe detalii..adresa de e-mail este ionitzaanca@yahoo.com
va rog frumos, daca ma puteti ajuta cu datele de contact ale domnului petru diaconita. datele de contact: spataruandreea89@yahoo.com
Trimiteți un comentariu